Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, RafiSrf napisał(a):

Panowie potrzebuję waszej porady mam okazję kupić kartę bez vatu rtx 5070 ti vanguard 3750 zł lub Rtx 5080 vanguard za 4640 co byście wybrali ? 

Jak jest hajs to lepiej szybszą bo dłużej na niej wytrzymasz.

Opublikowano
19 minut temu, RafiSrf napisał(a):

Panowie potrzebuję waszej porady mam okazję kupić kartę bez vatu rtx 5070 ti vanguard 3750 zł lub Rtx 5080 vanguard za 4640 co byście wybrali ? 

Tutaj nie ma się nad czym zastanawiać, 5080 to jedyny wybór w tej cenie 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, RafiSrf napisał(a):

Myślałem, że ciut dłużej dyskusja potrwa i jakiś głos za 5070ti się pojawi xD  w takim razie będzie jak forum nakazuje :D 

To forum entuzjastów chyba nie sądziłeś, że ktoś doradzi wolniejszą :E 

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, RafiSrf napisał(a):

Vanguard 5080 zacna karta, polecam :) 

Opublikowano
47 minut temu, RafiSrf napisał(a):

5070Ti. 

• Confused 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Vanguard 5080 zacna karta, polecam :) 

A jak z cewkami wygląda sytuacja? Kupiłem 5080 w tym tygodniu i w weekend będę brał się za składanie:pijaczyna:, z tego co patrzyłem po necie to porównując z innymi producentami to rzadko kiedy pojawiają się piszczące

Opublikowano
55 minut temu, RafiSrf napisał(a):

Zdecydowanie 5080 :)

Opublikowano
12 minut temu, M1CHU napisał(a):

A jak z cewkami wygląda sytuacja? Kupiłem 5080 w tym tygodniu i w weekend będę brał się za składanie:pijaczyna:, z tego co patrzyłem po necie to porównując z innymi producentami to rzadko kiedy pojawiają się piszczące

Nie wiem, jak przy fps powyżej 120, ale gram obecnie w "Doom: Dark Ages" w 3440x1400, bez żadnych FG etc. (jedyne co to DLSS-Q ustawione) i przy 120 fps nic nie piszczy, wentylatorki na 30% chodzą, karta między 49-52 stopnie. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Podaje cene netto po odjeciu kasy przez amazon :) Umpero spytal gdzie on kupil karte za 10k (tyle bylo netto) a 5k bylo po oddaniu siana przez amazon

Ostatecznie Amazon chcial oddac znacznie mniej. Najpierw byla mowa o 50%, potem o 20%.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
6 godzin temu, Pitt_34 napisał(a):

Screenshot_2025-05-23-08-54-26-669_pl.xkom.jpg

Jesteśmy na takim forum, że raczej apka powinna być w każdym telefonie użytkownika :E

Po tyle to już mało kto chce kupować te karty :)

11-12k to powinien być max za topowe wersje 5090, patrząc po trendzie i cenach w EU.