Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Totek napisał(a):

Panie, jak cewki?? Słychać coś?? 

Ja się zastanawiam między Gaming OC a Windforce. W zasadzie one wszystkie mają tą samą sekcje zasilania więc będę brał co taniej. 

Gaming to bardzo dobre chłodzenia i odblokowany power limit.  Dwa gigabyte co miałem to z cewkami było ok. W sumie to tylko asus i fe u mnie grały.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Totek napisał(a):

Panie, jak cewki?? Słychać coś?? 

Ja się zastanawiam między Gaming OC a Windforce. W zasadzie one wszystkie mają tą samą sekcje zasilania więc będę brał co taniej. 

Cisza i spokój 👍🏼

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, Doamdor napisał(a):

Chyba najlepsza oferta za bardzo dobry model Inno3D GeForce RTX 5080 iCHILL X3 16 GB - 4749 zł. 

https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5080-ichill-x3-16gb-gddr7-dlss4-17671409987#

Kolega @Phoenix. miał ten model. Generalnie bardzo sobie chwalił ale miał coś do wentylatorów przy wyższych obrotach. Nie terkotanie tylko jakiś szum? 
Może być kwestia egzemplarza. Oczywiście cewki jak to Inno3d - niesłyszalne.

Opublikowano
22 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Chyba najlepsza oferta za bardzo dobry model Inno3D GeForce RTX 5080 iCHILL X3 16 GB - 4749 zł. 

https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5080-ichill-x3-16gb-gddr7-dlss4-17671409987#

@Kadajo 5090 to nie jest, ale jest model premium. :przytul:

Jest taki piekny, że az mam go ochote kupic, gdyby nie to ze juz mam 5080 to pewnie bym kupil 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Kolega @Phoenix. miał ten model. Generalnie bardzo sobie chwalił ale miał coś do wentylatorów przy wyższych obrotach. Nie terkotanie tylko jakiś szum? 
Może być kwestia egzemplarza. Oczywiście cewki jak to Inno3d - niesłyszalne.

Chłodzenie w tej karcie jest na tyle wydajne, że po UV raczej wentylatory powinno cicho pracować przy 1000 RPM. 

4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Jest taki piekny, że az mam go ochote kupic, gdyby nie to ze juz mam 5080 to pewnie bym kupil 

Wygląd to kwestia gustu, w tej cenie lepsze chłodzenia mają tylko topowe modele, które kosztują znacznie więcej i raczej nie ma sensu do nich dopłacać. 

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
5 minut temu, Doamdor napisał(a):

Chłodzenie w tej karcie jest na tyle wydajne, że po UV raczej wentylatory powinno cicho pracować przy 1000 RPM. 

I tak było. Chodziło chyba o jakiś wymuszony stan po podkręceniu i syntetykach, a może nawet z palca RPM zmienione aby zobaczyć kulturę pracy w pełnej regulacji... nie wiem.
Kolega @Phoenix. na pewno napisze o co chodziło, bo ja pamiętam jak przez mgłę.

Opublikowano (edytowane)

4k, ale te ruskie testy to jak każdy wie z mega przymrużeniem oka przeglądać bo często mają w nich grube babole :E 

Ciekawszy wyszedł teścik nowego Anno na PCGH

4k - DLSS-Q(67%) i ogólnie znowu kolejna gra gdzie 5090 ledwie 20% nad 4090. 5080 ledwie o symboliczne ~5% przegania 4080Super :E 

Serio najgorsza generacja nvidii od grubych lat :E 

uSEgekk.png

Edytowane przez lukadd