Już nie wiem czy ze mną jest problem czy ta gra faktycznie tak powinna wyglądać w 1440p na ultra / DLAA / PT / MFG x3?
Tekstury wydają się być niskiej jakości mimo że w ustawieniach jest wrzucone na najwyższe. Może stare nieusunięte pliki konfiguracyjne z poprzedniej instalacji gry powodują konflikt? Stare save'y zostały ale ich nie tykałem, rok temu przechodziłem wszystko na RTX 3070.
Wrzucę później lepsze przykłady
Witam szanownych forumowiczów (i również starych ziomków z pclaba)
Wiem, że obecnie moment na upgrade komputera nienajlepszy, ale moja leciwa już platforma nie daje rady w nowszych produkcjach i ogólnie daje o sobie znać że ma 10 lat. Co mam obecnie z ważniejszych rzeczy:
4790k + chłodzenie phanteks ph-tc14pe
gtx 1080Ti
zasilacz superflower leadex gold 650w
Kilka dysków HDD i SSD
Monitor 2560x1440
Buda Phanteks Enthoo Luxe
Ogólnie, to niestety głównym wąskim gardłem w większości nowszych produkcji jest jakby nie patrzeć już dość leciwy procesor - w takim BF Redsec mam 100% użycia CPU i częste stuttery, mimo że GPU daje radę i potrafi wyciągnąć ~80 fpsów.
Z racji tego że to już nie czasy mojego zapalonego grania i obecnych horrendalnych cen ramu, chciałem kupić coś przejściowego, może używanego. Na pewno dodatkowo dysk NVME i może chłodzenie AiO - ale wiem że mój obecny cooler pasuje do AM4.
Myślałem żeby kupić używaną całą platformę (procek, mobo, ram) - np. coś na Ryzenie 5700x albo niższym. Budżet (na samą platformę czyli mobo procek ram) - powiedzmy 3-4k, ale średnio się znam na tym co obecnie jest warte uwagi i ile kosztuje. Kartę graficzną pewnie sobie dokupię potem - ale myślałem nad jakimś 5060Ti.
Wygląd i wodotryski mnie nie interesują, komputer i tak stoi pod biurkiem.
PS. myślałem nad mobo w formacie mATX, bo chciałbym zamontować pod nią przejściówkę PCI-E > PCI
Liczę na waszą pomoc!
Pewno po tych próbach wykolejenia pociągu przez ruskie śmieci... Kolej dostała czerwone alerty i najwyższy stopień zagrożenia. Osobnik z zasłoniętą twarzą w kapturze wzbudza zaniepokojenie...
Ja nie wiem... Ale na miejscu jakiegoś urzędnika z MSWiA to bym wysłał do wszystkich służb zdjęcie audytora, żeby nie zawracali sobie nim głowy
Rekomendowane odpowiedzi