areczek1987 901 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Ale macie o czym pisać... tam jeszcze braki tych 90 są z tego co sie orientuje i nie chcą bardzo schodzić z ceną jak można tańsze sprzedać i za rok lub 2 drugi raz. Mało kto się przesiada z 4xxx z wyjątkiem maniaków bo i nie ma po co... Ich może stać tak samo jak na wszystko inne. 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października @areczek1987 Komponenty w PC zawsze warto wymienić dla świeżej gwarancji. Jak kogoś się długo sprzęt nie trzyma tylko robi rotacje, to plus dodatni. 1
areczek1987 901 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Dostajesz kilkanaście procent do półki + mfg + obsługa szybszych monitorów(jak się przymierzasz)+ może jakieś techniki jak ten rtx hair. Świeża gwara jedyny znaczący plus. Ja tego nie neguje tylko staram się sobie wytłumaczyć. Asus zawsze zdzierał ale i ciekawe(udziwnione) rzeczy miał. Na xkom prócz astrala za 14k to tylko aio karty zostały. Ktoś już ograł tego Indiana z tym rtx hair? Znaczący wynalazek?
Grolshek 516 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października 2 godziny temu, VRman napisał(a): Taką kartą jest 5070ti, tylko nie chce kosztować tyle ile 3060 Też żałuję. Ale wracając do tematu chodzi mi o to że w tej chwili można złożyć kompa z używek R5 5600/16/512/RTX3060 za 2000pln i włączyć każdą grę to żeby za jakiś czas można było złożyć R5 7500f/32/1TB/RTX 5060 12GB za również dwa koła i również włączyć wszystko.
VRman 2 635 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października 2 godziny temu, Voodoo2 napisał(a): ale syrenka Wam pasowała Nie wiem czy cokolwiek miałem na swojej. Nie pamiętam. Chyba nie było tam żadnych obrazków. Nie pamiętam bo natychmiast na karcie lądowały Accelera, od GeForce 6, po GF 8. Potem już można było nie wybierać modelu "suszarki" i się era Accelero skończyła. Pamiętacie jak ludzie byli w szoku, zeby tyle złomu mieć zamontowane na karcie? A teraz przy takiej 4090 czy 5090 to te karty wyglądają jak jakieś mikrusy.
tomcug 2 440 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Miałem taką: Finalnie też Accelero wpadło. Oraz była odblokowana do konfiguracji 12/6, niestety 16/6 sypało artefaktami 1 1
janek25 191 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października I ten filt przeciwkurzowy na gpu.Mniodzio
Lameismyname 2 340 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Ja miałem takiego Gainwarda 9600GT: No i na niego poleciało Accelero bo było głośno na fabryce 2
janek25 191 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Bogole ja sie wtedy z ati bujałem Obecnie w retro x1950pro na wodzie
Kadajo 7 410 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października Już wtedy uważałem te obrazki in pierdy na kartach za dziecinadę, kto by pomyślał ze 20 lat później jakiś rgb fest będzie i ludzie będą bardziej zwracać uwagę na to jak komputer wygląda niż działa 1
janek25 191 Opublikowano 1 Października Opublikowano 1 Października (edytowane) wtedy sie zdzierało obrazki by zyskać 1 stopień Czyli nic sie nie zmieniło na forach Edytowane 1 Października przez janek25 1 1 1
areczek1987 901 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października (edytowane) Edytowane 2 Października przez areczek1987
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października @areczek1987 Rzeczywiście plastik dzisiaj dominuje, tylko nie wiedziałem co jest na rzeczy. Z ostatnich gier właśnie Dead Space Remake zrobił na mnie mega wrażenie.
Kadajo 7 410 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Indiana Jones wygląda tragicznie. Postacie niby przypominają aktorów, ale wygadają jak tanie figurki z wosku w jakimś muzeum na wiosce w Podlasiu... 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października 13 minut temu, Kadajo napisał(a): Indiana Jones wygląda tragicznie. Postacie niby przypominają aktorów, ale wygadają jak tanie figurki z wosku w jakimś muzeum na wiosce w Podlasiu... Nie grałem ale z tego co widzę po wideo to tak, masz rację. Od dawna zauważyłem, że grając w nowe gry AAA ciężko się "wczuć" no i chyba tutaj coś jest na rzeczy bo np. Dead Space Remake zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie z nowych gierek (paradoksalnie w oryginał nie grałem). Człowiek co ten temat poruszył fajnie go opisał.
