Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

A od kogo Teraz zależy? :stukniety:

Przypomnę Norwegia 25% , islandia 24%

UE narzuca minimalny.. ale przykład dałeś...Jeden ma giga boost z ropy naftowej. Drugi handluje rekinami. Raczej nie powinno sie patrzec na kraj i w ogole brac go pod uwage jezeli miał extra rok do roku dodatkowe pieniadze do budżetu w wysokosci 35-45 miliardow dolarow. W dodatku w to sie nie wlicza ilosc miejsc pracy jaki ten sektor oferuje itp tylko czysta gotówka ekstra. Islandczyków jest ile pół miliona? Pewnie nawet nie. Ich jest znacznie mniej niz w przecietnym polskim województwie...38/16 = 2.3Mln osob vs 400k. To jest kraj o liczebnosci dzielnic warszawy Praga południe + mokotowo. 

Ale pomijajac to oczywiscie to jedna wielka niewiadoma. Jednak raczej byłoby to mniej niz wiecej, gdyz teraz jest minimalny. Poza tym mozna np. zrobic upus na sprzet z konkretnego kluczowego kraju w tym przypadku usa itd. mniejsza o to, tak o tym wspomniałem bo pomyslalem ze to mocno podwyzsza cene produktu z 7.5k na 9.5

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
22 minuty temu, Necronom napisał(a):

Wojna współplemieńców skalperowych, grubo 🫠

Nie no @PiPoLiNiO z tego co wiem to nie skalpił. Ostro marudził od początku na x-janusza za obsuwy, ale chciał kartę dla siebie do użytku.
@Zachy za to skalperos numero uno na forum :hihot: Nawet ziomkowi pożałował Astrala mimo, że wcześniej dostał link do innego na którym zarobił :lol2:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

kolejne bzdury po wykładach u memtzena.

Skupcie się na temacie, a nie na bzdurach konforuskich.

Spadaj do polityki z tymi urojeniami o konforuskich. Ewentualnie nie zapominaj brać neuroleptyków jak wchodzisz dyskutować do innych działów.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano

@Umpero zaraz zaraz czy ja dobrze rozumuję? 

@PiPoLiNiO dał cynę @Zachy że może kupić 5090 Trio w msrp - pamiętam były w tych okolicach w oficjalnym sklepie MSI, wysyłka chyba z NL. 

I kolega po sprzedaży Trio z odpowiednią marżą - (były ogłoszenia z dwóch kont na olx, akurat draka była w wątku jak któryś z użytkowników zapodał białko w postaci zacytowanych postów Zachy na temat skalperów i sytuacji na rynku) łaskawie zgodził się opylić niepiszczącego Astrala "białego kruka" - mokry sen @PiPoLiNiO - z marżą oczywiście jak czytałem wcześniej, "koledze" który dał mu wczesniej przyciąć. Ja pitole chore czasy, co za cyrk się zrobił po tej pandemii :/

Opublikowano
3 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

@Zachy miałeś suprima 5090/80 tutaj na forum? 

Niestety nie mialem,

Ale wg mnie Suprimy to najladniej wygladajace karty,

i jakosciowo tez nie ma sie do czego przyczepic

cewki? tez mala szansa na piszczenie

Mnie zastanawia konfrontacja Suprim SOC vs Aorus Master.

co ma lepsze wykonanie itp.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

zacytowanych postów Zachy na temat skalperów i sytuacji na rynku

mala poprawka, nie wiem skad bierzecie te rewelacje ale ja o skalperach w tym watku jakichs krucjat nie prowadzilem.

wiec moze dobrze by bylo to najpierw zweryfikowac

na wiadomosc ze ktos msi trio sprzedal za 17000 pln napisalem 'grubo' i tyle z tego co pamietam.

takze o skalperce malo sie wypowiadalem generalnie :|

tak samo jak nie bawilem sie w mieszanie z blotem xkomu, potem radowalem jak to 500zl od ceny odjeli, a potem dalej napizdzalem jaki to xkom zly :o

a takie przypadki tu widzialem.

co do cen na olx i allegro tez sie nie wypowiadalem bo nie sledze tematu  na biezaco odkad 5090 wyszly.

Opublikowano
1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Umpero zaraz zaraz czy ja dobrze rozumuję? 

@PiPoLiNiO dał cynę @Zachy że może kupić 5090 Trio w msrp - pamiętam były w tych okolicach w oficjalnym sklepie MSI, wysyłka chyba z NL. 

