Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

Dla czego nie napiszesz, że chodzi o generała SS ? 

Stracha masz ? 

Jeżeli tak mnie określasz, napiszę do Tomka o ban - całkowity dla Ciebie za faszystowskie wypowiedzi, tym bardziej do mojej osoby :) Lecisz.

Zobaczymy. 5070ti na 9070xt i jeszcze mnie obraża. 

Sprzedaj to 5060TI i kup cos mocniejszego. Bo na tym to rzeczywiscie z PT nie da sie grac. A te karty teraz fajnie stoja, moze dostaniesz 1900zl i dołóż do nowej karty.

Opublikowano
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie pytam co zrobić tylko jak bardzo ją przekroczy.

Obstawiam nowa linie kart "AI" i koniec RTX'a.

Ale linia AI (RTX Pro) już jest, raczej nie ma potrzeby zmieniania nazw bo to właśnie nazwa przyciągnie hejt. To że karty są projektowane pod AI nikogo nie obchodzi  :D

Opublikowano
9 minut temu, Wu70 napisał(a):

Ale linia AI (RTX Pro) już jest, raczej nie ma potrzeby zmieniania nazw bo to właśnie nazwa przyciągnie hejt. To że karty są projektowane pod AI nikogo nie obchodzi  :D

Ale co to Jensena obchodzi, przecież to jest firma AI a nie produkująca karty graficzne. ;)

Opublikowano
24 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

@maxmaster027 Za późno, kolega już dawno postąpił jak Saruman...

2e4qdk.jpg

No na 5060ti Path Tracing można zobaczyć ale po wykupieniu Geforce NOW ;) 

No aż tak stary nie jestem, ale benchmark z PT na MAX 2160p już wklejałem. 

Opublikowano
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale co to Jensena obchodzi, przecież to jest firma AI a nie produkująca karty graficzne. ;)

Co innego gdyby dokładali do tego interesu :D

Ale z pewnego zysku na dużych marżach i monopolu to nikt nie rezygnuje.

Opublikowano

Ale ewidentnie widać ze Jensen ma w pupie już nie tylko karty graficzne ale i sam rynek PC :)

Dla niego najlepiej jakbyśmy wszyscy się przenieśli na laptopy i smartfony i wykupili jego abonament dożywotnio.

Opublikowano
10 minut temu, leven napisał(a):

No i wytłumacz to kolegom z forum, że 12 GB Vram jest już na styk w 1440p :E

12 to do indyków co najwyżej. D4 zaalokuje ci ~18GB w 1440p. 16 jest za mało. Minimum 24GB.

Opublikowano (edytowane)

Co ty nie poważny jakiś? D4 Diablo 4 masz wyżej jak wcina 22GB vram,

Myślisz nagle, że co? Na 16GB to się zmieści w 1440p? Guzik prawda, dalej będzie brać 18GB+. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem w 3440x1440 DLAA wcinalo 13.5-14.5GB w zalznosci od miejsca. Ale FPS byl dosc niski 35-45. Na DLSS 4.5. Wiec i tak trzeba byloby wlaczyc DLSS Q labo FG. 

obecnie juz w to nie gram takze mi tam to rybka ile ramu D4 wcina

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
27 minut temu, leven napisał(a):

No i wytłumacz to kolegom z forum, że 12 GB Vram jest już na styk w 1440p :E

BO STYKA.

D4 bierze tyle ile mu dasz, ale Ciebie to już wszystkie nadzieje świata opuściły, idź się przespać, jutro będzie lepiej.

• Haha 5
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Diablo4 ? Niez nam, ale zaraz zabija Nas za to, że wystarczy  12 GB Vram :E 

6 minut temu, lukadd napisał(a):

Co ty nie poważny jakiś? D4 Diablo 4 masz wyżej jak wcina 22GB vram,

Myślisz nagle, że co? Na 16GB to się zmieści w 1440p? Guzik prawda, dalej będzie brać 18GB+. 

2 minuty temu, leven napisał(a):

Diablo4 ? Niez nam, ale zaraz zabija Nas za to, że wystarczy  12 GB Vram :E 

Alokacja zaraz będzie :P 

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

BO STYKA.

D4 bierze tyle ile mu dasz, ale Ciebie to już wszystkie nadzieje świata opuściły, idź się przespać, jutro będzie lepiej.

Trochę późno przyszedłeś. Nie zapomnij wziąć udziału w sondzie, bo dzisiaj o północy się kończy

Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

Trochę późno przyszedłeś. Nie zapomnij wziąć udziału w sondzie, bo dzisiaj o północy się kończy

Widziałem, wybrałem opcję numer 3, ale i tak za łagodne określenie. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, galakty napisał(a):

BO STYKA.

W Indianie tez ponoc nie dało sie grac na 4070Ti z 12GB w 4k, bo 4090 wcinala 16-18GB a nawet wiecej. Jednak ustawienie "puli" tekstur na medium DLSS Performance z path tracingiem i FG ramu w Watykanie (miejsce gdzie praktycznie najwiecej ramu wcina) bylo pod korek 11989 jakos tak, ale FPS nie dropił, bylo 95-105fps. Calosc ciagnela z 1080p. Jak sprawdzalem na 1080p tekstury medium byly na prawde ok. I takie tam gadanie ze sie nie dalo grac na 12GB... W tej grze w 5120x2160 (21:9) 5090 jest 50x szybszy od 4090, bo na tej rozdzielczosci z FG i ustawieniu tekstur supreme na 4090 konczy sie vram i wypluwa 1FPS. Ale wystarczy ze dasz ultra i juz mozna grac 35fps~.