Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, sideband napisał(a):

To masz zacną sztukę nie wiem czy ktoś trafił jeszcze takie cudo :E

Tego Zotaca kupiłem na premiere serii 5k i chyba po miesiącu został już wycofany i zastapiony wersją SSF, więc to jakaś krótka seria chyba była.

Opublikowano
5 godzin temu, lukadd napisał(a):

Mordę wykrzywiło, więc chyba OK :E Ale nie klikam, nie chce nawet wiedzieć, nie dam mordzie złamanego centa klikiem zarobić :E 

5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Trzeba klikac, zeby dac lapke w dol :hihot:

5 godzin temu, MarcoSimone napisał(a):

@Phoenix. to ten sam co dolutował drugie 16pi gniazdko zasilania? LOL...teraz ma powód żeby wykrzywić papę :rotfl2:

Karta zdechła w idlu gdy poszedł się kimnąć z kotem. Wysadziło kondensator, być może od przegrzania go podczas lutowania złącza, ale to by prędzej zdechło w obciążeniu niż w idlu. W panelu miał ustawione preferuj wysoką wydajność. Coś tam gadał o zbugowanym trybie zero rpm i być może gdyby miał to wyłączone i karta kręciła wentylami choć trochę to by się to jakoś odwlekło. Karta będzie wysłana do naprawy do NWR i będzie przeszczep rdzenia i vramu. 

Opublikowano
8 godzin temu, wallec napisał(a):

Oglądałem to zanim wrzuciłeś ;)  mówi że doszło do tego w idle a po chwili tłumaczy że miał ustawioną maksymalną moc w sterowniku a wtedy karta nie schodzi z zegarów 3D wiadomo, dodatkowo miał buga z 0 fan rpm i mimo rosnącej cały czas temperatury nie rozkręciły się wentylatory :E ciekawe ile ta karta pobierała pracując pasywnie przy zegarach 3D na pulpicie po tym modzie z drugim gniazdem :hihot:

Opublikowano

Czyli padł ofiarą własnych wydumek na to wychodzi. Kurde taki macher co kasuje innych za dobranie ustawień a miał u siebie nagrzebane 😀 Nie wiem po co wbilaj profil max Performance w ustawieniach jak to było już kilka razy wałkowane na przykładzie różnych konfiguracji w nVidia inspector, że zmiana tego profilu z zalecanego i domyslnego absolutnie nic nie daje w kwestii wydajności. 

• Upvote 1