Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

No dobra, ale serio to jakiegos wielkiego kopa da w grach? Nie słucham na beyerdynamicach muzyki tylko karam boty zazwyczaj :E

Raczej nie da, DAC/AMP ma z reguły zapewnić najbardziej neutralny dźwięk i jakość, żeby jak najlepiej oddać źródło a to, że słowo teraz w modzie to reklamują je jak karty dźwiękowe z różnymi bajerami, jeszcze brakuje dopisku AI na modelu :E 
Ale fakt faktem, że na kickstarterze cena 650zł jest atrakcyjna za niego patrząc na jego możliwości i bebechy

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

https://rog.asus.com/uk/motherboards/rog-strix/rog-strix-x870e-e-gaming-wifi/

Mam wrazenie, że jak czytalem manual to jeden port miał ja obsługiwać, ale wchodze do biosu, a tam 4x sata - zgadza się, 2x nvme - też dobrze ale nie mam nic na temat 5tego dysku sata więc wnioskuję, że jednak nie obsługuje 

Ten mobas nie obsługuje dysków sata typu m, na AM5 to chyba żadna mobo nie obłsuguje tych dysków.

Opublikowano

Wy serio słyszycie różnicę w DACach? ;) 
Ja do PC mam podpiętego optykiem pod audiolaba 6000A Play i do niego słuchawki i nie słyszę różnicy między audiolabem a bezpośrednim wpięciem w dźwiękówkę. Ba, nie słyszę jak podepnę pod Marantza SR7015, wszystko dla mnie brzmi tak samo ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Godlike napisał(a):

Ten mobas nie obsługuje dysków sata typu m, na AM5 to chyba żadna mobo nie obłsuguje tych dysków.

Ta, najwyraźniej opis mi się inna mobo pomieszał, no nic poleci na dysk przenośny 😅

Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie jest ten sam...stary dawał 50% wiecej FPS, ten daje 100% wiecej. dlatego sie nazywa 2x, z tym że po jego włączeniu wydajnosc nieco spada, jak miales 40fps, FG daje 75fps okolo. Wczesniej dawalo 60.

Stary generator dawał 100% fps tylko w okreslonych sytuacja takich jak bottleneck ze strony CPU. np GPU wyciagnie 80fps, CPU blokowalo na 50, po wlaczeniu starego FG dawało Ci 100% bo GPU mialo zasoby. Teraz zawsze daje 100%. Z tym, że ciut wiekszym kosztem tzn natywnego fpsa

shocked-gasp.gif

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale też rozumiem wolny rynek i fakt, że każdy miał takie same szanse na zakup.

(a propos scalperów)

A chwilę wcześniej:

6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Stara praktyka czy nie, wystarczy odpowiednie prawo żeby sklepy nie robiły takich cyrków. Nie masz towaru to nie możesz go sprzedawać. Proste jak sranie. 

To w końcu wolisz wolny rynek, czy regulacje? :D

Opublikowano

Załatwione.

4070FE sprzedany, 4070 Ti Super i nowy QD-OLED w drodze :)

Zmieściłem się w budżecie, bo ludzie rzucili się na mojego 4070FE jak Reksio na szynkę. Miałem 5 ofert w ciągu 20 minut, przy cenie zbliżonej do tej, za ile go kupiłem.

I jeszcze Stalker 2 wpada za darmo :D :D 

image.thumb.png.853e31f20d4b20762431f688d285832f.png

• Like 13
  • Upvote 2
Opublikowano
43 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

No dobra, ale serio to jakiegos wielkiego kopa da w grach? Nie słucham na beyerdynamicach muzyki tylko karam boty zazwyczaj :E

Pół dnia nie dają Ci spokoju z DACem :hihot: 

Ja mam stare X-Fi Titanium (SB0880) z 2008r i nawet nie myślę się z nim rozstać, kosztowała grosze, zajmuje slot i jest brzydka ale spełnia zadanie aż za dobrze :D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Załatwione.

Zmieściłem się w budżecie, bo ludzie rzucili się na mojego 4070FE jak Reksio na szynkę. Miałem 5 ofert w ciągu 20 minut, przy cenie zbliżonej do tej, za ile go kupiłem.

A jaki monitor kupiłeś?

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

No i super, zobaczysz jak ci oledzik podkręci wrażenia z 70 TIs ;)

Zależy w jakiej grze ;)

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Gret napisał(a):

@Element Wojny

Idealne podsumowanie premiery 5000 :E

Szukałem karty do 1440p. Moim celem były 5080 albo 5070Ti, ale jak już najlepszy sklep w UK zaczyna skalpować cenami w czasie rzeczywistym (200 funtów w kilka sekund), i wywalać mnie, klienta ,który od nich kupował od 15 lat, z czata, to nie mamy o czym dyskutować. 

To co mam starczy mi do tego co potrzebuję, a ten OLED powinien według Was tak podkręcić wrażenia, że chyba będzie dobrze. 

3 minuty temu, Godlike napisał(a):

A jaki monitor kupiłeś?

https://aoc.com/uk/gaming/products/monitors/ag276qzd2

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 5
Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Załatwione.

No, i to można nazwać męską decyzją:D

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, ntt_system napisał(a):

ja w ramach protestu wydajności i cen nowych kart kupiłem wersalkę, a miedzy czasie znalazła się okazja zakupu od kumpla 10 miesięcznej Inno3D RTX 4080 Super Ichill Black za 4k złociszy pr_2024_1_9_10_28_37_318_01.webp.a69ba64c56e028a38bd0626ee10c4bde.webp

Sam bym za tę cenę brał. Daj znać jak pompka.

Opublikowano
4 godziny temu, Umpero napisał(a):

Dostaniesz amnestię na forum jak się wyspowiadasz jakim cudem upolowałeś trzy karty gdy inni nie dali rady nawet jeden?
Tak trzy...
Skoro dwie masz do rozdania to zakładam, że trzecią wziąłeś dla siebie.

Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. To, że Twój niedoszły bot nie zadziałał a zwykły szary człowiek mógł dodać dwie karty do koszyka to już nie moja wina. Zamówiłem 2 sztuki z czego jedną oddałem innej osobie, która się tutaj czasami udziela, BEZINTERESOWNIE. Tak, za darmo, pomimo, że ten ktoś chciał postawić mi flaszkę. 

Opublikowano
1 minutę temu, baster napisał(a):

Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. To, że Twój niedoszły bot nie zadziałał a zwykły szary człowiek mógł dodać dwie karty do koszyka to już nie moja wina. Zamówiłem 2 sztuki z czego jedną oddałem innej osobie, która się tutaj czasami udziela, BEZINTERESOWNIE. Tak, za darmo, pomimo, że ten ktoś chciał postawić mi flaszkę. 

O nic.
Pytam jak to zrobiłeś, że udało Ci się kupić dwie sztuki gdy większość miała problem z zakupem czegokolwiek.
Strony padły więc mnie to zastanawia.

Boty nie zagrały bo x-kom poleciał sobie w kulki i wpędził mnie na minę.