Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Scalping wersja turbo - oficjalny reseller!

Kliknijcie w video!

Nvidia: ma być od 1000$

AIB: ee, "szkoda sensu". Za 1200$ to możemy zrobić

Nvidia: ma być od 1000$. Nie będziemy się przyglądać ile

AIB: osiem kart zrobimy

Nvidia: no i git

AIB: a ludzie się nie wkurzą?

Nvidia: A czy my wyglądamy na kogoś, kogo takie rzeczy interesują?

AIB: Aha. Ma być w recenzjach tanio

Nvidia: Nie no, bez przesady z tym tanio. Ale żeby nie było od razu wiadomo, że drogo

AIB: EVGA to jednak nie umieli w biznes. Z wami się świetnie współpracuje. Aha

Nvidia: tak?

AIB A możemy w mediach popłakać, że nam dajecie małe marginesy?

Nvidia: Ależ oczywiście

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

A ja mam takie skromne życzenie i nie wiem kto się jeszcze pod nim podpisze:
Scalpujące hieny, obyście dostali napadu nagłej sraczki.

Złe osoby targetujesz... ja bym klął i przeklinał tylko tych co od nich kupuja :P Bo to jedyni winni... bo gdzie pieniadz zawsze znajdzie sie chetny po niego siegnąć... tyle... proste... żadna wielka filozofia,

Edytowane przez marioking
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Kliknijcie w video!

I co z tego, że oficjalny. Wcześniej wrzucałem oficjalny sklep Asusa na DE, jedyny dostępny TUF 5080 za tylko 1899euro :E Czyli ~8k pln.

Golą frajerów wszyscy równo, począwszy od nvidii, producentów AIB, następnie przez dystrybutorów, sklepy i kończąc na skalperach :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
7 minut temu, Raider napisał(a):

też mam 32k graphics w timespy, ciekawe jak by dowalił konkret OC 

Widziałem ze 34k wyciągją przy ok 3GHZ ale ja jeszcze  nic nie próbowałem.

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

I co z tego, że oficjalny. Wcześniej wrzucałem oficjalny sklep Asusa na DE, jedyny dostępny TUF 5080 za tylko 1899euro :E Czyli ~8k pln.

Golą frajerów wszyscy równo, począwszy od nvidii, producentów AIB, następnie przez dystrybutorów, sklepy i kończąc na skalperach :E

Tylko jaki z tego wniosek... że społeczeństwo to bezmyślne barany, tylko taki mi przychodzi do głowy :D

Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

To nie można być frajerem, zacisnąć tyłek i poczekać :). 

Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Kliknijcie w video!

Apropo scalperów  w sklepie Scan to próbował tam nawet jeden bot :D

Opublikowano
8 minut temu, marioking napisał(a):

Złe osoby targetujesz... ja bym klął i przeklinał tylko tych co od nich kupuja :P Bo to jedyni winni... bo gdzie pieniadz zawsze znajdzie sie chetny po niego siegnąć... tyle... proste... żadna wielka filozofia,

To prawda (choć z drugiej strony jeśli ktoś chce/odczuwa potrzebę kupna danego produktu za 150-200% normalnej ceny, to dlaczego mamy mu to uniemożliwiać? ;)). Scalping wystarczy przeczekać, aż sytuacja podażowa się unormuje (bo raczej niemożliwa jest sytuacja, że ktoś ciągle, nawet przy większej dostępności kart, wykupywałby kolejne partie, bo wtedy musiałyby to być firmy z odpowiednim kapitałem. Pojedyncza jednostka, nawet nieźle zarabiająca (choć scalping raczej jest domeną tych gorzej sytuowanych, bo komu chciałoby się siedzieć po parę h dziennie dla nawet tych kilku, wirtualnych tysięcy - gwarancji sprzedaży przecież nie ma) albo po upływie 14 dni (przy założeniu, że nic nie sprzeda) odsyła kartę na zwrot albo zostaje z towarem i cały czas tykającą gwarancją, z coraz mniejszą % szansą na sprzedaż z każdym tygodniem.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/asus-geforce-rtx-5090-rog-astral-oc-32gb-gddr7-dlss4

22k (promocja z 25k) xD

Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

Wiesz, tutaj może trzeba ustawić sobie w głowie nowe podejście do tych premier - olać je, i kupować pół roku później. Karty są dostępne, jest taniej, trafiają się promocje, dodają nawet gry. 

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Trzeba zmienić team na AMD bo tutaj plują w twarz normalnie.

Problem z amd jest taki, że nie planują nic pokroju 5090 ;/ Nie ma konkurencji w segmencie high end i konsumenci dostają po dupie.

Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Trzeba zmienić team na AMD bo tutaj plują w twarz normalnie.

Jak wypuszczą bardzo dobry produkt jeśli chodzi o stosunek wydajności do ceny, z niską ilością na początek, to będzie podobny cyrk przecież. ;)

Opublikowano

Ludzie ponapinali się na zakup jeszcze przed premierą. Stalkerzy jak zwykle ich wyprzedzili. Teraz jest płacz i zgrzytanie zębami jacy to źli. A wystarczyło spokojnie poczekać i nie srać żarem. No preorde. Coś w ten deseń 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, marioking napisał(a):

To samo można powiedzieć o ludziach którzy kupują te karty za takie pieniądze, ale widzę hurr durr głosowanie portfelem jak przy okazji RTX3xxx już nie ma prawa działać. 

Edytowane przez Morv