Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje drugie podejście wczoraj w nocy było takie jak poprzednie.  Różnica taka, że teraz byłem bardziej pozytywnie nastawiony. Bez spiny, nie wiem nawet kiedy 3 godzinki pykło. Zwrotu juz nie zrobie. Akurat urlop i wyjazd w góry to rzecz święta, ale jak wrócę chybą kilka nocek sie zarwie jak za starych dobrych czasów. 

• Like 3
Opublikowano
25 minut temu, piet napisał(a):

Moje drugie podejście wczoraj w nocy było takie jak poprzednie.  Różnica taka, że teraz byłem bardziej pozytywnie nastawiony. Bez spiny, nie wiem nawet kiedy 3 godzinki pykło. Zwrotu juz nie zrobie. Akurat urlop i wyjazd w góry to rzecz święta, ale jak wrócę chybą kilka nocek sie zarwie jak za starych dobrych czasów. 

a powiedz mi, bo ja nie grałem w poprzednie gry tej serii, oraz za wiele przy tej premierze, rozumiem, że aby czerpać radość z tej gry, trzeba w nią grać powoli, pozwolić sobie wchłonąć w ten świat, czy dobrze rozumiem? - zamiast ciągłego lecenia na pałe. mimo, że widzialem kilka nagrń gdzie walka bronią jest soczysta 

Opublikowano

@samsung70 na początku, to nie ma opcji, aby lecieć w trybie Rambo :bandyta:. Musisz się skradać, bo jesteś słaby, trzeba rozpoznać teren oraz podsłuchać, co tam ciekawego wrogowie sobie przekazują. Atakowanie bez przygotowania szybko kończy się ucieczką i walką na dystans, a bronie są słabe. Dopóki nie znajdziesz jakiejś snajperki czy cięższej broni, to lepiej ukrywać się w cieniu.

Dlatego ta seria tak mi się podoba :lovin:.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, PaVLo napisał(a):

@samsung70 na początku, to nie ma opcji, aby lecieć w trybie Rambo :bandyta:. Musisz się skradać, bo jesteś słaby, trzeba rozpoznać teren oraz podsłuchać, co tam ciekawego wrogowie sobie przekazują. Atakowanie bez przygotowania szybko kończy się ucieczką i walką na dystans, a bronie są słabe. Dopóki nie znajdziesz jakiejś snajperki czy cięższej broni, to lepiej ukrywać się w cieniu.

Dlatego ta seria tak mi się podoba :lovin:.

chyba właśnie czegoś takiego potrzbuje, gry gdzie musze nieco zwolnić i się po prostu wczuć, od wczoraj gram też w słuchawkach dla lepszej imersji, myślę, że pogram chwilę w ten tytuł tym razem, ostatnim razem udało się wcisnąć 9 godzin co jak na mnie to w ch dużo :D

także spodziewjcię się wielu chaotycznych postów w tym temacie :)

swoją drogą - technikalia- 4K wszystko na maxa. DLSS JAKOŚĆ oraz  FGx2 i dzial okolo 120 do 144 FPS, ze sporadycznymi dziwnymi spadkami do 70 80, ale generalnie trzyma duży pułap klatek, wygląda, okej, momentami pięknie. 

Edytowane przez samsung70
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, samsung70 napisał(a):

a powiedz mi, bo ja nie grałem w poprzednie gry tej serii, oraz za wiele przy tej premierze, rozumiem, że aby czerpać radość z tej gry, trzeba w nią grać powoli, pozwolić sobie wchłonąć w ten świat, czy dobrze rozumiem? - zamiast ciągłego lecenia na pałe. mimo, że widzialem kilka nagrń gdzie walka bronią jest soczysta 

Ten tytuł trzeba chłonąć powoli i sobie wszystko samemu układać. W sam raz  dla mnie na odpoczynek po Arc Raiders. Z pierwszego Stalkera nic już nie pamiętam poza boxem z mapą na półce. Bardziej pamiętam, że miałem wtedy 8800gts 640mb.

Edytowane przez piet
Opublikowano
1 minutę temu, piet napisał(a):

Ten tytuł trzeba chłonąc powoli i sobie wszystko samemu układać. W sam raz  dla mnie na odpoczynek po Arc Raiders. Z pierwszegi stalkera nic już nie pamiętam poza boxem z mapa na półce. Bardziej pamiętam, że miałem wtedy 8800gts 640mb.

i tak też zamierzam grac, minuta po minucie, na spokojnie, chłonąc ten klimat i zonę, bo świat i klimat mi się generalnie podoba, tylko człowwiek widzi shooter, to zaraz myśli, że jak rambo będzie szedl, myślę ze do 5 godzin powinienem wtrwać w grze :D ale plan jest ambitny grać aż do premiery GTA

Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Będziesz chłonąć waląc z buta te kilometry:hihot:

weź ziomuś nie demotywuj bo i tak ciężko mi się w coś wkręcić, a tutaj potencjał jest duży aby mnie zatrzyma na dlużej, nie potrzbuję takiej energii. 

