Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, RTX5090 napisał(a):

mówiłem żę NV dowiezie ...

Na razie to dowieźli ceny, które są wręcz podejrzanie niskie.

Jak to wszytko sie opiera tylko na DLSS 4 czyli FG 3 klatki to :hihot:

Pisalem wam wiele razy xze jak ceny beda niskie to karty zapewne nie zaskocza wydajnoscia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Zaraz zobaczymy , bo to raczej mało prawdopodobne...

Nie bez powodu cisną AI TOPS, a nie normalną wydajność. Jakby mieli się czym pochwalić w stosunku do ceny i poprzedniej generacji(i nie mam tutaj na myśli śmiesznych 20+% przewagi 5080 nad 4080 w rasterze jeśli w ogóle tyle będzie), to by się pochwalili. Mistrzostwo PR Nvidia już dawno osiągnęła. Jak wszystkie korpo tego pokroju.

A AMD anulowało konfę, bo cenę pewnie mieli nie za ciekawą względem 5070 i lekka panika - odwołana konfa, cena do poprawy.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
2 minuty temu, Johnny Tomala napisał(a):

Jak do 10 K PLN się uda trafić RTX 5090, to biorę. Nie będę rok czekał na 5080 SUPER z 24 GB VRAM. 2000 USD to akceptowalne MSRP za RTX 5090.

Czyli u nas 2000 Euro + VAT + podatek od nowości.

Ja będę się rozglądał u Helmuta :)

Opublikowano
1 minutę temu, Imm napisał(a):

Nie bez powodu cisną AI TOPS, a nie normalna wydajność. Jakby mieli się czym pochwalić w stosunku do ceny i poprzedniej generacji(i nie mam tutaj na myśli śmiesznych 20+% przewagi 5080 nad 4080 w rasterze jeśli w ogóle tyle będzie), to by się pochwalili. Mistrzostwo PR Nvidia już dawno osiągnęła. Jak wszystkie korpo tego pokroju.

Zobacz na spec musi byc szybkie, kapitan ameryka chyba nie zawiedzie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Spychcio napisał(a):

Tak jak 4080 na wykresach miał wydajność 3 X 3090:lol2:

No wiadomo, przecież o to w tym wszystkim chodzi, tyle że teraz mamy marketing powered by AI. :E

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
2 minuty temu, King Arthas napisał(a):

Czyli u nas 2000 Euro + VAT + podatek od nowości.

Ja będę się rozglądał u Helmuta :)

Ktoś tutaj pisał ze 20 stron temu, że z DE kupował karty i jakiegoś lepszego przewoźnika niż Body Car zna. Lecz jak to teraz znaleźć wśród tylu stron :D

Opublikowano
2 minuty temu, Imm napisał(a):

A AMD anulowało konfę, bo cenę pewnie mieli nie za ciekawą względem 5070 i lekka panika - odwołana konfa.

Mogło również być tak, że w ostatniej chwili się dowiedzieli, jak oficjalnie Kurtas wyceni przyszłe karty i stąd odwołanie przedstawienia swoich przyszłych kart, bo inaczej musieliby dnia następnego obniżać ceny MSRP.