Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.04.2025 o 17:03, xtn napisał(a):

U mnie i9-10900f + 5070 idzie tam tylko na 70%

Jakie nastawy/rozdzielczosc i czy RT wlaczone i na jakim poziomie ?? Oraz jaki fps przy tym ??

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SpiderX napisał(a):

Klimat jak z Obcego Izolacji :) 

Bardziej jak Obcy Przebudzenie :D dosłownie...

A tak przy okazji to @Tester Wrażeń jest bardzo w porządku człowiekiem. Ogromny szacunek oraz szczere i wielkie podziękowania dla niego, za odstąpienie zamówienia na 5090 FE!

Edytowane przez darekz
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Teraz to joooo
Obspermie majciochy chyba :salut:

Ale bydle, wygląda jakby był grubszy od Astrala :E

Edytowane przez ffallen
Opublikowano
6 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ja jestem mega ukontentoany zmiana 5070 na 5070ti i to jest 10/10 tego co potrzebowalem w kwesti mocy do Warzone gdzie gra cisnie 150-290fps non stop i widac, ze leci w niektorych miejscach na limicie cpu bo spada uzycie do 88% wiec w bliskiej przyszlosci bedzie trzeba zamowic 9800X3D i 9700X sie pozbyc :D 

I jak tam Twój ASUS? Jak u kolegi @PiPoLiNiO?

CEWNIK.jpg.011b194fbf8dc51e1891f6c55e8697ad.jpg

Gratki i witamy w gronie posiadaczy 5070ti ;)

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Jakie nastawy/rozdzielczosc i czy RT wlaczone i na jakim poziomie ?? Oraz jaki fps przy tym ??

Rozdzielczość 3440x1440, preset Wysokie, bujanie wśród budynków ok 120-140fps, użycie karty do 88% w drugiej opcji RT tez Wysokie, uzycie niższe, do 75%, 85-95 fps.  Na DLAA i TAA takie same użycia karty.

Opublikowano
Godzinę temu, ffallen napisał(a):

Ale bydle, wygląda jakby był grubszy od Astrala :E

Delikatnie niższy jest, bo jak zmieniałem to podpórka tak ciasno już nie była przy karcie bez ruszania jej. Ale jest ładniejsza imo, ten przód nie ma takiego dziwnego wgłębienia jak Astral z jakimiś wypustkami

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

@xtn Nie myślałeś o upgrade platformy? Taki 5070 mile by się widział z R5 7500F czy tam R7 7700. Jeżeli brakuje Ci jajek, to zawsze może być np. R7 7900: https://www.sferis.pl/procesor-amd-ryzen-9-7900-tray-i567694

Wielokrotnie myślałem ale nie czuję potrzeby, a z GPU to już musiałem mocno kombinować w grach w tej rozdziałce. Głównie gram w single i często z przyciętym fpsem do 60. Cicho, chłodno. Jak w Indianie daje locka na 60 to pobór GPU spada do ok. 150W.

Co do CPU to najbliżej było przejścia na 5700x3d z Chin za 600zł, bo mam 2 płyty na b450 ale też jakoś nie zatwierdziłem zamówienia. 

Edytowane przez xtn