jeśli jednak będzie tak jak mowisz, to wtedy mody pójdą w ruch, jak zawsze na pierwszy ogień pojdzie mod na udźwig 

...i wiem jakie komentarze zaraz się posypią na temat moda na udźwig, że zniszczę oś gry 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, samsung70 napisał(a):

weź ziomuś nie demotywuj bo i tak ciężko mi się w coś wkręcić, a tutaj potencjał jest duży aby mnie zatrzyma na dlużej, nie potrzbuję takiej energii. 

jeśli jednak będzie tak jak mowisz, to wtedy mody pójdą w ruch, jak zawsze na pierwszy ogień pojdzie mod na udźwig 

...i wiem jakie komentarze zaraz się posypią na temat moda na udźwig, że zniszczę oś gry 

Ta gra jest perfekcyjnie zbalansowana. Mody tylko psują radochę. Wybór pomiędzy śmiercią w burzy a zostawieniem ciężkiego acz drogiego szpeju robi robotę. Jak ja się świetnie tą grą bawiłem.

Opublikowano
4 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Ta gra jest perfekcyjnie zbalansowana. Mody tylko psują radochę. Wybór pomiędzy śmiercią w burzy a zostawieniem ciężkiego acz drogiego szpeju robi robotę. Jak ja się świetnie tą grą bawiłem.

tak właśnie myślałem, że takie rzeczy tutaj mają właśnie znaczenie, no i po raz kolejny poprawiają imersję, poki co to nic nie będę kombinowal bo dopiero zacząłem więc obędzie się bez modow. 

chyba, że ktoś poleca jakieś, które nie ingeruję w gameplay tak abny go ułatwiać? 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, samsung70 napisał(a):

potwory nadal wyglądają jak z ery 2013

To nie jest tak, ze potwory nie mają się podobać? W końcu to potwór :E    sorka za drętwy humor :P 

Chociaż tyle co aktualnie zrobili i jeśli nic nie wyjdzie- jakieś błędy, crashe, glitche czy problemy z zadaniami to może w końcu być solidny Stalker 2. Wiadomo ta bańka 100m, cóż widocznie jakoś to chcieli ogarnąć. Według mnie mogli by zrobić suwak w opcjach gry, kto ma lepszy sprzęt to sobie ustawi, potestuje czy mu pasuje.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Bańka AI. Chodzi o działanie AI=NPC/zwierząt w tle, że do 100m to jest tak jakby online, wszystko odbywa się w miarę na bieżąco i może oddziaływać na nas czy jakoś tak, mamy też na to wpływ jak usłyszymy jakieś strzelanie, to możemy reagować. Zaś wszystko poza tym odbywa się tzw offline. Czyli wszystko jest wyciszone i nic o tym nie wiemy, może to być losowe. Dodatkowo dodali opcję, że teraz NPC mogą zbierać loot z zabitych wrogów/potworów i np możesz u takiego npc kupić to co udało mu się zebrać. 
Tak chyba to wygląda- jeśli coś przekręciłem proszę o poprawienie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Bańka AI. Chodzi o działanie AI=NPC/zwierząt w tle, że do 100m to jest tak jakby online, wszystko odbywa się w miarę na bieżąco i może oddziaływać na nas czy jakoś tak, mamy też na to wpływ jak usłyszymy jakieś strzelanie, to możemy reagować. Zaś wszystko poza tym odbywa się tzw offline. Czyli wszystko jest wyciszone i nic o tym nie wiemy, może to być losowe. Dodatkowo dodali opcję, że teraz NPC mogą zbierać loot z zabitych wrogów/potworów i np możesz u takiego npc kupić to co udało mu się zebrać. 
Tak chyba to wygląda- jeśli coś przekręciłem proszę o poprawienie. 

NPCety już wcześniej grabiły zwłoki. Na 1.9.1 już to było aż naddto irytujące , a zarazem zayebiste. 

Ciekawe kiedy drony dodadzą :krejzol:

Opublikowano

dobra stalkerzy, pograłem kolejne dwie godziny, po misji z Cymbałem, im dalej w las, tym lepiej i uczę się pokory i grać spokojniej. czuję, że może pęknie dzisiaj 5 godzin gry... 

zaczyna mi się podobać to zbieractwo i te mechaniki survivalowe, oraz dość powolne tempo. 

Gra wygląda bardzo ładnie, no i oczywiście moje ulubione- deszcz, burze atomowe nocą- coś pięknego. 

co mi dokucza to te stwory podobne do psów, no i strasznie dużo imion/nazwisk do zapamiętania...

a co do ekonomii- to póki co nie wiem co robię :skacze:

Spoiler

image.thumb.png.df68d9ca2b042476b26ee12ee4b6b109.png

image.thumb.png.d4454a6f7010529ef5858bbf36d473fa.png

ps - u mnie tez wleciał jakis fix, mam nadzieję, że nic nie spaskudzi 

ps2 

jak na dwuletnią gre single-player to wynik bardzo zacny 

image.png.4eb78eb714bd88dacb2bab053518b30f.png

• Like 1