Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sztuczne niedobory stocku, zawyżone ceny, a potem konsumenci jak lemmingi stoją w niedzielę w kolejce do sklepu jak za komuny aby kupić parę stówek taniej kilka egzemplarzy jakie rzucił sklep w ograniczonej ilości.
Gdyby Bareja żył, na pewno by ten temat poruszył w swoich produkcjach.

RTX.jpg.c098aa5263da6a097d16e4763fad8b36.jpg

• Like 2
  • Upvote 5
Opublikowano
42 minuty temu, Quadro26 napisał(a):

Piękna cena za 5080 Gaminga :D 

Taka się tylko wydaje :E 

W DE zaraz za miedzą, bez promocji normalnie dostępne, można odebrać w np. sklepie w Berlinie, bez rozbijania namiotu i czekania w kolejce w podobnej cenie wychodzi jak w mega w promocji xkomie :E 

https://www.notebooksbilliger.de/gigabyte+geforce+rtx+5080+gaming+oc+16g+876606

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zakupy były udane, jak widać na olx. Mały wysyp (a dzień się nie skończył jeszcze) używek RTX, głównie z serii 3000 i 2000. Zapewne ma to związek z dzisiejszym kolejkowaniem. :D

Edytowane przez Kakarotto
Opublikowano
2 godziny temu, tomcug napisał(a):

I tego właśnie życzymy Pipkowi. Żeby drugi Suprim był gorszy, ale z tą różnicą, żeby pierwszego nie odzyskał %-)

Zło nie śpi, czai się i świerszczy :E

Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Sztuczne niedobory stocku, zawyżone ceny, a potem konsumenci jak lemmingi stoją w niedzielę w kolejce do sklepu jak za komuny aby kupić parę stówek taniej kilka egzemplarzy jakie rzucił sklep w ograniczonej ilości.
Gdyby Bareja żył, na pewno by ten temat poruszył w swoich produkcjach.

RTX.jpg.c098aa5263da6a097d16e4763fad8b36.jpg

Akurat wczoraj oglądałem, ależ to pasuje :E

19 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Krzyczy bo ja boli, a ten se Netflix'a ogląda bezduszny. :smiech:

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, ket_rab napisał(a):

To jest ten sam blok co zakładałem na ventusa.

Moim zdaniem cewki bardzo spoko w tej karcie. Troszkę słychać jak dał mikro blisko, ale w normie i ton ok.

Przy zamkniętej obudowie nie będzie ich słychać :)

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, tomcug napisał(a):

Sam twierdzisz, że masz kartę z sensownymi cewkami, a i tak dalej szukasz szczęścia, więc życzy Ci dokładnie tego, na co zasługujesz :)

Dalej przerzuca? Jprdl byle do serii 6xxx lol. Pytanie czy ten graal w ogóle istnieje czy to wieczna metafizyczna wędrówka kart 🙈

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Niech @PiPoLiNiO przerzuca sobie tyle kart ile chce. Przecież to jego pieniądze, jego czas i jego spokój. Karty za kilkanaście tysięcy, a takie z nimi problemy, że nie ma się co dziwić, że chce się te pieniądze wydać odpowiedzialnie. 

Nie zaglądam nikomu w portfel, ale 13, 15 czy 17k za kartę to jest naprawdę sporo...

Ja przerobilem 6 kart. I nie, żebym wybrzydzał zanadto, bo nikt normalny nie chce paździerza za tyle pieniędzy, a z każdą było coś nie tak...

Wybrałem 5090 FE, bo dopłata ze wcześniejszej do obecnej generacji kosztowała mnie tylko 600 zł, zaś ta karta była skazana na porażkę, ale jednak nie jest tak źle jak się spodziewałem. 

Różne były serie Nvidii, ale tak nieudanej jak tej to nie pamiętam.

Czas zacząć się cieszyć z posiadanego sprzętu i koledze @PiPoLiNiO tego życzę, pomimo straconych nerwów i czasu.

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ta co mam jest spoko. Po prostu mogłem wziąć 2500 zł taniej kolejną i tak zrobiłem. A ich to boli w CHUJ (TAK, ZNOWU PRZEKLINAM i ZASŁUGUJE NA BANA @Kadajo

Tak, wiem i za te 2500 możesz sobie kupić Switcha 2 i mieć Suprima. Czyli można zjeść ciastko i mieć ciastko, zwracając obecną kartę tylko.