Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, RtxOn napisał(a):

Jeszcze liczę na @Smalec . Zrób mema „5090 jest lepsza od 5080… ale czy Twoja 5090 jest lepsza? Coś jak ps5 vs PC. Były takie memy ;) na bank wiesz o co chodzi;)

Co ze 5090 nie jest lepsza?

Czlowieku pierd**lisz jak potłuczony.

Z ktorej choinki sie urwales?;D

Kupiles kastrata gorszego od 4090 a zachowujesz sie jakbys 6090 dorwal w dobrej cenie.:wariat:

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, RtxOn napisał(a):

Zgadzam się z tym ale nie żałuję bo pamiętam dzień premiery jak ostrzegałem przed 5090 i używanymi 4090 i do tego pisałem że jestem zadowolony to z tego „jestem zadowolony” az powstawały memy a śmiechom nie było końca. Teraz ten się śmieje kto się śmieje ostatni i powtórzę jeszcze raz jestem zadowolony ;) a wy płaczcie dalej. 

Suprim 5080 to jest kozak karta. Technicznie najlepsza jaką miałem i nawet 5090 jej nie pobije, nie z tym poborem. 

Niezle trolowanie….. czytam te twoje posty i widze, ze peron sie oddalił. Mam 5090 i w zyciu nie spojrzalbym na 5080, ktorą uwazam za bezczelnego kastrata, o wiele gorszego od wysmiewanej kiedys 4080. 5080 kolo 4090 to nawet nie stala. 

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Dr_bb napisał(a):

Mam 5090 i w zyciu nie spojrzalbym na 5080

Gratuluję 5090. Jednak RtxOn przynajmniej nie musi co chwila sprawdzać czy się gniazdko/wtyczka nie jara.

Edytowane przez Ravenik
  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Zachy napisał(a):

Co ze 5090 nie jest lepsza?

Czlowieku pierd**lisz jak potłuczony.

Z ktorej choinki sie urwales?;D

Kupiles kastrata gorszego od 4090 a zachowujesz sie jakbys 6090 dorwal w dobrej cenie.:wariat:

Twoja 5090 jest taka dobra ze wisi od tygodnia na olx ;) taki z niej zadowolony jestes. 

7 godzin temu, lukadd napisał(a):

Wątpię czy on na oczy widział kiedykolwiek 4090 lub 5080, a nawet jeśli to pojęcie ma mizerne. Gościo tutaj trolluje i wali farmazony odkąd się zarejestrował :E 

Haha. Ostatni raz widziałem W ubiegłym tygodniu od poniedziałku do niedzieli mialem 4090 wraz z 5080 i sobie testowałem. Także zgaszony zostałeś elegancko, tak jak lubię, jak będzie trzeba to admin może zweryfikować bo wstawianie zdj wypasów przy których rakieta staje jest ban. Ciekawy jestem co Ty na oczy widziałeś że taki ekspert jesteś tyle ze bez argumentów.

6 godzin temu, Dr_bb napisał(a):

Niezle trolowanie….. czytam te twoje posty i widze, ze peron sie oddalił. Mam 5090 i w zyciu nie spojrzalbym na 5080, ktorą uwazam za bezczelnego kastrata, o wiele gorszego od wysmiewanej kiedys 4080. 5080 kolo 4090 to nawet nie stala. 

Peron to się oddalił ludziom którzy płacą za ten piec elektryczny 15k żeby sobie popykać w steel nomad, ale ok jak jesteś zadowolony to spoko, masz prawo tak jak ja mam prawo z 5080. Gdyby 5090 była dobra karta to byłbym pierwszy który by tu wrzucił z nią foto. 
edit miałem 4090 przez 2,5 roku i w ubiegłym tygodniu przez tydzień wraz z 5080 to wiem lepiej co w trawie piszczy. Kastrat czy nie ale to kulturalna karta która jest 3 w hierarchii pod względem performance. Znam różnice i wiem czy warto pchać się w używkę 3 letnia czy jednak postawić na nową sztukę 5080. Znam to z autopsji a nie czytaniu co jest kastratem a co nie. 5090 jest najmocniejsza ale najbardziej obrzydliwa ze wszystkich pod względem poboru, ceny i problemów. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
45 minut temu, RtxOn napisał(a):

Twoja 5090 jest taka dobra ze wisi od tygodnia na olx ;) taki z niej zadowolony jestes. 

Haha. Ostatni raz widziałem W ubiegłym tygodniu od poniedziałku do niedzieli mialem 4090 wraz z 5080 i sobie testowałem. Także zgaszony zostałeś elegancko, tak jak lubię, jak będzie trzeba to admin może zweryfikować bo wstawianie zdj wypasów przy których rakieta staje jest ban. Ciekawy jestem co Ty na oczy widziałeś że taki ekspert jesteś tyle ze bez argumentów.

