Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Jaycob napisał(a):

Jak tu schudnąć jak jednym pożywieniem jest wóda, piwo, chleb i kiełbasa. To same węglowodany!  :E

Kiełbasa to weglowodany? :E wóda też niezbyt 😅 zresztą one nic nie mają wspólnego z chudnięciem 😛

Edytowane przez Joloxx9
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Frog67 napisał(a):

Po co ci tyle flakonów, monopolowy otwierasz schowaj do skrytki część a i odłóż amunicje ktorej nie używasz

21 butelek wódki ze sobą targa, o reszcie nawet nie wspomnę, %$#@&^ patol :lol2:

• Haha 4
Opublikowano

Panowie jak fabuła w tej grze? Jest klimat? Jest jakaś ciekawa historia?
Nie lubię gier typu zbieractwo. O ile zbieractwo jest takim pomniejszym dodatkiem to idzie przełknąć...
Pomijam bugi techniczne bo to z czasem naprawią. Natomiast czy idzie się wczuć w postać i świat w grze?

Jeśli tak to sobie zaczekam do premiery 5090 i wtedy pewnie już ją trochę połatają.
Jak nie to nawet nie tknę bo szkoda mi czasu na półśrodki :lol2:

Opublikowano (edytowane)

Widać że cienie i roślinność chyba najmocniej  ubijają i dla większości najlepszym kompromisem będzie dac na medium, przynajmniej na tę chwile.

Mimo że ustawienia nie najwyższe rozdziałka 1440p to i tak 10GB Vram siorbie i 20.5GB Ram :E 

Edytowane przez Frog67
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Albo na Rtx 5090:E

Nawet 6090 też nic tutaj nie pomoże w obecnym stanie gry. Na obecnym GPU możesz zjechać poziom niżej z rozdzielczością, czy dać DLSS i czy coś to pomaga? Nie, gra dalej jest zwalona od strony technicznej i ma milion baboli :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Wypadają, ale nie wszystkie są fajnym kolimatorem.

Co do pożywienia to chyba jest potrzebne nie? Po coś się ta ikonka, ze trzeba coś zjeść się wyświetla. :E

Noszą każda amunicje, bo czemu nie? A jak podniosę jakiś sprzecior, który będę miał pod tą ammo?

Stalker musi strzelać z tego co jest pod ręką to gra survivala a noe cod:))

Ikone jedzenia praktycznie zawsze olewam przez długi czas bo nie widzę wplywu na gre, co innego np. krwawienie czy promieniowanie.

Wystarczą 3 ammo, do snajperek, strzelb i karabinków:))

Opublikowano
12 minut temu, Jaycob napisał(a):

Wypadają, ale nie wszystkie są fajnym kolimatorem.

Co do pożywienia to chyba jest potrzebne nie? Po coś się ta ikonka, ze trzeba coś zjeść się wyświetla. :E

Noszą każda amunicje, bo czemu nie? A jak podniosę jakiś sprzecior, który będę miał pod tą ammo?

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/19

Opublikowano (edytowane)

Wysłałem do tych twórców screeny i ten mój filmik, opisałem co nie co, niech się bawią i głowią co za twór stworzyli, ostatnio nasz kolega @caleb59 bawił się podobnie, więc trzeba brać przykład z dobrych uczynków. ;)

Dostałem numerek, prawie 4k w kolejce :metal:

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Nie tam, to już oszukiwanie.;)  Ogarnąłem, wywaliłem tę wódę i zleciało 7kg. xD

Co ze mnie za Polak co wódę wywala! :E

A po co wywalać, kupić i niech stoi, przecież to może leżeć.

• Upvote 1
Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że tym wszystkim nowym i robionym przez 10 lat grom przeszkadza... czas. Jak grę robisz 2, 3 lata, to wiesz, co chcesz zrobić, na jakim silniku, jaką ekipą, dla kogo, jakim dysponujesz zasobem, jakie są nastroje polityczne, jaki jest sprzęt u graczy. Jak grę robisz 10 lat, to WSZYSTKO w/w się zmienia w tym czasie od silnika, ekipy, polityki. I gry wyglądają jak potworki, tu niby nowa, a leci śledziem. Ten stalker, to przecież cudny (!) podkład pod cudną grę, a jednak coś nie bangla. Dragon Age? Cudny podkład pod cudną grę, a nie bangla. Itd. itd. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, lukadd napisał(a):

Gra jest totalnie skopana, w obecnym stanie żaden sprzęt jej nie pomoże. Trzeba czekać na poprawki gry.

Jak grasz na XSX to trzeba włączyć w tv VRR i jest dużo płynniej. Mega to daje i jest już udowodnione. Sam się przekonałem jak pograłem parę godzin.  

TV z VRR robi kolosalna różnicę dla osób które nie lubą wahań fps. 

--

Wszystkim znajomym co grają - stalker 2 się bardzo podoba. To dobrze rokuje :).  

Edytowane przez CavieZ