Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@brzecol tak, TG WirePro II, jest jednak cały czas w pre-orderze. Seasonic ma dobre kable, masz już nową rewizję z niebieskimi kołnierzami ?

Nie pamiętam. W wersji Noctua chyba całe były w tym sraczym kolorze, łącznie z końcówkami. Zerknę, jak wrócę z pracy ale to wieczorkiem jakoś - najpierw kufel czegoś zimnego. Odnośnie Wirepro sprawdzę jeszcze grubość tego dziadostwa. Chyba nie powinno być problemów ale jednak trochę to odstaje. Kabel jest elastyczny a tu całe pudełko musi wjechać na boku.

Opublikowano
5 minut temu, brzecol napisał(a):

Nie pamiętam. W wersji Noctua chyba całe były w tym sraczym kolorze, łącznie z końcówkami. Zerknę, jak wrócę z pracy ale to wieczorkiem jakoś - najpierw kufel czegoś zimnego. Odnośnie Wirepro sprawdzę jeszcze grubość tego dziadostwa. Chyba nie powinno być problemów ale jednak trochę to odstaje. Kabel jest elastyczny a tu całe pudełko musi wjechać na boku.

To już raczej masz nową rewizję 12v-2x6. Na zasilaczach Seasonic łatwo to sprawdzić :) Jeżeli zasilacz jest w standardzie ATX 3.1 to na zasilaczu gniazdo 12v-2x6 będzie opisane jako PCIe GEN 5.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, maras2574 napisał(a):

Szkoda tylko że takie sztywne :( 

Te nowsze już takie sztywne nie są, w wersji noctua są giętkie, ale nawet Seasonic nie robi idealnych kabli.

IMG20260206210548.jpg

IMG20260206210845.jpg

Edytowane przez RavenArsenal
Opublikowano
12 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

To już raczej masz nową rewizję 12v-2x6. Na zasilaczach Seasonic łatwo to sprawdzić :) Jeżeli zasilacz jest w standardzie ATX 3.1 to na zasilaczu gniazdo 12v-2x6 będzie opisane jako PCIe GEN 5.

Bursztynowy napój wszedł wczoraj aż za dobrze i troche czas się zaburzył. Sprawdziłem i na zasilaczu jest tak jak napisałeś. PCIe Gen 5 (na pudełku jest 5.1)

6 godzin temu, RavenArsenal napisał(a):

Te nowsze już takie sztywne nie są, w wersji noctua są giętkie, ale nawet Seasonic nie robi idealnych kabli.

IMG20260206210548.jpg

IMG20260206210845.jpg

Rzeczywiście długości pinów robione od ruskiej suwmiarki. Nie wiem, czy to na już użytym kablu ale u mnie na drugim w zestawie można powiedzieć jest idealnie z obu stron. Kabla od karty nie opdpinałem z wiadomych względów - działa to lepiej nie ruszać. Dodatkowo odnośnie kabli - potwierdzam, giętkie i każdy w indywidualnym oplocie. Tytlko z kolei trzeba chyba być fryzjerem i mieć talent do grzebieni, żeby to wszystko ładnie spiąć. Ja na razie dałem sobie spokój. 

20260207_042915.jpg

20260207_042943.jpg

20260207_043034.jpg

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, PaVLo napisał(a):

W sklepach mówili "Dysk jeden tera" ... gość obok ... "a potem?" 😂😂😂

No ale tak było, na tych gazetkach kiedys. Jak sie czytalo to procesor pentium : wrazenie Ło :ooo grafika geforce łoo :O dysk 100-1000GB . 

I taki Krzysio szedł i brał był podjarany, a tam oczywiscie wszystko w najgorszych mozliwych wersjach

Opublikowano

Brzydkie jak cholera, zabawny jest ten riser żeby się tym jeszcze chwalić w budzie :D

W sumie taką kartę kupuje się dla potencjalnych osiągów, a nie wyglądu.

Bydle stworzone do ekstremalnego OC.

A cena... no cóż.

Najlepsza to będzie beka z testów tej karty jak się okaże, że te setki dodatkowych watów to się tylko do numerków w benchmarkach nadają :E

Ale pomijając to wszytko, taki projekt jest zawsze ciekawy jak trafi w odpowiednie ręce jakiegoś overclokera który potraktuje tę kartę azotem.

Nie mogę już się doczekać takich testów na YT. :)

Opublikowano

Mi się wizualnie bardzo podoba ten klocek 😀 fajne też te karbonowe elementy i numerek karty. W zasadzie taka kolekcjonerska wersja bym powiedział ale mi cały koncept się podoba szczerze. No i te dwie wtyczki i potencjalne zabezpieczenie jest ciekawym rozwiązaniem ale trzeba czekać na testy. Jak będzie z osiągami to też zobaczymy. Mimo wszystko w moim przekonaniu cały czas najlepszy konfig to biały Astral 5090 pod wodą na zewnętrznej chłodnicy typu Mora / Alphacool i biosik Matrix'a 💪

Opublikowano

Myślę że tak, szczególnie w jakimś tematycznym konfigu typu złoto - czarny ProArt albo MSI Godlike bez nasranego rgb. Taki czysty czarny lub czarno-złoty build idealnie by mi pasował do tego bydlaka. W budzie Antec Pro Flux z tą drewnianą ramką by wyglądał świetnie, tyle że ta buda nie jest optymalna pod setup z podwójnym AiO ;/

Opublikowano

W jednym z kompów zainstalowałem Zotac 5060Ti Twin Edge
W MSI afterburner limit na 111% / Core clock na 550 / Pamięci na 3000 
W Steel Nomad 4100 a temperatura 65 stopni. Jest git ! :)

• Upvote 1
Opublikowano
45 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Myślę że tak, szczególnie w jakimś tematycznym konfigu typu złoto - czarny ProArt albo MSI Godlike bez nasranego rgb. Taki czysty czarny lub czarno-złoty build idealnie by mi pasował do tego bydlaka. W budzie Antec Pro Flux z tą drewnianą ramką by wyglądał świetnie, tyle że ta buda nie jest optymalna pod setup z podwójnym AiO ;/

W sumie ciekawa sprawa. Moja ulubiona kombinacja kolorów - czarny i złoty. Komponenty do komputeraz w złotym kolorze są unikalnie rzadkie. Czym to może byc spowodowane? Wyższe koszty produkcji, czy niskie zainetresowanie?

Opublikowano (edytowane)

@Sidr Z logicznego punktu widzenia wydaje mi się że to raczej kwestia typowo marketingowa. Pewnie najlepiej się sprzedają elementy w klasycznych kolorach - czarny / biały ze względu na dominację kompozycji w takich kolorach. Chociaż dzisiaj to wszędzie wciskają tą RGB i teraz jeszcze ekrany lcd (vide wentylatory Lian Li) haha. Mimo wszystko złote elementy mocno się wybijają z takiego typowego schematu więc zakładam że nie są tak popularne. Ja lubię czyste i eleganckie kompozycje w stonowanej tonacji bez nawalonych świecidełek gdzie popadnie. Oczywiście oświetlenie i ledy sensownie wykorzystane robią niesamowitą robotę ale musi to być przemyślane i ze smakiem :D 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
2 godziny temu, Pitt_34 napisał(a):

Szczerze, brzydkie to jest i nie warte takiej kasy.

Najlepsze jest to, że niektórzy już mają i myśleli, że kupują karty z binowanymi GPU i a tu się okazuje, że OC wypada słabiutko :lol2:

Latka mijają, a ludzie nadal się nabierają :lol2: Cóż głupota boli :hihot:

• Upvote 1