Peron to się oddalił ludziom którzy płacą za ten piec elektryczny 15k żeby sobie popykać w steel nomad, ale ok jak jesteś zadowolony to spoko, masz prawo tak jak ja mam prawo z 5080. Gdyby 5090 była dobra karta to byłbym pierwszy który by tu wrzucił z nią foto. 
edit miałem 4090 przez 2,5 roku i w ubiegłym tygodniu przez tydzień wraz z 5080 to wiem lepiej co w trawie piszczy. Kastrat czy nie ale to kulturalna karta która jest 3 w hierarchii pod względem performance. Znam różnice i wiem czy warto pchać się w używkę 3 letnia czy jednak postawić na nową sztukę 5080. Znam to z autopsji a nie czytaniu co jest kastratem a co nie. 5090 jest najmocniejsza ale najbardziej obrzydliwa ze wszystkich pod względem poboru, ceny i problemów. 

Pozwol mi wydawac moje 15k na co chce ok?

Racjonalizowac mozna wszystko nawet granie w obecnych czasach na 1060. Tylko po co. 5090 i problem? Jakie. Epizodyczne dwa lub trzy przypadki stopienia wtyczki? Jakie jeszcze problemy dotyczace WYLACZNIE 5090? Brak ropow dot wszystkich kart i producent wymienia od strzala. 

Moj TUF jest dobrą kartą, kulturalną i nie obrzydliwą. Co to w ogole za inwektywy dot. kart graficznych…. 

6 godzin temu, Ravenik napisał(a):

Gratuluję 5090. Jednak RtxOn przynajmniej nie musi co chwila sprawdzać czy się gniazdko/wtyczka nie jara.

A kto z posiadaczy 5090 musi sprawdzac wtyczke bo nie bardzo rozumiem i po co? 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Dr_bb napisał(a):

Pozwol mi wydawac moje 15k na co chce ok?

Racjonalizowac mozna wszystko nawet granie w obecnych czasach na 1060. Tylko po co. 5090 i problem? Jakie. Epizodyczne dwa lub trzy przypadki stopienia wtyczki? Jakie jeszcze problemy dotyczace WYLACZNIE 5090? Brak ropow dot wszystkich kart i producent wymienia od strzala. 

Moj TUF jest dobrą kartą, kulturalną i nie obrzydliwą. Co to w ogole za inwektywy dot. kart graficznych…. 

A kto z posiadaczy 5090 musi sprawdzac wtyczke bo nie bardzo rozumiem i po co? 

Dla mnie każda konsumencka „gamingowa” karta za 15k z poborem 600w będzie obrzydliwa. O to chodziło. Możesz wydawać i 20k nic o Tobie nie napisałem na co masz wydawać. Wyraziłem opinie o karcie i jej wycenie oraz co myślę na ten temat. Ty też w tym momencie racjonalizujesz swój wybór. Znaleźli się też tutaj ludzie którzy po moich postach wystawiła swoje 5090 na olx mimo nawet że były sprawne.

Czytając reduta tam sporo osób sprawdza wtyczkę przed każdym włączeniem PC hehe mając 5090

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
Godzinę temu, RtxOn napisał(a):

Jak sie nie sprzeda to ja sobie zostawie. :banana: 

I taki bedzie final tej zabawy.

A co do ciebie, myslisz ze jakieś twoje wypociny maja wplyw na to co ktos robi z 5090? Za duzo sobie dodajesz i koloryzujesz.

Kazdy kto chce prawdziwej mocy idzie w 4090 albo 5090 a nie polsrodki typu 4080 czy 5080.

A ty tylko zaklinasz swoja rzeczywistosc.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Czytając reddita tam sporo osób sprawdza wtyczkę przed każdym włączeniem PC hehe mając 5090

Powinni pc speakera do kazdej 5090 zamontowac z monitorowaniem zlacza ;)

19 minut temu, RtxOn napisał(a):

Znaleźli się też tutaj ludzie którzy po moich postach wystawiła swoje 5090 na olx mimo nawet że były sprawne.

Nie jestes zadnym autorytetem żeby swoje decyzje na jakich tam postach trola opierac :wariat:

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Zachy napisał(a):

Powinni pc speakera do kazdej 5090 zamontowac z monitorowaniem zlacza ;)

Nie jestes zadnym autorytetem żeby swoje decyzje na jakich tam postach trola opierac :wariat:

Zachy, wiadomo że się nie przyznasz ale powiem Ci że sa tu ludzie którzy potrafią czytać i wyciągać wnioski. Wniosek jest taki że masz sprawną 5090 ale wystawiłeś bo „kurde ten rtxon ma rację, wydałem grubą kasę na 600w potwora do gier i tu już przesadziłem, wystawiam”. Takze wiesz, pisz co chcesz ale każdy kumaty wie co jest 5. 

7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Skoro każdy wie, że on tu jest po to aby spamować i irytować, to nie można go po prostu usunąć? 

Przecież sam fakt wymiany 4090 na 5080 jest dowodem, że gość nie istnieje, a jest stworzony do trollingu. 

Skalperskie się nie liczą także daruj sobie;)

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano

Czlowieku co ty chrzanisz.

Ja ma w zyci twoje posty a decyzję opieram zupełnie na czyms innym.

Koncze bo i tak wiesz swoje.

