some1 536 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 11 minut temu, muszka napisał(a): No kto by pomyślał że nikt za 8k nie bedzie jej chciał Zobaczycie, że za 2-3 miesiace 5080 będą w sklepach poniżej MSRP bo będą zalegały na magazynach. Prawdopodobnie nawet szybciej. Przecież to tylko trochę podpicowane 4080, a krótko po premierze tamtej karty było tak: https://ithardware.pl/aktualnosci/skalperzy_nie_moga_oddac_geforce_ow_rtx_4080_wiec_laskawie_sprzedaja_je_w_sugerowanych_cenach-24686.html Jedyne co tym razem wywaliło ceny to bardzo mała dostępność. 5090 to inna broszka, na te w normalnych cenach poczekamy pewnie kilka miesięcy. 6 minut temu, Umpero napisał(a): Zdarza się. Allegro np ma sporo takich ofert gdzie swoim kurierem dostarczają jeszcze tego samego dnia do godziny 22:00. Tak, kiedyś zagadałem chwilę z takim kurierem, to powiedział mi, że głównie pampersy wozi. To jest taki towar, że jak komuś braknie, to nie ma czekania do jutra Edytowane 4 Lutego przez some1
Prykon 17 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego https://www.benchmark.pl/aktualnosci/tlumy-na-premierze-geforce-rtx-5090.html World War Nvidia
samsung70 210 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 13 minut temu, Umpero napisał(a): Zdarza się. Allegro np ma sporo takich ofert gdzie swoim kurierem dostarczają jeszcze tego samego dnia do godziny 22:00. no to karciochy sa, dlaczego nikt nie bierze?
Zachy 587 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 20 minut temu, Umpero napisał(a): Masz info, że trzeba czekać do maja? Ja na Twoim miejscu bym się tak nie gotował tylko zaczekał jeszcze kilka dni. Jeśli się nic w tym czasie nie wyklaruje i dalej będą sobie lecieli w kulki to rezygnacja i pozostaje polowanie na zakup gdzie indziej. Podejrzewam, że będziecie najwyżej do dwóch tygodni czekać na tego Astrala. Zawsze to lepsze niż polowanie na oferty widmo. zgodze sie z Toba w pelni. Lepsze zamowienie w kolejce niz szukac nowych ofert niewiadomo kiedy i niewiadomo gdzie..
Totek 784 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 6 minut temu, samsung70 napisał(a): no to karciochy sa, dlaczego nikt nie bierze? Pewnie holdują aż będą za 10k, wtedy będzie idealna chwila na zakup
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Jak przebiją 10299 to ewoluują w 5090 i będzie można zamawiać
Zachy 587 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Hoooooooooold! Hooooooold! Hooooooold! dla kontrpunktu do postow @PiPoLiNiO - dzwonilem do xkomu - wg informacji nie ma potwierdzenia jakoby mialo byc opoznienie w dostawie - pytalem na whatsapp jeszcze - taka sama informacja. Choroba afektywna dwubiegunowa a z innych informacji - ponoc jestem 1wszy w kolejce po Astrala obecnie. I wg informacji - mozliwe ze byly 1-2 sztuki wczesniej na premiere. Ciekawe, ciekawe... Edytowane 4 Lutego przez Zachy 1
Voggie 71 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Zachy napisał(a): Hoooooooooold! Hooooooold! Hooooooold! dla kontrpunktu do postow @PiPoLiNiO - dzwonilem do xkomu - wg informacji nie ma potwierdzenia jakoby mialo byc opoznienie w dostawie - pytalem na whatsapp jeszcze - taka sama informacja. Choroba afektywna dwubiegunowa ale to napisało oficjalne konto x-komu tutaj na forum, więc stąd info od @PiPoLiNiO Edytowane 4 Lutego przez Voggie
Marcusfff 274 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Jedno drugiego nie wyklucza. Opóźnienie jest tylko dla tych, co zapłacili pierwotną cenę
Voggie 71 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Voggie tak w sensie to była odpowiedź dla @Zachy, że to nie jest nasz wymysł tylko oficjalna odpowiedź
CzerwonyJohn 70 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego https://www.purepc.pl/nvidia-geforce-rtx-5090d-pojawily-sie-pierwsze-przypadki-awarii-kart-po-zainstalowaniu-nowych-sterownikow Dotyczy też zwykłych Ai chyba zaczyna robić stery nie space,wolą się odbijać.
