Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Passt napisał(a):

Nie ma się co emocjonować. Każdy wydaje na to, co chce.

Jedni kupują drogie zegarki, samochody, czy wycieczki dookoła świata, mi wystarczy droga karta graficzna :cool:

Już kiedyś pisałem, ze ludzie potrafią kupować alufelgi za ponad 10k PLN do swoich bryczek i nic mi do tego.

Ludzie potrafią bryczki za 30 mln zł kupować, jachty za 1mld złotych i hacjendy za 4mld złotych kupować na świecie bo tak, a grafa za 10k to bogacz. :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nvidia ma o 3:30, ale AMD ma o 20:00, więc będą pierwsi, akurat kolacyjka, weźmie się tabsy i będzie można oglądać no i nie można zapomnieć czegoś na uspokojenie, bo jak się zobaczy te dziwactwa jakie tam nam zaprezentują, to różnie z nami może być, jakieś dziwne anomalie dostaniemy jak bóle głowy, drgawek na widok wyników wydajności, a co dopiero cen, które mogą jeszcze nas pogrążyć w "żałobie technologicznej" cokolwiek to znaczy :boink:

Edytowane przez Reddzik
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Piszesz to w takim tonie, że czuję się z tym niesmacznie.
Co to? Wybory prezydenckie? Ma to dla Ciebie jakieś realne znaczenie, kto kupi, kto nie kupi, kto "wyje"?

Mam na dwie 5090 w kabzie. 
Czy kupię choćby jedną... nie wiem.
Cena pokaże, wydajność pokaże, ficzery pokażą = czas pokaże... 

Nie bardzo rozumiem ten Twój dąs i ton.

Panie, spokojnie, ja tu sobie tylko bekę kręcę na podstawie autentycznej historii z labowego wątku Ady. Trochę więcej luzu ;) Ja tu sam wyje bo chciałbym w końcu kupić 24GB z nowej serii ale raczej nie będzie nam to dane :D

Edytowane przez Totek
Opublikowano
9 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nvidia ma o 3:30, ale AMD ma o 20:00, więc będą pierwsi, akurat kolacyjka, weźmie się tabsy i będzie można oglądać no i nie można zapomnieć czegoś na uspokojenie:boink:

Ja to wstanę rano zobaczę wyniki prezentacji obu drużyn i coś czuję że 2x espresso nie będzie mi potrzebne 8:E

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Jakby rozdawali 5090 na streamie to by serwery padły :lol2:

Tak AMD to je dobry wujek dostosują ceny do NV tak jak zawsze to robią. Żeby móc zejść z ceny to trzeba posiadać sprzęt tańszy w produkcji.

Edytowane przez sideband
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

RTX5080.thumb.jpg.5f7b6be4a0b37c3254b45cee728e8adc.jpg

46 minut temu, Spychcio napisał(a):

Pozostaje tylko 3mać kciuki żeby ten ich 9070XT wypadł jak najlepiej, wtedy Nvidia przynajmniej by tak nie szalała $$$ w średnim segmencie.

Na tego RX wystarczy RTX 5070. :E

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
2 godziny temu, kalderon napisał(a):

Ciekawe czy zwyczajem nVidii nowy model ma wszystko powłączane, a starszy niekoniecznie...

Na 100%. 

4080/3080 puścili bez niczego, a na 5080 odpalili DLSS ze wszystkimi ficzerami. 

Już podczas premiery RTX 4000 odwalili takie wykresy. 

Opublikowano (edytowane)

Czekamy na oficjalne wyniki. Jasne, łatwo mi mówić bo siedzę na RTX 4080S i na 99% nie zmienię GPU bez wyraźnego wzrostu, ale emocje są tutaj niewskazane ;) Jeśli przecieki się potwierdzą - czekam na kolejną generację lub 5080S/TI (o ile wydadzą).  

@CzerwonyJohnkastracja jak u mojego weterynarza - trwa w najlepsze :)

Edytowane przez Kaczkofan
Opublikowano
18 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

CzerwonyJohnkastracja jak u mojego weterynarza - trwa w najlepsze :)

Edytowane 11 minut temu przez Kaczkofan

Teraz będzie już tak że wszystko poniżej x90 to będą śmieci, jeśli AMD i Intel nic nie zrobią i tylko garstka będzie miała x90 a reszta to będą elektro śmieci.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Teraz będzie już tak że wszystko poniżej x90 to będą śmieci, jeśli AMD i Intel nic nie zrobią i tylko garstka będzie miała x90 a reszta to będą elektro śmieci.

Zieloni dyktują warunki od dawna, więc nie muszą się przemęczać. Dodatkowo jak ktoś nie jest niewolnikiem "wszystkiego w prawo", nawet karty ze średniego segmentu zapewnią konkretny wzrost wydajności. Jak duży, już niedługo będzie wiadomo.

Opublikowano
6 minut temu, Vulc napisał(a):

Zieloni dyktują warunki od dawna, więc nie muszą się przemęczać. Dodatkowo jak ktoś nie jest niewolnikiem "wszystkiego w prawo", nawet karty ze średniego segmentu zapewnią konkretny wzrost wydajności. Jak duży, już niedługo będzie wiadomo.

Jak długo to jeszcze potrwa aby dotało do ludzi by, nie brać tych drogich śmieci bo będzie gorzej,z roku na rok kiedyś musi to pierdyknąć ale do ludzi nic nie dociera.

Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Jak długo to jeszcze potrwa aby dotało do ludzi by, nie brać tych drogich śmieci bo będzie gorzej,z roku na rok kiedyś musi to pierdyknąć ale do ludzi nic nie dociera.

Prędzej meteoryt pierdyknie :E

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
18 minut temu, Vulc napisał(a):

Tak jest jak piszesz. Gdybym nie chciał ustawiać wszystkiego w prawo, to RTX 4080S by wystarczyła jeszcze 2-3 lata.

Ale nie poradziłem sobie jeszcze z tym moim zboczeniem :wariat:

Opublikowano
45 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Ja chętnie pogram na tych śmieciach 😎 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

I do tego oprócz Msi Afterburner nie ma w co grać w 2025:hihot:

Opublikowano
16 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Kiedy? Myślę, że znasz odpowiedź na pytanie, które sam sobie zadałeś. ;) Silniejszy dyktuje warunki, tak samo jak Sony zarzuciło ceną PS5 Pro, bo nie mają na rynku konkurencji. I wiesz co? Sprzedaje się.

Trzeba też pamiętać, że dla niektórych takie 4-5k za nową kartę (minus odsprzedaż starej), raz na 3 lata, to nie są duże kwoty.

• Like 1