Pitt_34 326 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 14 minut temu, leven napisał(a): Jerry, nie posiadam facebooka. Żadnych komunikatorów. Chęc zobaczyć, co chciałeś przedstawić To trzeba zobaczyć , opis tego nie odda 😂
X360 84 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia 7 godzin temu, sovas napisał(a): @VRman Jeśli chodzi o niższe modele to mogę polecić Asusa Prime 5070ti. Sam kupiłem do drugiego kompa i nie jest to suszarka. Cewki ma ciche i wentylatory nie wydają z siebie dziwnych dźwięków buczenia itp. O ile jeszcze działa kod w aplikacji komputronik "PARTAPP" to można go kupić za 3700 zł. Praktycznie codziennie dodają po kilka sztuk na sklep. Co do 5090 to faktycznie jest dalej problem i trzeba się posiłkować botami / powiadomieniami discord jeśli chce się kupić w MSRP, co nie jest oczywiście normalne, no ale da się. Według mnie to interesujące z serii 5xxx jest tylko 5090 i 5070ti O właśnie.... Też kupiłem tego Prime,ale nie dość że problemy były,to jest jeden WIELKI Karta była nowa,folie z karty nie zdjęte,no nic kompletnie nie ruszone. Ale...Karta w miejscu czterech śrub wokół GPU nie miała na żadnej tej małej białej naklejki z czerwonym kółkiem. Od tygodnia Komputronik codziennie zapewnia mnie że oddzwonią,napiszą-nic takiego nie ma miejsca.To ja dzwonię Do wtorku mam czas na zwrot.Niby rozumieją mnie że nie rozkręcałem tej karty,bo po co? Po drugie,kto mając 14 dni na zwrot by to robił. Ale jest cisza w temacie.W międzyczasie dzwoniłem do ASUSA i i usłyszałem że to "NIEMOŻLIWE"-jak widać jak najbardziej możliwe,i w razie W oni uznają że gwarancji nie mam.Do ASUSA więcej nie dzwoniłem-no nie ma z kim tam rozmawiać. Komputronik najwyraźniej nie wie co zrobić.Ja również...
tomek25 52 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Proponuję założyć temat: "spamowanie na temat blackwell 50xx" albo "offtop na temat blackwall 50xx" i przypiąć na forum. Edytowane 28 Kwietnia przez tomek25 1
Kabor 460 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 10 minut temu, tomek25 napisał(a): Proponuję założyć temat: "spamowanie na temat blackwell 50xx" Przecież ten temat jest od spamowania jak już coś to wystarczy tylko zmienić nazwę nie trzeba zakładać nowego. 1
sovas 662 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) @X360 U mnie 0 problemów i plomba jest. Dziwna sytuacja. Edytowane 28 Kwietnia przez sovas
BarBar009 62 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) 9 godzin temu, X360 napisał(a): O właśnie.... Też kupiłem tego Prime,ale nie dość że problemy były,to jest jeden WIELKI Karta była nowa,folie z karty nie zdjęte,no nic kompletnie nie ruszone. Ale...Karta w miejscu czterech śrub wokół GPU nie miała na żadnej tej małej białej naklejki z czerwonym kółkiem. Od tygodnia Komputronik codziennie zapewnia mnie że oddzwonią,napiszą-nic takiego nie ma miejsca.To ja dzwonię Do wtorku mam czas na zwrot.Niby rozumieją mnie że nie rozkręcałem tej karty,bo po co? Po drugie,kto mając 14 dni na zwrot by to robił. Ale jest cisza w temacie.W międzyczasie dzwoniłem do ASUSA i i usłyszałem że to "NIEMOŻLIWE"-jak widać jak najbardziej możliwe,i w razie W oni uznają że gwarancji nie mam.Do ASUSA więcej nie dzwoniłem-no nie ma z kim tam rozmawiać. Komputronik najwyraźniej nie wie co zrobić.Ja również... Zwrócić bez najmniejszego zająknięcia. Kiedyś miałem problem z plombą na Inno3D, oni nie dawali jej na śrubce tylko pomiędzy PCB, a chłodzeniem, taka zagięta. Zapisałem w 1 dzień do Xkomu, że plomba uszkodzona i sobie chyba jaja robią, później będe miał problem z gwarą etc i kase oddali... Albo XD https://pl.aliexpress.com/item/1005005269151313.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.41956ac2qjhsYV&algo_pvid=62f40615-92e5-4807-9a0c-ae2576897c32&algo_exp_id=62f40615-92e5-4807-9a0c-ae2576897c32-0&pdp_ext_f={"order"%3A"295"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!PLN!12.59!12.59!!!23.78!23.78!%40211b813f17458258698991543ef3af!12000032428198969!sea!PL!793770382!X&curPageLogUid=INb5YMgRiGZN&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Edytowane 28 Kwietnia przez BarBar009
sovas 662 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia @BarBar009 @X360 W asusie nie patrzą na plombę przy realizowaniu gwarancji. No ale ja bym wymienił, jak się zapierają, że niemożliwe to nie wiadomo, czy coś tam dłubane nie było nawet xd
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia Żelazna zasada - nigdy nie ufaj sklepom itd. XD
X360 84 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 2 minuty temu, sovas napisał(a): @BarBar009 @X360 W asusie nie patrzą na plombę przy realizowaniu gwarancji. No ale ja bym wymienił, jak się zapierają, że niemożliwe to nie wiadomo, czy coś tam dłubane nie było nawet xd Na 100% nic nie było dłubane,bo karta cała zafoliowana-front,backplate,na wentylatorach te 3 małe folie.Widać że karta,pudełko nic nie ruszone. A to co mówisz jest w sprzeczności z tym co usłyszałem w rozmowie z infolinią ASUSA. Pan dwukrotnie podkreślił,że bez tej plomby oni gwarancji nie uznają...
