Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, itherdwer napisał(a):

To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc?

Masz 2 tygodnie by się zdecydować i odesłać, więc bez sensu zwracać od razu.

Opublikowano
4 minuty temu, Reverse17 napisał(a):

A Wy ile macie wentylatorów pod kartą graficzną? Podobno już od trzech sztuk można kupować Ventusy i nie martwić się o wydajność i kulturę pracy chłodzenia:rotfl:..

Karta na open benchu ledwo daje rade a ci myślą że jak walna wentylatory w budzie na nią to będzie bajka :E

Szrot jest szrot i nic tego nie zmieni. No przykro mi jesli ktos czuje sie urazony.

Ja tez kiedys mialem szrota i tylko mocny UV może poprawić sytuację kosztem wydajności.

Ale biorac pod uwage ile sie za to placi to boli to chyba potrójnie :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

No i były gdziekolwiek w sugerowanej cenie? :E 

Widzę, że nie dość wszędzie niedostępne to lepsze wersje pod 5k :E 

Żyj mój 6950XT jak najdłużej, PTM'ka Ci jeszcze raz zapodam jeśli latem będzie potrzeba, byleś zdrowy był jak najdłużej :rotfl:

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, muszka napisał(a):

Masz 2 tygodnie by się zdecydować i odesłać, więc bez sensu zwracać od razu.

Właściwie to wzorowo skorzystam z tego prawa - sprawdzę czy mi pasuje głośność i jeśli nie to zwrócę :). 

Teraz, Lameismyname napisał(a):

A za ile wyrwałeś? MSRP?

Tak, 3899

Opublikowano
4 minuty temu, itherdwer napisał(a):

To co myślicie, zwracać tego Ventusa z paczkomatu skoro to taki szmelc?

Jak już go masz to sprawdź, najwyżej zwrócisz. Ostatecznie to ty masz być zadowolony niezależnie od tego co tutaj piszemy.

• Upvote 2
Opublikowano

Właściwie to wzorowo skorzystam z tego prawa - sprawdzę czy mi pasuje głośność i jeśli nie to zwrócę :). 

Przy ręcznym ustawieniu wiatraków na max. 40% dasz radę, ale powyżej 50% to będzie jumbojet. Zastanów się w jakie gry grasz, i czy Twoja karta będzie często potrzebowała mocnego chłodzenia. 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Przy ręcznym ustawieniu wiatraków na max. 40% dasz radę, ale powyżej 50% to będzie jumbojet. Zastanów się w jakie gry grasz, i czy Twoja karta będzie często potrzebowała mocnego chłodzenia. 

Kiedys za 4000 to moglbym miec wymagania teraz to wersja budzetowa z chipu prawie budzetowego. jprdlx

Opublikowano
Godzinę temu, lukadd napisał(a):

Zerknąłem sobie jak premiera w niemieckich sklepach. Też kart jak kot napłakał i wiadomo wszystko zeszło w mig.

Najtańsze i najsłabsze wersja jak ventus czy Asus Prime za ~880euro (~3700pln).

Coś lepszego typu TUF, Vanguard, Trio ceny ~1100-1200euro (4600-5000pln).
Niezła padaka :E

Ale w Holandii to się popisują, chyba zacznę karty od skalperów na olx kupować i do nl sprowadzać :smiech:

https://www.megekko.nl/product/1963/967792/Nvidia-Videokaarten/MSI-GeForce-RTX-5070-Ti-16G-VENTUS-3X-OC-Videokaart

6k za ventuska %-)

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Plan jest ogrywać wszystko w 1080 na maxa

Opublikowano

Kiedys za 4000 to moglbym miec wymagania teraz to wersja budzetowa z chipu prawie budzetowego. jprdlx

Dlatego ja kupiłem miesiąc temu 4070 Ti Super, a ludzie się dziwili. Mam niewiele wolniej, a do tego jest cicho i chłodno.

Plan jest ogrywać wszystko w 1080 na maxa

To w złą kartę celujesz kolego, 5070Ti to jest karta do 1440p. 

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Jeszcze ciekawsze jest to, że w poprzedniej generacji Ventus był najcichszy (na wykresie), w obecnej zaś najgłośniejszy. 

4070TiS vs 5070Ti

285 vs 300W

6 rurek cieplnych vs 4

• Haha 1
  • Upvote 1