Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Dobre te sterowniki, takie nie za wydajne xD

A podobno już ogarnięte :hihot:

I to mnie martwi bardziej niż AI czy ceny. To AMD słynęło ze słabych sterowników, NV nawet jak miała problemy to za chwilę było ogarnięte... 

Opublikowano
8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Dobre te sterowniki, takie nie za wydajne xD

A podobno już ogarnięte :hihot:

Problemy ze sterownikami były z głównie z błędami i niestabilnością, nikt nie obiecywał, że tam jest jakaś ukryta wydajność. I tak, premierowe stery rzeczywiście są kapkę szybsze od najnowszych xD Ale to są groszowe różnice.

Opublikowano
41 minut temu, galakty napisał(a):

I to mnie martwi bardziej niż AI czy ceny. To AMD słynęło ze słabych sterowników, NV nawet jak miała problemy to za chwilę było ogarnięte... 

Wtedy, kiedyś, to Nvidia widziała w gamingowych GPU coś ważnego. Dziś nie, więc taki jest efekt. 

Opublikowano
18 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

12K PLN za 5090 TUF'a w PL to chyba cena mniej więcej premierowa. Teraz spojrzałem na szybko i najtaniej za 11500 do wyrwania. 

Kurde, w ubiegłym tygodniu kupiłem 5090 Astral LC OC za 4 stówki więcej. Do tego Borderlands 4 i Apple TV na 3m-ce :D 

Biorąc pod uwagę że mamy koniec wakacji to chyba na obniżki się nie zanosi ;/ 

Po kiego grzyba ci kolejny astral? :D 

Opublikowano

Skoro mają wygaszać produkcję 5070, 5070 ti i 5080 do końca października bodajże to chyba zostanie trochę karcioszek w sklepach do grudnia stycznia i premiery ti superek? w końcu nvidia płacze że stany magazynowe wyładowane w sklepach pod niebiosa 8:E

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Po kiego grzyba ci kolejny astral? :D 

Heh, nowe pomysły, no i cena w sumie nie była zła :lol2:

Ale muszę przyznać że jeżeli chodzi o cewki to Astral w wersji LC jest fenomenalny. Miałem ich chyba 7 sztuk i w 2 sztukach tylko delikatnie grało ale bez tragedii. Tak naprawdę to większe ryzyko głośniejszej pracy pompki niż świerszczy 😀 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Bodhi napisał(a):

Ciekawy jestem, czy on ma jakiś wgląd tutaj i czy widzi dyskusje i memy o nim? :D

Nie martwcie się PiPoLiNiO kontroluje cały czas sytuację :E

image.png.e3b7db56818cd0519c8a41eae093415a.png

image.png.a484c6da9d61f28268cfb981f026a02b.png

Edytowane przez Kabor
  • Haha 7