sovas 662 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia @X360 To ciekawe, bo ja ich na maila pytałem 2x i pisali, że nie ma problemu i mogę sobie nawet rozkręcić kartę Folie to ja też zakładam z powrotem jak zwracam kartę, żeby ładnie wyglądała pewnie byś nie odróżnił, czy ją używałem.
Boldwyn 121 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Kilka osób pisało do supportu Asusa (w tym ja) przy okazji wymiany pasty w serii 40x0 i zawsze odpowiadali, że usunięcie plomby nie anuluje gwarancji. Chyba, że coś się zmieniło. Edytowane 28 Kwietnia przez Boldwyn 1
X360 84 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 8 minut temu, Boldwyn napisał(a): Kilka osób pisało do supportu Asusa (w tym ja) przy okazji wymiany pasty w serii 40x0 i zawsze odpowiadali, że usunięcie plomby nie anuluje gwarancji. Chyba, że coś się zmieniło. Ok,a później zapewne napiszą że po badaniu laminatu wyszło,że to wina użytkownika... I 11 minut temu, sovas napisał(a): @X360 To ciekawe, bo ja ich na maila pytałem 2x i pisali, że nie ma problemu i mogę sobie nawet rozkręcić kartę Folie to ja też zakładam z powrotem jak zwracam kartę, żeby ładnie wyglądała pewnie byś nie odróżnił, czy ją używałem. Chyba nie ma opcji żeby tą cieniutką na grzbiecie i froncie założyć tak żeby powietrze się nie dostało i pęcherze się nie pojawiły. To od razu widać by było
lukadd 2 912 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 11 minut temu, Boldwyn napisał(a): Kilka osób pisało do supportu Asusa (w tym ja) przy okazji wymiany pasty w serii 40x0 i zawsze odpowiadali, że usunięcie plomby nie anuluje gwarancji. Chyba, że coś się zmieniło. Tak na prawdę powinno to być jasno zapisane w warunkach gwarancji. Ogólnie jak jest plomba to lepiej, aby była. Część plomb da się odkleić i nakleić z powrotem. Plomby są też do kupienia na necie 1
sovas 662 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia @lukadd To fakt, ostatnio rozbierałem MSI 5090 i normalnie zdjąłem plombę i nakleiłem sobie na folię.
Spychcio 802 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Dlatego pominąłem wersje 5000. Teraz będzie to miało przynajmniej jakiś sens.
some1 536 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia Czyli 5080 SUPER, karta o wydajności około RTX4090, cenie podobnej do RTX4090, w 2026, blisko 4 lata od premiery RTX4090. Faktycznie SUPER 1
Spychcio 802 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia Jak ktoś składa nowego PC to i tak musi brać co jest Przynajmniej jest więcej pamięci.
some1 536 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia To prawda, po prostu następca karty której już nie produkują. Zawsze mogą trochę zejść z MSRP jak było przy ostatnich superkach.
CzerwonyJohn 70 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) Zamiast 18 powinno być 20 tak jakoś lepiej niź tylko 18.Od początku tak być powinno,zgnilizna w formie dać guano potem z łaski dać to co być powinno od razu. Superki znowu drogie i potem czekać na obniżki ? Edytowane 28 Kwietnia przez CzerwonyJohn 1
Kabor 460 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) 17 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a): Superki znowu drogie i potem czekać na obniżki ? A jak poczekasz na obniżki to za zakrętem będzie już 60x0. Edycja. Dlaczego pisząc 60x0 (podnosi mi x do góry i traktuje jako mnożenie. Co trzeba zrobić aby uzyskać efekt 60x 0 ale bez dwóch spacji ;-). Kolejny raz programy chcą być mądrzejsze od użytkownika. Jak to mnie irytuje w wordzie jak zawsze zmienia nie na to co ja chcę uzyskać . Edytowane 28 Kwietnia przez Kabor
Totek 784 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia No i tak cały czas. Ogólnie jak wyjdzie 5080 24GB to będę ją brał. Chwilę odczekam, biorę najtańszą wersję, kładę blok wodny i mam spokój na kilka lat. Do 5800x3d w sam raz. 1 1
BarBar009 62 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Musieli by użyć 3GB kości GDDR7 w budżetowej karcie. Nie wiem czy są AŻ TAK łaskawi i czy cena ich "puści". W 5080 ma to większy sens bo pewnie i marża większa.
ryba 1 246 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 9 minut temu, BarBar009 napisał(a): Musieli by użyć 3GB kości GDDR7 w budżetowej karcie. Nie wiem czy są AŻ TAK łaskawi i czy cena ich "puści". W 5080 ma to większy sens bo pewnie i marża większa. Zawsze mozna przyciac troche szyny i zrobic 18GB vram na 2GB kostkach
Rekomendowane odpowiedzi