Marcusfff 274 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Teraz, Radziuwilk napisał(a): 7000zl za karte graficzna. hmmm Tak. A to dopiero początek wad obecnej generacji 2
NoviAMG 432 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 4 minuty temu, Totek napisał(a): Mój giguś 3080 waterforce WB drze ryja cewkami jak by ktoś egzorcyzmy odprawiał Miałem identycznego i tak samo się darł, 3m dalej za drzwiami, słyszałem jak mnie wolał cewkami, żebym wrócił przed kompa :E. Aero chyba było lepsze niż WB i wf 1
Joloxx9 941 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Aaaaaaaa wiem już gdzie jest problem afterburnera! Znalazłem co go buguje, teraz normalnie OC działa po restarcie 2
PepePanDziobak 105 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): Aaaaaaaa wiem już gdzie jest problem afterburnera! Znalazłem co go buguje, teraz normalnie OC działa po restarcie Buguje go gpu zrobiłeś zwrot ? 3
GAZuOOT 192 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 5 minut temu, Radziuwilk napisał(a): 7000zl za karte graficzna. hmmm A kiedyś to się 3080 za 10k zł sprzedawało
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 9 minut temu, lukadd napisał(a): Ten to szczególnie gdy, aby było cicho to trzeba odpiąć i całkowicie wyłączyć tylni wentylator ja bym chyba jeszcze dorzucił msi supreem, bo akurat tak się składa że jest cichsza od astrala. Ale kierunek, czemu nie, chyba całkiem wlaśviwy Edytowane 3 Lutego przez b1ela5
Joloxx9 941 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Teraz, PepePanDziobak napisał(a): Buguje go gpu zrobiłeś zwrot ? Nope, monitorowanie napięcia w afterburnerze wprowadza te problemy, wystarczy go nie uruchamiać i nagle działa. BTW gpu-z nie zapisuje biosu do pliku, troche słabo. 1
Smalec 1 552 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 18 minut temu, GAZuOOT napisał(a): To zależy, ja miałem 3080 Ti Mastera, to była strasznie lipna karta (albo egz), wyło to, grzało się prawie do 80 stopni, dopiero deshroud + 2 noctuy ogarnęły troszkę tą kartę. O to to. Aorus master 3080ti to najgorsza karta jaką miałem w życiu. Mam mega uraz, bo przecież Aorus to miała być ekskluzywna podmarka GB. A była głośna, gorąca, wielka i droga. Nawet ten ekranik się wieszał. Gdzie plusy? Edytowane 3 Lutego przez Smalec 1
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego True, też miałem i powiedziałem sobie, nigdy więcej tego padła.
Voodoo2 960 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, Smalec napisał(a): Nawet ten ekranik się wieszał. Gdzie plusy? Moze nie plus, ale to właśnie ekranik dobrze sie sprzedał, gracze lubią kiczowate dodatki, ekraniki, rgb albo 4 wentylator po drugiej stronie Edytowane 3 Lutego przez Voodoo2
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a): Moze nie plus, ale to właśnie ekranik dobrze sie sprzedał, gracze lubią kiczowate dodatki, ekraniki, rgb albo 4 wentylator po drugiej stronie Strasznie się wieszał. i smok nie chciał mi się wykluć z jajka. . Dno i nie polecajcie tego kumplom.
