Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DyndaS napisał(a):

Pozdrawiam wszystkich masochistów którzy w to teraz grają, zamiast poczekać, aż to solidnie połatają :E 

Ja mogę spokojnie grać bo z XSX i tak nic więcej nie wycisną

john-jonah-jameson-lol.gif

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Gorszy sciek ;) Przeciez alan i senua to jest top graficzny na swiecie, ten twor wyglada miejscami jak 10letnia gra a wymagania podobne i stan techniczny gry na kazdej plaszyznie lezy. Audio, grafika, AI, kolizje.

Gdyby nie bylo w nazwie stalker to gre by jutro sciagali ze steam po bojkocie i refundach. Nie bez powodu milczeli z materialami bezczelnie bo wiedzieli jak to wyglada. Rok czasu i sie wyklepie.

Beta silnik to beta gra ;) Oni bazują mniej więcej na dwuletniej wersji UE5.1, ale cóż sami wkopali się na minę.

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@DyndaS jak ktoś ma 9800X3D z 4090 to może narzekać chyba tylko na mechanikę.

Mam 13700k oraz 4090, ale grać w to przez najbliższe pół roku nie zamierzam :E

Połatają, to się na spokojnie ogra.

• Like 1
Opublikowano

Udało mi się odpalić na godzinkę. I tak graficznie jest dość nie równo, pomieszczenia czasami to faktycznie poziom Fallouta 4 ale na zewnętrz jak ładnie zagra oświetlenie jest przyjemnie, ale absolutnie nic nie niesie za sobą takich wymagań. Ta gra na to jak wygląda powinna chodzić bez dlss i bez fg w pełnych 120kl/s w 4k na moim sprzęcie z sygny, a tak mamy ~40-60kl/s...

Z problemów takich większych to FG u mnie powoduje jakieś dziwne migotanie obrazu, jest nieużywalne. Muszę się ratować DLSS żeby mieć te 80kl/s. O dziwo nie miałem ani jednego zacięcia typowego dla UE5 tzw. stuttera ani przy ruchu szybkim myszy ani przy sprincie nic, zero. 

Co do samej gry i grywalności to przez tą godzinę ja jestem kupiony i gdyby nie praca to bym zarwał nockę. Mam ochotę eksplorować ten świat i sprawdzać co czeka za każdym rogiem. Będzie dużo grane :)

Opublikowano

Co do wydajności na mega sprzętach i ale i tych słabszych, ile zajęło devom od Starfielda ogarnięcie wydajności? Pół roku?
Zakładam, że devi Stalkera podejdą to fixów i patchy tak jak Ci od BG3 

Opublikowano
13 minut temu, DyndaS napisał(a):

Pozdrawiam wszystkich masochistów którzy w to teraz grają, zamiast poczekać, aż to solidnie połatają :E 

Dziękuję i również pozdrawiam:piwko: na konsoli to przyjemnie leci, czekałem lata, dłużej nie będę:E

Ale drugie podejście zrobię na Pececie, jak już ostatecznie gierkę dopieszczą. 

Opublikowano

No i jestem rozdarty.

1. 80 minut. Przeszedłem prolog. Wyszedłem na świat w dzień - zrobiło się ładnie.
2. 120 min. na test lub zwrot = ZDECYDOWANIE za mało. Sam nie wiem (?), co robić, a zostało 20 min rozgrywki, by podjąć decyzję = gramy vs zwrot.
3. Klimacik czuć i jest potencjał na przytrzymanie gracza przy ekranie = zapowiada się spora eksploracja & przygoda.
4. CZARNY KOŃ = Muzyka (!) = ZASKOCZENIE! Jest IMO świetna! Zawsze taka była w Stalkerach?
5. Animacje postaci - dialogi = 2000 r. - słabe.

Wracam na te 20 min. zbadać co tam dalej.

Opublikowano
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

No i jestem rozdarty.

1. 80 minut. Przeszedłem prolog. Wyszedłem na świat w dzień - zrobiło się ładnie.
2. 120 min. na test lub zwrot = ZDECYDOWANIE za mało. Sam nie wiem (?), co robić, a zostało 20 min rozgrywki, by podjąć decyzję = gramy vs zwrot.
3. Klimacik czuć i jest potencjał na przytrzymanie gracza przy ekranie = zapowiada się spora eksploracja & przygoda.
4. CZARNY KOŃ = Muzyka (!) = ZASKOCZENIE! Jest IMO świetna! Zawsze taka była w Stalkerach?

Zostawiaj:piwko:

Opublikowano

@dawidoxx i ktokolwiek jak nie widział tej opcji. Specjalnie została ta opcja dodana przez admina. Proszę z tego korzystać. Jedna fota czy gif na post może być. Reszta w spoiler:

NJbbUxe.png

@dawidoxx Wystarczy jeden spoiler - zmieszczą się wszystkie fotki. Zaraz edytuję. Ale serio o tym pamiętajcie na potem. Ludki co przeglądają mobilnie mogą mieć problem jak będzie xx fot nawalone.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

No i jestem rozdarty.

Zostaw. Za pół roku jak popaczują gra będzie kosztowała tyle samo a w ten czas Ty możesz dalej grać, no chyba, że coś Cię tak odrzuca, że będziesz czekał aż stanieje do stówki czy około tego 

Opublikowano
4 minuty temu, Kelam napisał(a):

@dawidoxx i ktokolwiek jak nie widział tej opcji. Specjalnie została ta opcja dodana przez admina. Proszę z tego korzystać. Jedna fota czy gif na post może być. Reszta w spoiler:

@dawidoxx Wystarczy jeden spoiler zmieszczą się wszystkie fotki. Zaraz edytuję. Ale serio o tym pamiętajcie na potem. Ludki co przeglądają mobilnie mogą mieć problem jak będzie xx fot nawalone.

Próbowałem wrzucić tagiem ale mi nie wyszło sorrki na przyszłość będę wrzucał już w spoiler wsio 😁

3h gry za mną.. Zero  problemów, bez crasha, w dzienniku zdarzeń też nic nie ma :E

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

No i jestem rozdarty.

Zwracaj. Nie ma się co litować przy takim stanie gry, nawet jeśli to ukraińskie studio.

• Haha 2
  • Upvote 2