"Wszyscy czekaja z utęsknieniem co @RtxOn napisze" :rotfl:zeby wiedziec co robic.

Normalnie "wodzu prowadz!":smiech:

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Od kiedy skalperstwo polega na sprzedawaniu taniej niż w sklepach? 

No dziwne żebyś sprzedał używkę drożej niż nówka w sklepie. Generalnie to nie interesuje mnie co tam sobie sprzedajesz i co masz, tylko nie pisz mi o trolowaniu bo wtedy bede tym oddawal. 

Co do wtyczki to nie ja wymyśliłem ale czytałem podobnie pewnie jak kolega Ravenik. Wy też się jaraliście że astral ma monitorowane złącze, że każda karta powinna mieć i sprawdzacie często. Także możecie oszukać kilku zawodników tutaj natomiast mnie będzie niezwykle ciężko zagiąć bo mam iq 150 minimum i będę prostował każde banialuki na tym forum.

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano

„kurde ten rtxon ma rację”

Ty naprawde sam o sobie tak piszesz? 

ludzie czesto dyskredytuja, podwqzaja sens zakupu jakiegos dobra z prostej przyczyny, nie stac ich na taki zakup chociaz bardzo by chcieli. Pamietam jak ludzie szydzili z kupujacych 4090, swietnej przeciez karty. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dr_bb napisał(a):

„kurde ten rtxon ma rację”

Ty naprawde sam o sobie tak piszesz? 

ludzie czesto dyskredytuja, podwqzaja sens zakupu jakiegos dobra z prostej przyczyny, nie stac ich na taki zakup chociaz bardzo by chcieli. Pamietam jak ludzie szydzili z kupujacych 4090, swietnej przeciez karty. 

Tak wiem i masz rację ale zły adres. Mogę mieć nawet jutro 5090 i to nie problem. Chyba udowodniłem to wrzucając raz mój pc za 30k. Ja szczerze uważam ze to zła karta podając przy tym argumenty. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
2 godziny temu, RtxOn napisał(a):

Także zgaszony zostałeś elegancko, tak jak lubię, jak będzie trzeba to admin może zweryfikować bo wstawianie zdj wypasów przy których rakieta staje jest ban

A mówili, że Haker Bonzo umarł.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Akurat 4090 za 11k uważałem za dobry deal na forum również broniłem na premiera na labie. 

Akurat 4090 za 11k uważałem za dobry deal na forum również broniłem na premiera na labie. 

6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Twój setup był gównem który wszyscy tu wyśmiali. Podniecałeś się płytą główną która była dobra. BYŁA, kiedyś. Terez to przestarzały szrot. 

I nie ma nic złego w takim sprzęcie, o ile nie opisuje się go jako "super hiper ekstra maszyna i wszyscy będziecie zazdrościć gdy pokaże". 

Teraz masz 5080 która jest kolejnym gównem i dalej piszesz farmazony o jakości i zajebistości. 

Kto jest Twoim prowadzącym w Choroszczy? Bo chyba trzeba zmienić dawki leków. 

Od premiery  4090, i9 12900k, z690 rog maximie extreme za 6,5k, rog ryjuin ii 360, ASUS thor 1200 Platinium. To miałem w portfolio. Także sam widzisz że mało kto tu się zna oprócz mnie i może kilku osób nazywając to gownem. 

Edytowane przez RtxOn
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Jak zamontować chłodzenie do MSI GeForce RTX 5090 Suprim Liquid SOC.

Tzn na górze obudowy mam AIO i chłodnica od grafiki pójdzie na przód. Teraz tylko kwestia wentylatorów od chłodnicy. 

Mają wciągać powietrze do budy? Nie będzie słabej cyrkulacji?

Obudowę mam Fractal Design Meshify 2 XL

Edytowane przez lysyn
Opublikowano (edytowane)

Z690 maximus extreme to przestarzały szrot ? Ty chyba nie masz pojęcia o czym piszesz. Masz szczęście że to nie temat o płytach bo byś dostał taki wykład że usunąłbyś konto ze wstydu. I nie była dobra tylko najlepsza na świecie. Wszystko w tym PC było najlepsze. 

Edytowane przez RtxOn
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

:|:lol2:xD:rotfl:

Mensa sie do ciebie odezala juz, czy to za niski poziom?

To nie temat o mnie ale mina by Ci zrzedła kto się odezwał i kto się odzywa cały czas i jakim autorytetem jestem w mojej dziedzinie. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano

„mało kto tu się zna oprócz mnie

bo mam iq 150 minimum i będę prostował każde banialuki na tym forum.”

ok, dziala tu jakiś moderator? 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dr_bb napisał(a):

„mało kto tu się zna oprócz mnie

bo mam iq 150 minimum i będę prostował każde banialuki na tym forum.”

ok, dziala tu jakiś moderator? 

No właśnie każdy kto nazywa mojego PC o którym była mowa gownem powinien zostać zmoderowany. Zgadzam się. Bo to już jest jawny trolling

Edytowane przez RtxOn
  • Haha 1