Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, dhyde00 napisał(a):

:balon:

image.thumb.png.4c0699baa8d81d668dd7f55d53607ec3.png

10 minut temu, dhyde00 napisał(a):

Tak.

image.thumb.png.7afaf081a6e3ef686a21f8f367ddebcd.png

Dokładnie, wyjaśniona sprawa. Brakuje co prawda ODKURZACZA ale i tak dobra robota.

noise.thumb.jpg.e7ca370a934eaf4097caaa566fd83d76.jpg

to musi być DRAMAT - 3 generacje graczy w RĘCZNIKU I SŁUCHAWKACH odpala codzienie swoje ODKURZACZE tzn. PC

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Telefon w pokoju w pracy gdzie wyraźnie szumi klima pokazuje mi 37dB :magik:

@TonyMoSo do czego dążysz? Kupię specjalnie sonometr i sprawdzę szum karty przy normalizowanym 40-41dB u mnie z 50cm przy zamkniętej obudowie pod obciążeniem i nagram. Wszyscy będą szczęśliwi.

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

No ja nie wiem, ja wyraznie slysze jak ktos suszarki uzwa w domu, jak ty ja z piwnicy slyszsz to musi byc niezla moc :E

Masz swoje 40 dB w cichym pokoju :smiech:

image.thumb.png.420d425051af25d471402044fb3c2bf6.png

Może czas zainwestować w miernik lepszy albo poczytac troche na temat tego jak się takie pomiary wykonuje :D

A twoj miernik jest lepszy bo? 

Opublikowano
2 minuty temu, dhyde00 napisał(a):

A twoj miernik jest lepszy bo? 

Bo ma dwa tryby pracy, juz pisalem o tym wcześniej.

1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@dhyde00 ma ustawiony tryb Lo czyli mierzy dB przy niskich poziomach. Zakladam, że Hi nie pokaże w totalnej nawet ciszy niżej niż te magiczne 40dB albo zejdzie ledwo ciut niżej.

oh-yes-yeah.gif

Opublikowano

„Please note that the dBA scale is not linear but logarithmic. 40 dBA is not twice as loud as 20 dBA, as a 3 dBA increase results in double the sound pressure”

Różnica między 40 a 38 może bawić, ale to jest istotna różnica. 

Opublikowano
Godzinę temu, marioking napisał(a):

czy lipton nie wspominał że na MSI 5070ti nie sa poblokowanie limity mocy :P

Na ventusie jest zablokowany. W Vanguardzie można zrobić 300->350W. Przy tym chłodzeniu to będzie pikuś. Z tego co widzę, ma takie same wymiary jak ten na 5080'ce. :glodny:

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, MJRegul napisał(a):

@dhyde00 ma ustawiony tryb Lo czyli mierzy dB przy niskich poziomach. Zakladam, że Hi nie pokaże w totalnej nawet ciszy niżej niż te magiczne 40dB albo zejdzie ledwo ciut niżej.

Dodatkowo jeszcze mogę zmieniać tryb między dBA a dBC w wielkim skrócie dBA używam jak mierze hałas np. wentylatorów a dBC jak mierzę poziom natężenia dźwięku z kolumn podczas muzyki czy filmu.

Opublikowano

Ustalcie sobie ujednoliconą  procedurę bo tak nie dojdziecie do porozumienia. 

Choć daliście mi inspiracje na dzisiejszy test. Sprawdzę sobie o ile podnoszą hałas cewki w moim 3080 :E

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, MJRegul napisał(a):

Telefon w pokoju w pracy gdzie wyraźnie szumi klima pokazuje mi 37dB :magik:

@TonyMoSo do czego dążysz? Kupię specjalnie sonometr i sprawdzę szum karty przy normalizowanym 40-41dB u mnie z 50cm przy zamkniętej obudowie pod obciążeniem i nagram. Wszyscy będą szczęśliwi.

No to akurat były PROPSY dla Ciebie kolego, Ja pisałem od początku że 40db jest ok... Wyjaśniłeś @Kadajo idealnie tymi zdjęciami jak wyglądaja db w praktyce i jego suszarką do włosów 40db... Zaśmiałem się że tylko jeszcze właśnie ten słynny 40db ODKURZACZ, napisałem że dobra robota z tym co pokazałeś... A Kadajo jeszcze Ci pisze "nie dyskutuj z nimi..." Samozaoranie totalne...

Edytowane przez TonyMoSo
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Dodatkowo jeszcze mogę zmieniać tryb między dBA a dBC w wielkim skrócie dBA używam jak mierze hałas np. wentylatorów a dBC jak mierzę poziom natężenia dźwięku z kolumn podczas muzyki czy filmu.

To prosze zmierz swoim giga-turbo-decybelomierzem jeszcze 40-decybelową suszarkę.

Opublikowano

Jaka wersja za msrp 5070 ti jest warta zakupu?

Odpuściłem poczekam sobie. Byle jaki model 4,5-4,8 k a wersja na którą miałem oko 5,2 k. Tylko wersja msrp było warto kupić, ale przegapiłem premierę o 2 godzinki ups xD