Doamdor 1 782 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Indiana Jones wygląda tragicznie. Postacie niby przypominają aktorów, ale wygadają jak tanie figurki z wosku w jakimś muzeum na wiosce w Podlasiu... Wygląda tragicznie? To popatrz na przeciwników w tej grze jak wyglądają. 1
areczek1987 901 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października jak ma 5 lat gwary po rejestracji to może warto...
tomn2o 18 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Może to jest sposób na terkoczące wentylatory w PNY 5070ti? :-)
Smalec 1 551 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Ja miałem takiego potwora, ostatniego (chyba) pod AGP. Kupiony za całą wypłatę pod koniec 2006. Nie opłacało się, ale było warto W dniu 1.10.2025 o 18:29, Lameismyname napisał(a): @areczek1987 Komponenty w PC zawsze warto wymienić dla świeżej gwarancji. Jak kogoś się długo sprzęt nie trzyma tylko robi rotacje, to plus dodatni. Ale 4090 nie mam na co wymienić. Dopłata jakieś 60% do 5090 i max +30% wydajności jest bezsensowna. Bo chyba nie mówisz o zamianie na 5080 i stracie wydajności dla gwarancji Nigdy nie wymieniałem sprzętu na gorszy, jeszcze mi na łeb nie padło 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października @Smalec No dobra. Official statement: Komponenty w PC zawsze warto wymienić dla świeżej gwarancji.* *No chyba, że mówimy o wymianie RTX 4090 na RTX 5080 - w takim przypadku musiałoby komuś paść na łeb.** **No chyba, że mówimy o wymianie na Ventusa RTX 5080. Jest taka choroba jak uzależnienie od adrenaliny : ) 3
Smalec 1 551 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października @Lameismyname Ventus... Taki fetysz dla lubiących się vkurviać chyba:) Jak wyjdą superki, a już na pewno Rubiny ventusy, to zrobię nowe filmy, chyba że się odrodzą jak Feniks z popiołów i będą ciche i chłodne
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października Teraz, Smalec napisał(a): @Lameismyname Ventus... Taki fetysz dla lubiących się vkurviać chyba:) Jak wyjdą superki, a już na pewno Rubiny ventusy, to zrobię nowe filmy, chyba że się odrodzą jak Feniks z popiołów i będą ciche i chłodne No Ventusy są memiczne Co ciekawe MSI odświeżyło "legendarną" serię "Cyclone" Daaaamn, chyba dostali trochę radiatorów od Intela ze stockowych chłodzeń do Core 2 Duo i trzeba było coś z nimi zrobić 4
Doamdor 1 782 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października 25 minut temu, Lameismyname napisał(a): @Smalec No dobra. Official statement: Komponenty w PC zawsze warto wymienić dla świeżej gwarancji.* *No chyba, że mówimy o wymianie RTX 4090 na RTX 5080 - w takim przypadku musiałoby komuś paść na łeb.** **No chyba, że mówimy o wymianie na Ventusa RTX 5080. Jest taka choroba jak uzależnienie od adrenaliny : ) Wymieniłem RTX 4090 na RTX 4060. 2
Lameismyname 2 340 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Wymieniłem RTX 4090 na RTX 4060. Ja nieraz "wymieniłem" dedykowaną kartę na iGPU (bo tak potrafiłem kawałek czasu siedzieć). Nie mieszajmy w to w pełni uzasadnionych i świadomych wyborów. Nawiązujemy do tego jak niektórzy pochopnie sprzedawali 4090 i brali 5080 po bandyckiej cenie
Doamdor 1 782 Opublikowano 2 Października Opublikowano 2 Października (edytowane) Ci co wymienili na RTX 5080, raczej byli tu zadowoleni. Nie wiem kto tu miał RTX 5080 Ventus, ale u siebie miałem Ventusy 5070 Ti i 5090, wyleczyłem się na zawsze z tego modelu. Raczej na pierwszym miejscu postawiłbym osobę, która wymieniła kartę graficzną na nową i na niej nie gra. Edytowane 2 Października przez Doamdor
Rekomendowane odpowiedzi