Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, DżonyBi napisał(a):

@PiPoLiNiO

Szkoda, ze tyle czekania i nerwow, a finalnie bez happy endu.

A jak oceniesz MFG?

Ja po 30h Cyberpunka na MFG x3 oceniam go wyśmienicie, 150 klatek i żadnych artefaktów nie zauważam bo nawet nie wiem gdzie ich szukać.

Opublikowano
2 minuty temu, Pavel87 napisał(a):

Szkoda, że pclab nie doczekał tego momentu, te cewki w Astralu byłyby piękna kwintesencją zamknięcia forum :E

Trzeba wysłać list do Jensena, jak ogromną gafę popełnił wypuszczając Blackwella dopiero w tym roku 8:E

Opublikowano
6 minut temu, tomcug napisał(a):

Trzeba wysłać list do Jensena, jak ogromną gafę popełnił wypuszczając Blackwella dopiero w tym roku 8:E

Blackwell - pol. "Czarna Studnia"
Patrząc na ilość problemów, niedoróbek i innych zaniedbań to wygląda na studnię bez dna.
Ciekawe tylko czy AMD wykorzysta okazję aby zmarnować okazję ;)

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Napisałem Ci wyżej żebyś porównał 58 do 88, bo tyle widziałem najmniej. To bardziej 50% niż 67% :)

Jak się nauczysz robić sensowne pomiary, to wtedy przestanę się czepiać :)

Choć w sumie, nie będę więcej kopał leżącego, lepiej Ci życzę, żeby cewki się ułożyły po czasie %-)

Opublikowano
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Napisałem Ci wyżej żebyś porównał 58 do 88, bo tyle widziałem najmniej. To bardziej 50% niż 67% :)

W wukong z 50-55 jest 70, więc wszystko w normie ;)

Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tam gdzie w Cyberku miałem 55-60 teraz jest 88-100.

oj Pimpuś gubisz się w zeznaniach

Opublikowano
5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No fakt. Bo napisałem 55 zamiast 58 :)

Nie, nie dla tego, dlatego że wychodzą ci wyniki z ...

U ciebie wzrost od 50-66%, żaden portal takich nie zaobserwował

2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ty jesteś od sensownych pomiarów i Tobie za to płacą. Ja sobie odpaliłem miejsce które zawsze sprawdzam i napisałem co widzę.

A że musisz się do mnie przyjebać w każdym poście, to już Twój problem. Jak Ci tak przeszkadzam na forum to usuń moje konto i tyle.

Cóż cały świat się myli

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Kolega z piszcząco-wyjącą (bo pisk cewek ponoć był bardzo głośny i dokuczliwy) 4090tką później stwierdził, że już tak nie przeszkadza. 

Albo mu słuch rozorało i dlatego, albo faktycznie coś może być z tym wygrzewaniem pod obciążeniem. No chyba, że ta rada kilka postów wyżej była żartem. 

To się nazywa habituacja. Długa ekspozycja na dany dźwięk sprawia, że mózg go ignoruje mimo, że on występuje. Habituację można praktykować też poprzez nakładanie innego dźwięku, który będzie delikatnie cichszy od dźwięku źródłowego. Po takiej długiej ekspozycji dźwięk dodatkowy eliminuje się z otoczenia, a dźwięk źródłowy jest olewany przez ludzki mózg.

Edytowane przez Umpero
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marcin2468 napisał(a):

coś się po zmieniało w xkomie? oddawałem na gwarancję kartę graficzną i płytę. nikt nawet nie wspomniał nic że dane na dokumencie zakupu i moje nie pasują

Cesja (!), Panie Ferdku. Mówi to Panu coś?

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nagrałem ale totalnie nic nie słychać na filmiku. 

MOże to przewrażliwienie - na filmie cisza to jednak coś oznacza. 

Proponuję kompa trzymać pod biurkiem, wtedy nawet świerszcze mogą sobie tam grać (nie rozumiem tendencji do trzymania PC na biurku) 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

Proponuję kompa trzymać pod biurkiem, wtedy nawet świerszcze mogą sobie tam grać (nie rozumiem tendencji do trzymania PC na biurku) 

Ja tam lubię sobie popatrzeć jak się coś kręci. To tak jak na kibelku na pralkę.

Opublikowano
2 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

Dokładnie, mój Ventuś siedzi tak i ja głośniejsze pierdy sadzę niż jego słychać.

20250228_131941.jpg

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, RTX4090 napisał(a):

MOże to przewrażliwienie - na filmie cisza to jednak coś oznacza. 

Część częstotliwości w jakich grają cewki ciężko nagrać fonem, a tym bardziej oddać jak to w realu piszczy.

Jak cewka dobrze piszczy to nic ci nie da chowanie pod biurkiem kompa, bo dźwięk wylezie i tak, że będzie w całym pokoju słychać :E

Opublikowano
Godzinę temu, sovas napisał(a):

@PiPoLiNiO Nagrałem ci jak to u mnie jest w grach 160-200 fps około. Nawet jakbym grał bez dźwięku i słuchawek, to jest super. Jak dasz radę nagrać coś podobnego to będzie jakieś porównanie.

Niezły helikopter. Jak można tak grać:hihot:

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Brolly napisał(a):

Myśłicie że 5070 ti msi vanguard do maja spadnie do 4300? chcę motywacji do płacenia długów 8:E 

Jezeli spadnie to do 4800-4900
No i nie wiadomo czy przez Trumpa np. ceny nie poleca w kosmos wiecej niz jest teraz przez cła xd
https://itreseller.pl/trump-cla-zagraniczne-chipy-spotkanie-szef-nvidia/
Może tak być że obecne ceny to jest promocja przy tym co będzie

Edytowane przez Nex1M
  • Like 1
  • Sad 1