Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No będzie można na ceny ponarzekać ale 5090 jak w ogóle kupisz w mrsp na premierę to pewnie i tak będzie grubo poniżej rynkowej. 9800x3d pokazuje że jak nie ma konkurencji i podaży to ludzie kupują nie patrzą na cenę.

Opublikowano

Odebrałem dzisiaj A1000G.
Jedyne czym się różni od poprzedniej rewizji to niczym :lol2:
Wejście w zasilaczu pod 12V-2x6 i 12vhpwr jest identyczne.
Jedynie dali kabel inny tj inna wtyczka po stronie GPU.
No i kabel zasilający pod płytę główną jest w oplocie. W poprzedniej rewizji bez oplotu.
Natomiast sama kostka (zasilacz), wejścia, wsio jest identyko.

Opublikowano

Ja nie mam żadnego ciśnienia. Poczekam ze spokojem do marca aż wyjdą wszelkie testy GPU a 9800X3D powinien już być wtedy normalnie dostępny.

Sprawa z zasilaczami też będzie wtedy już oczywista i może pojawią się jakieś ciekawe zestawy RAMu pod AM5.

Opublikowano
8 minut temu, Umpero napisał(a):

Jedynie dali kabel inny tj inna wtyczka po stronie GPU.

Pisalem, ze atx 3.0 rozni sie od atx 3.1 tylko kablem :szatanek:Mozna miec nawet napis na kartonie 3.0 a nowy kable atx 3.1 w srodku. Ja tak mam.

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. myślałem, że jest też inne wejście w zasilaczu dla 12v-2x6. Jednak nowy kabel i stary mają taką samą wtyczkę, która wchodzi do PSU.
No nic. Będę próbował opchać mój dotychczasowy A1000G. A jak się nie uda to pójdzie do córki do kompa.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano

Jeszcze to nazwali 103,wyraznie wał leci.kiedys 104 była tylko 50 procent mniejsza. Pamiętam jak 980 była tylko 10 szybsza od gtx970. Dobre czasy to były i modowanie biosu i nikt się nie czepiał szczegółów 

Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

Swoją drogą to co oni zrobili z 5080? :E to wygląda jak jakiś 5060ti 

Wszystko rozbije się o stosunek ceny do wydajności. Gdyby ten wykastrowany 5080 miał wydajność 4090 i kosztował 5500zł to nikt złego słowa nie powie.