bofff 194 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 20 minut temu, sideband napisał(a): Chłodzenie poprawili i widać, że potrafi ogarnąć okolice 600W przy niskim hałasie Więc jak jak najbardziej chłodzenie jest spoko To nie jest custom z wielką chłodnicą by oczekiwać nie wiadomo czego. jakieś testy po 1h grania?
sideband 2 221 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Takich testów to nie ma Ale wiem o Ci chodzi to jest woda
Kadajo 8 322 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Nie widziałeś wyników na custom bios'ach typu matrix czy nawet XOC? 🤣 Od kilku miesięcy wiadomo że waty nie dają pożądanego przyrostu. no liczyłem na jakąś pokazówkę ;p
bofff 194 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 10 minut temu, sideband napisał(a): Takich testów to nie ma Ale wiem o Ci chodzi to jest woda ziółka parzy się w 70C, latem może dać radę imo PS to z zazdrości of kors Edytowane 21 godzin temu przez bofff
DżonyBi 2 072 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 14 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Od kilku miesięcy wiadomo że waty nie dają pożądanego przyrostu. Konia też możesz zapchać sianem po sam kark, a i tak nie pociągnie dwóch wozów, jeśli ma siłę w mięśniach na jeden.
Kadajo 8 322 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu A miało być tak pięknie... kW'ty energii miały być...
ju-rek 526 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Kto kupuje? https://www.x-kom.pl/p/1485233-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-5090-lightning-z-32gb-gddr7-dlss4.html
Elder 479 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Perełka ale pod azot bo do grania to overkill ale...kusi mimo ceny. Fakt że Kingpin 3090 leży i kurzy się u mnie w pudłach i wart jest teraz ułamek ceny jaką kosztował odpycha mnie od takich decyzji zakupowych.
maxmaster027 1 114 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 49 minut temu, ju-rek napisał(a): Kto kupuje? https://www.x-kom.pl/p/1485233-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-5090-lightning-z-32gb-gddr7-dlss4.html Ludzie czekaja na opinie. Bedzie z 10 opnii to mozna wtedy brac
wallec 1 139 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, areczek1987 napisał(a): "Krzywatwarz" coreclock karta MSI Edytowane 20 godzin temu przez wallec
Hilt0n 0 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 58 minut temu, Elder napisał(a): Perełka ale pod azot bo do grania to overkill ale...kusi mimo ceny. Fakt że Kingpin 3090 leży i kurzy się u mnie w pudłach i wart jest teraz ułamek ceny jaką kosztował odpycha mnie od takich decyzji zakupowych. Dlatego ja swojego KP sprzedałem od razu po wyjściu 4090 i nie straciłem za dużo.
Elder 479 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Ja trzymam GPU Kingpin trzymam kilka mobo EVGA Dark i Dark Kingpin bo lubię te produkty i nie oddam. Asusy MSI GB poszły won ale nie to. 1
janek25 257 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu EVGA było najwiekszym przereklamowany złomem. Temu padli bo zamiast inwestować to płacili za recenzję 2
Kadajo 8 322 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Czekam na testy 2,5kW do czego innego szkoda tej karty
DżonyBi 2 072 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) EVGA kojarzy mi się tylko z grą New World gdzie przez słabo wykonane lutowania MOSFET-ów 3090-tki od EVGA padały jak muchy. Były też jakieś problemy z ich płytami głównymi i rozruchem gpu Blackwell. EVGA najlepsze co miała to przyjazne RMA Edytowane 17 godzin temu przez DżonyBi
janek25 257 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Mi się kojarzy z tym i gruzowate wentylatory i sekcje zasilania Ogólnie można by podejrzewać o takie rękodzieło pryszczatego 13 latka grzebaczofila z forum IT 😄 Edytowane 18 godzin temu przez janek25
Pentium D 1 545 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 5 godzin temu, sideband napisał(a): Gra dwie-trzy gry na krzyż tylko multika gdzie 5090 z 700W jest zbędne, ale ty jesteś naiwny. Naiwne myślenie, że nie sprawdzi innych gier albo nie zrobi czegoś szalonego jak mu płatnicy podsuną pomysł na DC. Nie ma co gdybać do tego czasu, wyjdzie kolejny odcinek o karcie to się zobaczy.
