DITMD 118 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu @JaycobRzuć śrubką, jak anomalia zniknie, to przez nią przebiegasz.
Jaycob 225 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Miałem misję, że musiałem przenieść kogoś w jedno miejsce otoczony tymi anomaliami i tak rzucałem w nie śrubkami, ale bardzo szybko się "respią". Tylko że przechodziłem, a nie biegłem. Upierdliwa mechanika.
userKAMIL 121 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 11 minut temu, Jaycob napisał(a): I jak sobie radzić z tymi anomaliami co wciągają. Rzucam tymi śrubkami cały czas, a i tak oberwę. Jak przetrzymasz rzut to dalej rzucisz i możliwe, że za blisko stoisz. 11 minut temu, Jaycob napisał(a): Upierdliwa mechanika. Kwestia jej zrozumienia i podejścia... Edytowane 14 godzin temu przez userKAMIL
Reddzik 248 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Ładnie poleciał fps w cutscence, masakra. Chyba nie da się grać, cała ta okolica to jest masakryczna 30-40fps, zmieniałem detale ale nic nie daje, użycie gpu na ok 80%, z FG 70fps+ ale i tak chrupnie. 1
Phoenix. 245 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Gra ma tak głupie AI, że podchodzisz do gościa na kucaku a on jak aimbot obraca się wcelowany. I walki też tak wyglądają. 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Ładnie poleciał fps w cutscence, masakra. Chyba nie da się grać, cała ta okolica to jest masakryczna 30-40fps, zmieniałem detale ale nic nie daje, użycie gpu na ok 80%, z FG 70fps+ ale i tak chrupnie. Niech grę latają i będzie się grało z większą przyjemnością i mniej nerwów po czasie. A gracze to darmowi testerzy 1 2
skunRace 158 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 1 godzinę temu, pieciak napisał(a): ta gra ma momenty... Pokaż ukrytą zawartość Zdziwiłbym się gdyby gra na UE5 nie miała momentów, ale w porównaniu do innych gier to szału nie robi. Metro Exodus RT mam wrażenie robił większą robotę, jeśli chodzi o grafikę, a przy okazji działał bardzo dobrze. Oczywiście oceniam tylko po screenach, bo nie grałem, ale jakieś wnioski można wyciągnąć. PS. Ogarnij tą sygnaturką wielkości screena, bo jak się na telefonie forum przegląda to jest denerwujące. Z tego co pamiętam, wysokość sygnaturki 150px a nie screen wywalony pod każdym postem 2
Spychcio 265 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Maska przeciwgazowa Optyk kupiona, czas na małą przerwe. Redbulek i do przodu bo nocka jeszcze młoda 2
Reddzik 248 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Stalker 2 is one of the very few modern games that really exposes the difference between generations of CPUs—if you have a processor from the past couple of years or so (and one that uses high-speed DDR5), you should be fine. Anything older than that and the CPU will be a significant limiting factor. https://www.pcgamer.com/hardware/stalker-2-heart-of-chornobyl-performance-analysis-everyone-gets-ray-tracing-but-the-entry-fee-is-high/
seba842005 22 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Grubo jest coś skopane z optymalizacją. Na laptopie z 4070 bez problemu mogę grać przy Epickich ustawieniach z dlss quality w rozdziałce 2560x1600 i mam praktycznie zawsze powyżej 60fps (oprócz miejscówki stalkerów, bo tam to nic nie daje rady). Włączenie FG sypie grę totalnie i są po czasie spadki nawet do 20fps. Najczęściej gra chrupie przy kontakcie z npecami. 1 1 1
sideband 31 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 58 minut temu, skunRace napisał(a): Zdziwiłbym się gdyby gra na UE5 nie miała momentów, ale w porównaniu do innych gier to szału nie robi. Metro Exodus RT mam wrażenie robił większą robotę, jeśli chodzi o grafikę, a przy okazji działał bardzo dobrze. Oczywiście oceniam tylko po screenach, bo nie grałem, ale jakieś wnioski można wyciągnąć. PS. Ogarnij tą sygnaturką wielkości screena, bo jak się na telefonie forum przegląda to jest denerwujące. Z tego co pamiętam, wysokość sygnaturki 150px a nie screen wywalony pod każdym postem Przecież to nie ma podjazdu do Metro Exodus Enhanced nie wspominając o wydajności 1 3
skunRace 158 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Na to wygląda, choć na razie tylko screeny na telefonie widziałem
Send1N 304 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu @seba842005 po prostu chcieli zachować klimat starego stalkera gdzie chodziłeś i co chwile dostawałeś ścinę, to jest celowe takie nawiązanie do korzeni 1
ODIN85 370 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 5 godzin temu, Joloxx9 napisał(a): OK jednak HDR jest zrypany, polecam wlaczyc ten od Nvidii. Czekaj tu na ustawienia https://youtube.com/@gamingtech-youtube?si=WFmnfuDoGEyi0RdP
Stjepan 234 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Peak na Steam już przebił Woke Guard: Osrałem Zasłonę?
Joloxx9 177 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Czekaj tu na ustawienia https://youtube.com/@gamingtech-youtube?si=WFmnfuDoGEyi0RdP Właśnie wrzucil filmik, miałem rację black Level jest świetny ale gra jest zbyt ciemna, ja sobie ustawiłem zle black Level, nie wiem czemu wydawało mi się, że przejście z -4 na 0 podniesiw ogólna jasność jak jeszcze bardziej zwiększa no nic, dzisiaj naprawimy
Radziuwilk 31 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 9 godzin temu, MJRegul napisał(a): Ok ja na dzisiaj się poddaję. Tramadol działa, rwa kulszowa do przeżycia (nie polecam nikomu, nawet wrogom), we łbie się kręci a jak zamknę oczy to helikopter i dupa a nie granie w takim stanie. Dalsze boje w 4:3 jutro PS. 11,5k Walcz!! PS. Idz do dobrego fizjo niech zoabczy czy jestes symetryczny i ktore miesnie trzeba wzmocnic. I oczywiscie przestac robic to co cie w ten stan wpedzilo 1
Joloxx9 177 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, sideband napisał(a): Przecież to nie ma podjazdu do Metro Exodus Enhanced nie wspominając o wydajności Gra jest co najwyżej przeciętna graficznie, artystycznie bardzo ładna ale od strony technicznej mega slabo, oświetlenie dynamiczne jest wręcz żałośnie słabe Edytowane 4 godziny temu przez Joloxx9 2
Doamdor 110 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) No proszę, nie trzeba czekać na RTX 5090, żeby zagrać w 60fps w 4K, ale lepiej będzie zagrać na RTX 5090. Edytowane 8 godzin temu przez Doamdor
Fenrir_14 57 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Zupełnie mnie nie zaskoczyła ta premiera. Po prawdzie to przez ostatni miesiąc oswoiłem się z myślą że odpalę nie wcześniej niż za 2-3 miesiące. Niech pracują nad grą dalej bo to niedokończony produkt. Do tego wkład modderów. Także czekam na wszelkie QOL, tekstury, skrypty, poprawiony HUD i wiele więcej.
Stjepan 234 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Mi się średnio Metro Exodus podobało, tutaj czuję się jak ryba w wodzie, zawsze byłem fanem Stalkera, nie Metro, jeszcze jak znajdę gdzieś Sidorowicza to będzie. 1
Doamdor 110 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Tak świetnie gra działa na RTX 4060, że zabrało cię na tańce?
Stjepan 234 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Działa jako tako , tu chodzi o klimat, on powrócił po 15 latach.
Rekomendowane odpowiedzi