Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale tu nie ma żadnej większości. Ułamek graczy dosłownie rzuca się na te karty, a że nvidia rzuciła po kilka sztuk na sklepy nawet w dużych zachodnich krajach to tak się wydaje że jest korek.

Co by nie zrobić przy takiej tragicznie niskiej dostępności musi tak to wyglądać.

Tylko ze to jest częściowo wynik tego ze tak właśnie da się łatwo sterować ta garstka graczy :E

No chyba nie powiesz mi ze to "przypadek" ze od praktycznie 2018 Nvidia nie może co generacje kart naprodukować :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Co się dzieje z kartami od testerów,producenci nie czyszczą ich jakoś,albo dla tych yutuleni jest a dla graczy nie ma.

Nvidia zostawia karty testerom, tak jest od zawsze. Karty partnerów NV to inna bajka, bo z ludkami/firmami YT mają kontrakty/budżety, a w normalnych mediach albo płacą za testy albo zostawiają kasę za pomocą budżetów marketingowych(które w przypadku zielonych i tak im sponsoruje Nvidia).

Edytowane przez Imm
Opublikowano
2 minuty temu, Imm napisał(a):

Nvidia zostawia karty testerom, tak jest od zawsze.

Któryś z recenzentów się żalił, że tak teraz nie jest i był krótki czas na reckę 5090 czy tam 5080 bo pula FE na recenzentów była ograniczona i krążyła po nich (tj. trzeba było sprawnie odesłać GPU).

2 minuty temu, sideband napisał(a):

Za czasu covida chowali chipy to szafy by utrzymywać wyższe ceny na rynku i to TSMC odkryło ten przekręt.

Zieloni bywają już tak bezczelni jak kiedyś intel ze swoimi pudrowanymi premierami. Jak to się skończyło na dzień dzisiejszy każdy widzi. Oliwa sprawiedliwa.
Nvidia też potrzebuje pstryczka w nos. Gdyby AMD było w stanie prowadzić bardziej równą walkę pewnie byłoby lepiej.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Któryś z recenzentów się żalił, że tak teraz nie jest i był krótki czas na reckę 5090 czy tam 5080 bo pula FE na recenzentów była ograniczona i krążyła po nich (tj. trzeba było sprawnie odesłać GPU).

Możliwe, że z premierą serii 50XX coś się zmieniło. Do czasu, gdy zakończyłem pracę w BM, karty dostarczone przez NV(FE) na premierę zawsze u nas zostawały, tak samo jak i w PCL i PPC.

Edytowane przez Imm
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

A coś słyszałem że się palą przy graniu. Ale to chyba nie problem, bo przecież 3/4 kupujących tutaj i tak nie gra tylko całymi dniami siedzi na forum. 

Bo boją się spalonych złącz.

Opublikowano
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

A coś słyszałem że się palą przy graniu. Ale to chyba nie problem, bo przecież 3/4 kupujących tutaj i tak nie gra tylko całymi dniami siedzi na forum. 

Grają, grają na ithardware.pl w Steel Nomad (3DMark) - forumkowy ranking użytkowników.

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Jak tam twój founders 🤣😁

Mój Founders bardzo dobrze się sprzedał, a ja sobie kupiłem 4070 Ti Super. I wiem, że była to ekstremalnie dobra decyzja. Karta po OC i UV, zapierdziela jak trzeba, a przy tym jest cicho i chłodno.