Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie wiem, takim, że jak podkręcę swoją pamieć z 21 na 24Gbps to mam wyzszą wydajność od 6 do 8% czyli srednio 7%. Jeżeli 5080 ma 30Gbps vs 21 to jest to 43%, więc mozliwe 15-20% lepiej. To zalezy od tytułu. Myśle, że sporo osob nie docenia predkosci pamieci

Ja myślę, że to się zmienia z GPU na GPU i zależy od tego jak sobie Nvidia to skonfigurowała. Tak naprawdę nie wiemy nic na temat zależności pomiędzy wydajnością a przepustowością pamięci.

Testy 5xxx to będzie fajna okazja, żeby się dowiedzieć interesujących rzeczy. :)

Opublikowano

Gorąco to będzie w dniu testów po 15.00

Swoją drogą co do FG. 

Ogrywam sobie teraz Warzone. All maks DLAA w rozdziałce 3440X1440p (monitor 240 hz). 
Natywnie w miejscu testowym miałem 120 fps. Po załączeniu FG było > 200. 

Nie było czuć żadnych opóźnień ni nic. Błędów obrazu przy takiej szybkości też nie można wyłapać. 

Opublikowano
51 minut temu, areczek1987 napisał(a):

X-kom sprzedaje markowe 12vhpwr z type-4 Corsair i tu jest pies pogrzebany że mogę w tą stronę iść z 5080. Na tej sf600 gold się gwara skończyła jak 2 lata leżała w szafie :E Ja nie gram na kompie tylko lubię mieć :E

Może pora wymieniać ale szkoda :E

Chyba folguje na jakiejś 330mm 5070ti.

Na amazonie masz taniej kabel premium.

• Upvote 1
Opublikowano
18 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

Chłam chłamem zastepujesz, oczywiście że należy mu się krytyka, zwłaszcza, że gość ma w dupie Ciebie i swoich słuchaczay. Ostatni przyklad - umówił się na live ze swoimi fanami na 3-cia w nocy na prezentację Nvidi, zaspal 1,5 godziny, jeszcze coś tam fucal, że ktoś mu w komentarzach napisał o czym było, pozatym przygotował wszystko tak, że i tak nie było nic słychać. Cham, prostak, amator. Popieram zasłużoną krytykę @PiPoLiNiO

Witam. Podpowiesz mi który recenzent tak potraktował swoich słuchaczy?

Opublikowano
13 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

To na szybko mniej więcej

Aero OC, Gaming OC ~ 6050zł

Aorus Master  ~ 6500zł

Aorus Master xtreme waterforce ~ 7000zł

no, za dużo bym powiedział, za dużo

Opublikowano
2 minuty temu, Artur2369 napisał(a):

który recenzent tak potraktował swoich słuchaczy?

Technokrata, nie wiem czy to recenzent. Taki pogadajek. Nie będę linkował filmiku tutaj, ale możesz sobie sprawdzić. Konferencja Nvidia - premiera RTX 5000. 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

To na szybko mniej więcej

Aorus Master  ~ 6500zł

Windforce za 1229e czyli ~5250pln :E

Przy 4090 windforce był kozak, Zero RGB, kobyła chłodzenie, masa rurek, komora parowa itd. Ale później w wersji V2 go okroili bo był za dobry :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

Gdzie się na tej liście może plasować vanguard?

Aorus Master  ~ 6500zł

Vanguard ~ 6800zł

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Totek napisał(a):

Trochę za duża różnica względem bazowego 5200. Nawet aero za 6000? To się nie spina.

Aero był wyjątkowo drogi również w RTX 4000. Sam się zdziwiłem jak kiedyś sprawdzałem ceny. A przecież to tylko wersja Gaming pomalowana na biało. 

Opublikowano
31 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Aorus Master  ~ 6500zł

Vanguard ~ 6800zł

Za Gaminga ok 6k mogę dać bo po wymiarach widzę że to będzie bdb chłodzenie + 4 lata gwary. Vanguard też nie sądzę żeby był tańszy niż Aorus Master, jak dla mnie przesada jak na 5080

• Like 1