I kolega po sprzedaży Trio z odpowiednią marżą - (były ogłoszenia z dwóch kont na olx, akurat draka była w wątku jak któryś z użytkowników zapodał białko w postaci zacytowanych postów Zachy na temat skalperów i sytuacji na rynku) łaskawie zgodził się opylić niepiszczącego Astrala "białego kruka" - mokry sen @PiPoLiNiO - z marżą oczywiście jak czytałem wcześniej, "koledze" który dał mu wczesniej przyciąć. Ja pitole chore czasy, co za cyrk się zrobił po tej pandemii :/

W tym rzecz, że nie sprzedał go @PiPoLiNiO z marża tylko jakiemuś białorusinowi.
Ja hipotetycznie: Nie potrzebuję, ziomek przycznił się do tego, że udało mi się zarobić na MSI. No to masz ziomek po cenie zakupu tego Astrala bo wiem, że czekasz na niego jak na zbawienie.

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

kolega po sprzedaży Trio z odpowiednią marżą - (były ogłoszenia z dwóch kont na olx, akurat draka była w wątku jak któryś z użytkowników zapodał białko w postaci zacytowanych postów Zachy na temat skalperów i sytuacji na rynku)

Tutaj początek afery, każdy może sobie przypomnieć jak to było 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Umpero no tak, zgadzam się 100%.

Tym bardziej jeśli ktoś jest wobec Ciebie dobry i pomaga to zawsze powinieneś się czuć w obowiązku aby jemu też było dobrze i pomagać zawsze jeśli masz taką możliwość. Najważniejszych że tak powiem rzeczy nie da się kupić za pieniądze i tak. 

@Radio Tirana wszystko w temacie 👍

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
57 minut temu, Umpero napisał(a):

@Zachy za to skalperos numero uno na forum :hihot: Nawet ziomkowi pożałował Astrala mimo, że wcześniej dostał link do innego na którym zarobił :lol2:

jak ktos proponuje jedna cene, a potem jakimis lewymi sztuczkami chce ja zbijac, a do tego chce karte zwraca po zakupie jak mu cos nie przypasuje to moze ktos na to pojdzie.

ja po takich akcjach sprzedalem komus innemu, szczegolnie ze najpierw sei totalnie wycofal z zakupu, a pare dni pozniej znowu byl chetny, ale za mniej

ja szukalem kupca, a nie zachowania panienki na wydaniu 'moze wezme, a moze nie wezme, ale z ceny spusc... " :E

15 minut temu, Umpero napisał(a):

Ja hipotetycznie: Nie potrzebuję, ziomek przycznił się do tego, że udało mi się zarobić na MSI. No to masz ziomek po cenie zakupu tego Astrala bo wiem, że czekasz na niego jak na zbawienie.

ten ziomek sam zaproponowal cene, ktora mu pozniej nie pasowala

czego nie rozumiesz?

mial swojego astrala, mogl go trzymac, kupil za tyle samo co ja

a sprzedal wybrakowanego drozej niz kupil :)

no to jest w porzadku postepowanie wobec nabywcy

Opublikowano
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

jak ktos proponuje jedna cene, a potem jakimis lewymi sztuczkami chce ja zbijac, a do tego chce karte zwraca po zakupie jak mu cos nie przypasuje to moze ktos na to pojdzie.

ja po takich akcjach sprzedalem komus innemu, szczegolnie ze najpierw sei totalnie wycofal z zakupu, a pare dni pozniej znowu byl chetny, ale za mniej

ja szukalem kupca, a nie zachowania panienki na wydaniu 'moze wezme, a moze nie wezme, ale z ceny spusc... " :E

ten ziomek sam zaproponowal cene, ktora mu pozniej nie pasowala

czego nie rozumiesz?

mial swojego astrala, mogl go trzymac, kupil za tyle samo co ja

a sprzedal wybrakowanego drozej niz kupil :)

no to jest w porzadku postepowanie wobec nabywcy

Handlujecie tymi RTX 5090 jak sztabkami złota :hihot::hihot::hihot: , zamiast grać to jest po prostu legitny asset

Opublikowano
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

- niedziela 9 marca, wyczuwam, że jesteś zwykłą parówą i proszę @creatinfreak o sprawdzenie Cię i udawanie kupca, a do Ciebie pisze wiadomość abyś potwierdził ostatecznie nasze ustalenia. 

Screenshot_20250319_150350_Messenger.thumb.jpg.302fabc0865da16fee0789a351778034.jpg

Ja tu widzę, że po prostu sam zrezygnowałeś %-)

Opublikowano
45 minut temu, Tornado3 napisał(a):

a reszta czyli 98% serwisów w sieci pokazuje dokładnie na odwrót :D

Oglądam tylko testy od fanbojow AMD bo mam pewność, że Intel i NVIDIA będą przedstawione w najgorszy możliwy sposób co daje mi wiarygodne źródło "gorzej nie będzie, można kupować bo jak ustawie to zyskam 15-30% a AMD już jest wynaksowane na wykresie".

• Haha 1