Zachy 590 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Miałem rozne 4090 - GameRock, TUF, Suprim X, Suprim Liquid, PNY XLR8 i na koncu Gigabyte Gaming OC. Po recznym ustawieniu wentylatorow w Gigabyte karta calkiem OK. No ale dla niektorych taka akcja to moze za duzo
lukadd 2 917 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 12 minut temu, Smalec napisał(a): O to to. Aorus master 3080ti to najgorsza karta jaką miałem w życiu. Mam mega uraz, bo przecież Aorus to miała być ekskluzywna podmarka GB. A była głośna, gorąca, wielka i droga. Nawet ten ekranik się wieszał. Bo te Aorusy w Amperach były lipne Na każde GPU i każdy model trzeba indywidualnie patrzeć. Ja jestem bardzo zadowolony z windforce 4090, ale w wersji V1. Gdzie Giguś dał komorę parową, kawał solidnego radiatora. Cewki co mega ważne są naprawdę ciche. Niskie RPM i tempy. Jakiś czas temu nagrywałem filmik bo ktoś mi nie wierzył w RPM i tempy jakie mam na tym GPU. Pierwsza część to jest UV z OC pamięci ~330W, a od ~1:30 przełączam na stock ~430W i wchodzi w power Limit. Są tempy i RPM wentyli. Podczas testu wentyle w budzie ~600RPM + top z chłodnicą ~700-800rpm Bardziej jestem z tego Gigusia Windforce zadowolony jeśli chodzi o kulturę pracy niż z np. Strixa 3080, którego miałem od premiery i mam do dziś na chacie. Edytowane 3 Lutego przez lukadd 2
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) @Zachy. Dla mnie od dziś jesteś bohaterem krulu. 1 minutę temu, lukadd napisał(a): Bo te Aorusy w Amperach były lipne Na każde GPU i każdy model trzeba indywidualnie patrzeć. Ja jestem bardzo zadowolony z windforce 4090, ale w wersji V1. Gdzie Giguś dał komorę parową, kawał solidnego radiatora. Cewki co mega ważne są naprawdę ciche. Niskie RPM i tempy. Jakiś czas temu nagrywałem filmik bo ktoś mi nie wierzył w RPM i tempy jakie mam na tym GPU. Pierwsza część to jest UV z OC pamięci ~330W, a od ~1:30 przełączam na stock ~430W i wchodzi w power Limit. Są tempy i RPM wentyli. Podczas testu wentyle w budzie ~600RPM + top z chłodnicą ~700-800rpm Od zawsze były najgorsze. Edytowane 3 Lutego przez b1ela5 1
Zachy 590 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) A dla mnie jestes po prostu kolejnym leniwym dysortografem jakich wielu, nawet po polsku nie potrafisz pisac Btw - mam nadzieje ze dostaniesz swoje upragnione gpu cokolwiek by to nie było Bo zakladam nie Gigabyte Edytowane 3 Lutego przez Zachy
TheMr. 2 608 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 37 minut temu, darkezowsky napisał(a): Mi się dziś w Komputroniku udało zamówić 5080 Ventus OC Plus w pięknej cenie 6390 zł, zawyżonej tylko o niecałe 600 zl od ceny startowej, bo to jest ta droższa wersja z rzekomo lepszym chłodzeniem. Ventus 3x Plus ma tyle samo heatpipe ile Gaming Trio, ale inne wiatraki. Za 6390 zł… Vanguard będzie niewiele droższy Ventus w Komputroniku był za 5199 zł, także przepłaciłeś “tylko” 1200 zł.
Smalec 1 552 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @lukadd Fakt, tempy i RPM naprawdę dobre. Podobne jak na moim xtrio 4090, ale tu nie dali komory parowej.
Zachy 590 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @lukadd bo w 4090 Gigabyte się postarał, a potem wydal lipne V2 1
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Fanie że nie zrobiłeś błędu ortograficznego, Szacunek. Jesteś dla mnie jak mój 30-letni syn, pozdrawiam serdecznie, i bez napinki. 1 2 1
DżonyBi 1 975 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) To moj Aorus 4090, ktorego odeslalem. Ladny byl (taki plastikowy) i to by bylo na tyle. Pamiatkowe zdjecie, ktore przypomina mi, zebym nigdy nie bral GB. Edytowane 3 Lutego przez DżonyBi 2
Zachy 590 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Teraz, b1ela5 napisał(a): Fanie że nie zrobiłeś błędu ortograficznego, Szacunek. Jesteś dla mnie jak mój 30-letni syn, pozdrawiam serdecznie, i bez napinki. Pozdrawiam Popracuj nad ortografia i bedzie ok
b1ela5 39 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Teraz, DżonyBi napisał(a): To moj Aorus 4090, ktorego odeslalem. Ladny byl i to by bylo na tyle. No to wiesz o czym mówię ;). Spoko, dobrze że udało się odesłać klunkra.
Zachy 590 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @DżonyBi mnie Aorus Master odstraszal rozmiarem A teraz popelnilem zakup Astrala ktory... Jest niewiele mniejszy od nowego Mastera 2
Rekomendowane odpowiedzi