Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Zhao napisał(a):

Amazon pl  pobiera kwotę zazwyczaj dopiero chwilę przed wysyłką  do tego czasu nic nie ma 

a samo potwierdzenie przez bank w aplikacji następuje w kilka minut zobacz czy nie masz limitów na karcie np nasz limit 5k a rzecz za 10 

Wszystkie limity popodnosiłem specjalnie na tą okazję, co więcej potwierdzałem operacje w aplikacji mobilnej i wydawało się, że wszystko powinno być ok, pierwszy raz mam taką sytuację.

Wtf co tu się stało :(

Edytowane przez raziel88
Opublikowano
4 minuty temu, some1 napisał(a):

Na Allegro tak się właśnie anuluje zakupy, przez przycisk zwrotu. (jeśli sprzedawca jeszcze nie przygotował paczki i nie wysłał to anuluje transakcję).

Cytat

Jeśli w zakładce Moje zakupy, w szczegółach zakupu nie widzisz opcji jego anulowania oznacza to, że:

sprzedający zaczął realizować Twoje zamówienie – zmienił jego status lub podał numer do śledzenia przesyłki

minął czas, w którym można było anulować zakup

w zamówieniu wybrano metodę dostawy wysyłka e-mailem – niezależnie od kategorii, w której towar został zakupiony

w formularzu opcji dostawy i płatności zaznaczono, że chcesz otrzymać fakturę na dane firmowe

zakup został zrobiony w jednej z poniższych kategorii:

Leki – w tej kategorii nie anulujemy również zakupu automatycznie

Produkty inwestycyjne – na przykład złoto

Karty podarunkowe

Kody

Gry online

Audiobooki

Ebooki.

Jeśli nie widzisz opcji anulowania zakupu – nie oznacza to, że tracisz swoje prawa jako konsument. Jeśli chcesz z zrezygnować z zakupu, skorzystaj z opcji Zwróć zakup. Dowiedz się więcej na ten temat.

No i tu jest klops bo ja takiej opcji nie widzę ;) :>  Chcą to anulować muszą to sami zrobić nie ma tak fajnie 

the-matrix-agent-smith.gif

13 minut temu, raziel88 napisał(a):

Wszystkie limity popodnosiłem specjalnie na tą okazję, co więcej potwierdzałem operacje w aplikacji mobilnej i wydawało się, że wszystko powinno być ok, pierwszy raz mam taką sytuację.

Przed czy po zamówieniu? bo limity trzeba mieć zdjęte przed inaczej nie przejdzie przerabiałem to bo sam mam niższy limit o wiele  

Opublikowano

No i tu jest klops bo ja takiej opcji nie widzę

O tym właśnie piszę. Jeśli sprzedawca zaczął realizować zamówienie, to anulujesz przez zwróć zakup. W takiej sytuacji jeśli nie zostało jeszcze wysłane to sprzedawca może anulować od razu rezygnując z wysyłki.

Opublikowano

Kupiłem ostatnio dysk  i cały czas miałem w panelu "anuluj zakup" gdy kliknąłem pieniądze wróciły  (żadne "zwróc zakup" po prostu anuluj zakup i powód)

Jeśli morele chce anulować ależ proszę niech to zrobią  sami a nie piszą 

Cytat

prosimy o rozważenie anulowania zamówienia. Pozwoli nam to na natychmiastowe zlecenie zwrotu wpłaconych środków.

Co to jest za tekst "rozważenie anulowania" w ogóle?  to ja mam anulować zakup - Sam od siebie kupiłem czy co - mam stwierdzić nie chcę towaru dajcie kasę o nie tak nie będzie 

To zgniłe owoce mają napisać oficjalne stanowisko "Nie mamy możliwości realizacji  z naszej winy - zwracamy środki  przepraszamy za zmarnowany czas