Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, azgan napisał(a):

Ej no coś jest nie tak z tym ulepszaniem broni. Mam 2 celowniki, z opisu wynika że do tej broni z której korzystam i niezależnie czy próbuję myszką czy padem nie mogę ich założyć. Coś robię źle czy o co tutaj biega :E

Do broni pasuje, ale jeszcze jest zaznaczone że musi być odpowiednia szyna

• Like 1
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

To jest właśnie piękno odkrywania tej gry… 

Że nie wiesz jak wykonać prostą czynność a przez błędy nie ma pewności czy tak ma być czy to kolejny babol 😅?

Jak już odkryłeś to mógłbyś napisać bo tłumik udało mi się na pistolet założyć a powinien pasować zgodnie z opisem też do innych broni i dalej nie wiem o co tutaj biega 😂?

Opublikowano (edytowane)

@dawidoxx Może głupie Ci się to wyda ale weź jak czujesz, że ta plynnosc nie jest taka jak powinna być. Wciśnij alt/tab niech okno zminimalizuje i po chwili wróć. Miałem takie akcje właśnie w Stalkerze i nagle wszystko wracało. Nie wiem z czego to wynika. 🤷

3 minuty temu, azgan napisał(a):

Że nie wiesz jak wykonać prostą czynność a przez błędy nie ma pewności czy tak ma być czy to kolejny babol 😅?

Witaj w Zonie! 😅 Tu nie ma baboli tylko czyste anomalie. 😜

Pozytywnym nastawieniem idzie wiele tutaj wybaczyć…

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

@azgan Swoją droga jak wciśniesz Y na padzie to możesz dwie bronie zmieniać. Jak najpierw z kola wyboru dasz np: karabin i następnie strzelbę to ten Y na te dwie bronie działa i nie „wpada” pistolet czy coś innego przypadkiem. 

• Thanks 1
Opublikowano

siema siema, jak tam przygoda, ja dzisiaj zacznę, wszyscy narzekają na bugi i drewno i inne techniczne rzeczy, jednak oceny na steam o dziwo są dobre, po tym hejcie na technikalia, animacje i inne problemy spodziewalem sie review bombingu , a tu prosze

image.png.1533095fdbbc177993bbaf73ed9b86d3.png

Opublikowano
1 godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

2 metry od 65 cali czy ja wiem czy tak daleko. 🤷

Na zdjęciu wygląda dużo dalej, chyba, że do grania siadasz bliżej. Ja mniej więcej 1 metr 30 centymetrów od 65". Lata temu wpadłem na ten kalkulator odległości od TV z HDTV i moim zdaniem sprawdza się idealnie,  nie ważne, czy oglądam film, czy gram. Możesz spróbować, te 2 metry do 100" są dobre, niby nie duże różnice, ale widać to zwłaszcza na materiałach 4K w filmach, czy grach, przynajmniej ja widzę. Najbardziej mnie rozwala jak nie raz u znajomych widzę TV 65" kanapa od niego z 5-6 metrów i tak grają na konsolach, albo filmy oglądają.

https://hdtvpolska.com/kalkulator-odleglosci/

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, skunRace napisał(a):

Na zdjęciu wygląda dużo dalej, chyba, że do grania siadasz bliżej.

Jest 2m ale miarki nie rozkładałem. ;) Mogę się przysunąć/oddalić spokojnie o extra metr. Jakoś tak czuję się najbardziej komfortowo. Wcześniej w tym samym pokoju siedziałem 4 może 5 metrów przed 150 cali. 
Coś za coś… OLED jak już wspominałem skradł moje serce. 

IMG_8255.jpeg

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, DżonyBi napisał(a):

To chyba solidarność za wojne na Ukrainie

Na pewno ale pomijając problemy techniczne które były również w Baldur's Gate III na premierę to S.T.A.L.K.E.R 2 jest dobrą grą z możliwością bycia jeszcze lepszą jeśli uporają się z jej poprawianiem i zapewnieniem długiego wsparcia po premierze 

Opublikowano

Pograłem chwile i balans leży całkowicie, przeciwnicy, a w szczególności mutanty to takie gąbki na pociski że głową mała. Do tego wystrzwlamy 3 magazynki i broń już się psuje, bo bez przesady. 

18 minut temu, samsung70 napisał(a):

siema siema, jak tam przygoda, ja dzisiaj zacznę, wszyscy narzekają na bugi i drewno i inne techniczne rzeczy, jednak oceny na steam o dziwo są dobre, po tym hejcie na technikalia, animacje i inne problemy spodziewalem sie review bombingu , a tu prosze

image.png.1533095fdbbc177993bbaf73ed9b86d3.png

Nie wiem za co tam gra zbiera takie dobre oceny.

• Like 2
Opublikowano

Jest coś specyficznego w tej grze. Po pierwsze są miejsca, gdzie jest 100 fps na liczniku, a mimo tego nie czuję masła, tylko... nie wiem. Coś jest nie tak. Pierwsza oberża. Wchodzę 85-90 fps, cut scena i spada do 40, ekstremalnie odnotowałem 37 fps! Na 4090, DLSS, FG, itd... pogadali i - jeb - 90 fps. Jest pogięte, jak cholera. Co ciekawe, któryś z userów mi uświadomił, że w GP jest też teraz Black Ops 6 i chyba MWIII (?) - sorry, ale już bardzo dawno odbiłem od tych codów, nie kumam który jest który, która historia o czym mówi, mniejsza... KURDE jakie to dobre! Mówię o misjach fabularnych. Jak to chodzi! Jak to działa! Jakie animacje i modele! Nie mogę dziś zdzierżyć tych stojących kukieł w ich monologach w STALKERZE. Ja wiem. Rozległość, eksploracja, inny rodzaj gry, wiem, wiem... niemniej - no wali śledziem i starością z niego :(. Ja chyba wolę jednak dolizane tunele na 5 - 10h, niż te 10-letnie produkcje, trącące naftaliną. Wiem. Ambitne, z historią i potencjałem na Xdziesiąt godzin, nostalgia - wszystko OK, ale... no nie wygląda to świeżo, przy takim "pifpaf hollywood paździerzu" nawet, choćby pokroju CoD. Włączone jedna po drugiej. No nie. Dystans duży. Tu naprawdę czuje się, co się ma pod maską. Gra płynie i poraża wizualiami. STALKER - liczę, że połatają, że podciągną, ale... no coś mi nie leży w tej produkcji w stanie obecnym.  

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Pograłem chwile i balans leży całkowicie, przeciwnicy, a w szczególności mutanty to takie gąbki na pociski że głową mała. Do tego wystrzwlamy 3 magazynki i broń już się psuje, bo bez przesady. 

Zagraj sobie w Misery, tam zobaczysz, co to absurdalny poziom trudności xD Pamiętam, jak podczas jednej z pierwszych misji mnie lekko napromieniowało, wyżarłem z 4 paczki antyradu i wypiłem całą wódkę, jaką byłem w stanie kupić za fundusze, a i tak padłem na chorobę promienną :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a):

Do tego wystrzwlamy 3 magazynki i broń już się psuje, bo bez przesady. 

Totalna głupota wybijająca z immersji i odpowiadają za to ludzie dla których broń palna jest codziennością. Oby to połatali 😅

• Haha 1
  • Upvote 1