Radio Tirana 1 048 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Chcę wam tylko napisać, że szeregowi pracownicy z infolinii nie są wtajemniczani, kiedy im na magazyn zjadą dostawy poszczególnych towarów. Oni mogą wam tam tylko w systemie sprawdzić czy damy produkt jest dostępny, a cała reszta to już leży w gestii kierowników sprzedaży itd. Toteż możecie dostać sprzeczne informacje, ale to nie znaczy, że oni chcą wam zrobić na złość. Sami po prostu nie wiedzą.
Zachy 587 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Wiem wiem, chodzi o to ze wg konsultanta i osoby (innego konsultanta) z whatsappa zadnych opoznien nie ma. Ja tam dalej na spokojnie czekam na jutro. I tak kurde na przewod do seasonica nowy musze czekac, wysylka 07.02 dopiero (ponoc), bo mam katowy teraz, do gigabyte 4090 pasowal do Suprim SOC tez by pasowal ale asus i obecnie gigabyte tez ma odwrocone gniazdo i katowki swojej nie zamontuje
michaelius33 354 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 23 minuty temu, Gret napisał(a): Oho słynne kolejki w x-kom Śmiejemy się, ale gdyby sklepy pozwalały po prostu zamówienie na towar który dostarczą później to ja bym wolał bym być zakolejkowany i czekać na dostawę która w końcu kiedyś nastąpi niż tak jak jest teraz , że jak kart nie ma to nie da się zamówić i potem walka z botami jak gdzieś rzucą.
bourne2008 1 207 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Wchodze, czytam dramę z ostatnich godzin i chyba nie ma takiej emotki żeby określić jak to jest śmieszne. Pisałem grubo przed premierą, że karty głównie zgarną pracownicy lub znajomki z sklepów. 1
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Ja tam nie wiem co Wy robicie, przed sekunda byl u mnie kumpel z pracy ze wyrwal 5080 z xkomu za 5200 i juz dzis ja bedzie montowal... Weic trzeba tylko chwile przypolowac.
skypan 1 753 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 4 minuty temu, michaelius33 napisał(a): to ja bym wolał bym być zakolejkowany i czekać Razem z 1000 botów.
sideband 1 780 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/MateuszJosz Nie wiem co Ci janusze mają w głowach, że myślą, że ktoś kupi te karty po takiej cenie 1
bourne2008 1 207 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Są bananowe dzieci dla których 25k to drobne. I w takie osoby się celuje.
Vulc 2 191 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 4 minuty temu, sideband napisał(a): https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/MateuszJosz Nie wiem co Ci janusze mają w głowach, że myślą, że ktoś kupi te karty po takiej cenie Sytuacja na rynku nikogo nie zadowala. Głębokie. 1
Ozonek 14 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 9 minut temu, michaelius33 napisał(a): Śmiejemy się, ale gdyby sklepy pozwalały po prostu zamówienie na towar który dostarczą później to ja bym wolał bym być zakolejkowany i czekać na dostawę która w końcu kiedyś nastąpi niż tak jak jest teraz , że jak kart nie ma to nie da się zamówić i potem walka z botami jak gdzieś rzucą. Jak była premiera 30xx, to kupiłem 3080 w x-kom 11 minut po premierze. Przyszła jakieś 4 miesiące później. Nie wiem czy to taka optymalna opcja. Jakby faktycznie chcieli wyeliminować boty, to chyba lepiej strategia jaką ma kilka sklepów zagranicznych. Swego rodzaju loteria wśród stałych klientów sklepu, wpisujesz się na listę chętnych i o godzinie takiej i takiej masz możliwość zakupu, jeśli maszyna losująca cię wybierze, jak nie, to kolejna osoba i tak dalej. W każdym razie jakieś x-komy mogliby wyłączyć nowe/nieużywane konta z zakupu tych kart i dać pierwszą szansę klientom którzy na bieżąco coś u nich kupują.
Rekomendowane odpowiedzi