Jeśli chodzi o piszczenie cewek to trzeba wiedzieć, że jest to sprawa indywidualna i różnie może być, jednemu Red Devil będzie piszczał, a drugiemu trafi się idealna sztuka.
W swoich rękach miałem PowerColor Hellhound i XFX Merc. Obie karty bardzo ciche i niesamowicie chłodne ale mimo wszystko pod obciążeniem bardziej słyszałem Hellhounda i dlatego to właśnie Merc u mnie został. Żadna z nich nie piszczała.
Nowa warka Komesa z Amburaną zdecydowanie lepsza. Nie powiem by ta na Baltic Porter Day były jakaś zła, bo nie była ale amburana weszła mocno wtedy. Tutaj zdecydowanie czuć, że mamy coś jeszcze w piwie niż sam dodatek choć w połowie butelki miałem wrażenie, że piję dobrego FESa niż bałtyka. Mimo wszystko na plus.
Widać różnicę między 144hz 165hz a gdy mamy 60hz, jeszcze nie dawno miałem 75hz IIyamę, zanim zmieniłem na 144hz a teraz mam 165hz(monitor ma możliwość OC 180hz, ale nie włączałem).
Ja nie mam zamiaru dyskutować o tym, że 60hz to jest jakieś super itp, jak mogę to grywam w multi na odblokowanym fps, ale w sporo gier typu AAA grywam na padzie, więc nawet te 60fps mi nie takie straszne gdy się obraca gałką kamerę, to nie jest takie dynamiczne gdy trzymamy myszkę i robimy szybkie ruchy. Teraz jak zmienię kartę np na RX 7090Xt, to zapewne te 60fps może odejść do lamusa- choć zapewne znajdą się gry gdzie przez jej optymalizację i tak 60fps może być "standardem". Jak się da, to będę nawet na padzie mógł sobie pogrywać w wyższej ilości fps. Tu bez dwóch zdań płynność gry jest sprawą nadrzędną, choć nie kosztem ustawień na low, bo nie mam na myśli grania w całej okazałości w ULTRA, że tak podkreślę tą wielkością.
Rekomendowane odpowiedzi