Elder 479 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) @janek25 Każdy ma własne doświadczenia z EVGA. Używam Dark x299 jako woła roboczego od 2019 roku do dziś...bez problemu...pancerna mobo. Z490 Dark Kingpin działa od 2021 r a młody katuje kompa grami 7 dni w tygodniu po kilka godzin dziennie. Sprawna po co zmieniać do WOT i DayZ? EVGA pozwalała wodować karty bez utraty gwary wymieniała tym łajzom crypto kopaczom Pascale jak padły w koparkach...to zabijało biznes. @DżonyBi wspomniał o RMA,było naprawdę OK, nie to co Asus z którym miałem epickie jazdy przy reklamacji. Szef EVGA powiedział czemu nie chcą GPU produkować od serii 4xxx, pazerność NVIDII blokowanie autorskich rozwiązań i kilka innych rzeczy. Jak biznes nie jest opłacalny to go olewasz i robisz coś innego. Więc nie ma EVGA. Edytowane 17 godzin temu przez Elder 1 3
janek25 257 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Asus to jest inna liga jeśli chodzi o RMA. Jak mi igpu na minipc nie trzymał MHz bo miał przydzielony za mały power limit to jedyne co mi odpisali to czy sprawdziłem na Windows11😂 2
maxmaster027 1 114 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 49 minut temu, janek25 napisał(a): Mi się kojarzy z tym i gruzowate wentylatory i sekcje zasilania Ogólnie można by podejrzewać o takie rękodzieło pryszczatego 13 latka grzebaczofila z forum IT 😄 Z tym mi sie to kojarzy. Teraz to chłodzenia sie jednak rozbudowały. Wczesniej to było jeszcze bardziej ubogo i czesto w radiatorze zatopiony było małe śmigo, które chłdoziło GPU
janek25 257 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Tam chodziło że wycieli rurkę bo przeszkadzała a nie że chłodzenie małe Swoją drogą ,może pentaka mieli na etacie bo on często taka paździerz robi w myśl coś co wygląda głupio a działa nie jest głupie 😂😜
LionCFS 41 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Dostałem mojego zamówionego 5070 Ti ProArta. Karta bardzo ładna, bez zbędnych fajerwerków. Kultura pracy nieporównywalnie lepsza od poprzednika, tj. 5070 Ti Inno3D X3. Cewek nie słychać, choć nie przykładam cały czas ucha do kompa, hehe. To jest model, który można z czystym sumieniem polecić. 1
Elder 479 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu PRO ART ma ciekawy design...i jeszcze ciekawiej wygląda w takich aplikacjach Budka full alu ale cena okrutna https://xikii.com/products/xikii-industry-ff04-for-proart-5080
VRman 3 166 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @LionCFS A te Inno3D kulturą pracy odstawało tylko w grach czy przy przeglądaniu neta czy filmów też?
sideband 2 221 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 godzin temu, Pentium D napisał(a): Naiwne myślenie, że nie sprawdzi innych gier albo nie zrobi czegoś szalonego jak mu płatnicy podsuną pomysł na DC. Nie ma co gdybać do tego czasu, wyjdzie kolejny odcinek o karcie to się zobaczy. Tylko co to ma wspólnego to o czym pisałem. Mylisz głupotę z szaleństwem tylko na YT to jest powszechne 20 godzin temu, bofff napisał(a): ziółka parzy się w 70C, latem może dać radę imo PS to z zazdrości of kors Za dokładne testy są nie na rękę producenta
Rekomendowane odpowiedzi