Pixa 9 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Obie mam za 13k,na amazonie nie kupuje bo 2 lata gwary... @GAZuOOT To gnije teraz na amazonie pny za 12k wersja norgb,ale karta wyglada jak szrot (?!) Edytowane 7 Kwietnia przez Pixa
xtn 77 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 13 minut temu, GAZuOOT napisał(a): No to ja tam się nie znam, ale zdecydowanie wolę LS od natywnego FG. Przynajmniej w robieniu 120 klatek z 60 Nie wiem, jak można woleć LS. Testowałem wiele razy i strasznie obcina wydajność. Przez co ilość startowych klatek musi być dużo wyższa niż przy FG od nvidii.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Aktualny Aorus kupiony za 15790 leci na zwrot A tutaj przystojniak kupiony za 12360 4
GAZuOOT 192 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia @Tester WrażeńGdzie za taką kaskę :O. Daj znać jak karta się sprawuje. Cewki itp. I jeszcze jak możesz to podeślij def krzywą napięć
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 1 minutę temu, GAZuOOT napisał(a): @Tester WrażeńGdzie za taką kaskę :O. Daj znać jak karta się sprawuje. Cewki itp. I jeszcze jak możesz to podeślij def krzywą napięć Jeden ziomek na morele wyrwal tydzien temu jakos. On na sprzedaz skupuje karty, a dla siebie chcial FE do kompa. Tak sie zlozylo, ze ja FE upolowalem a on nie i zrobilismy wymianke. Przepisalem mu zamowienie na FE i sam sobie oplacil i zamowil, a mi jako firma sprzedal nowke aorusa po cenie z FV morele 1
Nex1M 113 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Oby świerszcze sie tam w gratisie nie przypałętały dla lepszych wrażeń Swoją drogą jak tam akcja z dzięciołem bo chyba nie jestem na bierząco. Edytowane 7 Kwietnia przez Nex1M 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Teraz, Nex1M napisał(a): Oby świerszcze sie tam w gratisie nie przypałętały dla lepszych wrażeń Swoją drogą jak tam akcja z dzięciołem bo chyba nie jestem na bierząco. Miałem w weekend podmienic zasilacz ale chory bylem, a ze doszla karta dzisiaj, to jutro dam na serwis - podmiana karty, zasilacza bez kabli i ssd zmienic miejscami zeby pod karta bylo. ______ Kto wspomoże Litwickiego? 9
Kabor 460 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Gdzieś czytałem, że powyższa 5080 od gigabyta (chyba jako jedyna 5080) zamiast termopadów ma pastę (i nie piszę o rdzeniu) więc wydaje mi się trochę problematyczne przy późniejszej chęci wymiany pasty na samym rdzeniu.
Kanzu 208 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Brzmi jak ukrainiec. Chyba prosto z frontu pisze więc jest ryzyko, że już nie wyśle 1
musichunter1x 1 323 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Nvidia niby nas dyma, ale gdyby rtx5070ti był rtx5070, a flagowiec nie skoczyłby z 600, do 750mm2 to taki "rtx5070" miałby 63% rdzenia flagowca, czyli najwięcej od długiego czasu. (Ah zapomniałem że flagowiec to niepełny rdzeń.) Byli tak blisko zostania bohaterem. Btw. Rdzeń gtx1080ti był mniejszych od poprzednika, 479mm, zamiast ~600mm. Edytowane 7 Kwietnia przez musichunter1x
Fikołek 49 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Koledze Litwickiemu wiecznie pod góre,pamiętam jak sprzedawał 4090 to też za jakiś czas wysyłka bo jego informatyk jest niedostępny i nie ma komu karty wymontować a zdjęć nie zrobi bo nie ma aparatu. Edytowane 7 Kwietnia przez Fikołek 4
ODIN85 3 503 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 13 minut temu, Kabor napisał(a): Gdzieś czytałem, że powyższa 5080 od gigabyta (chyba jako jedyna 5080) zamiast termopadów ma pastę (i nie piszę o rdzeniu) więc wydaje mi się trochę problematyczne przy późniejszej chęci wymiany pasty na samym rdzeniu. Aero też ma.
Elvis79 161 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 19 minut temu, Kanzu napisał(a): Brzmi jak ukrainiec. Chyba prosto z frontu pisze więc jest ryzyko, że już nie wyśle Nazwisko wskazuje, że z Litwy także może wyśle
Kadajo 7 418 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a): Aktualny Aorus kupiony za 15790 leci na zwrot A tutaj przystojniak kupiony za 12360 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 13 minut temu, Kadajo napisał(a): 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): To jakiś klasyk ? Nie znam Stary klasyk, po latach ta kasztaniada udająca rapowanie bawi niemiłosiernie "Sprząt-ne-łeś psa nie pierdolisz sie kolego" Edytowane 7 Kwietnia przez Tester Wrażeń 1
IceMan 103 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 2 godziny temu, GAZuOOT napisał(a): @Pixa Trio ceweczki rewelacja, ale za to wadą kart MSI, jest bardzo niska krzywa przy niskich napięciach(0,8-0,85v, powyżej tego to praktycznie już jeden pies co weźmiesz), masz przykład karty z lepszą krzywą przy niskich napięciach ?
ffallen 49 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Komputronik też mendy. Dostali dostawę 5090 Astrali - mają juz 7 sztuk w różnych salonach i od razu korekta ceny z 15490zł na 16690 zł. To samo zrobili z TUF OC.
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) https://www.techpowerup.com/335085/asus-rog-astral-rtx-5080-oc-bios-update-increases-max-tgp-to-450-w-originally-400-w nowy bios do 5080'tek może dobije w końcu do lajtowanych 4090 o ile zaraz nie wskoczy ograniczenie napięcia i nici z większych mhz Edytowane 7 Kwietnia przez SylwesterI.
tomcug 2 441 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Raczej nie, zysk z 450 watów będzie za mały
dawidoxx 976 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 4 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): https://www.techpowerup.com/335085/asus-rog-astral-rtx-5080-oc-bios-update-increases-max-tgp-to-450-w-originally-400-w nowy bios do 5080'tek może dobije w końcu do lajtowanych 4090 o ile zaraz nie wskoczy ograniczenie napięcia i nici z większych mhz Nawet to nie pomoże żeby dogonic 4090 2 godziny temu, Tester Wrażeń napisał(a): ______ Kto wspomoże Litwickiego? Litwicki chyba zmienia na 5090 😁
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia To już musiałby się wypowiedzieć posiadacz 5080, czy jak robi max oc to w gpu-z pokazuje mu PerfCap Reason: Voltage czy power jak power to coś jeszcze ugra z tych 50W więcej, jak voltage, to nic już nie ugra
SylwesterI. 865 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia furmark to nie gry, jeśli w grach dobijasz do power limitu, to zwiększenie go o kolejne 11% może coś dać, jak dobijasz do limitu V, to nic nie ugrasz, bo nie ma biosu pozwalającego na podbicie tej wartości. Nawet nie wiem, czy Elmor wypuścił już jakieś wynalazki do podbijania napięcia w rtx 5000.
Rekomendowane odpowiedzi