Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Uzywam HDR. Stoje w korytarzu i widze pomieszczenie, sciany, podloge, jest dzien sa w nim okna. Robie 2 kroki do pomieszczenia a tu robi sie czarno jak w D... 2 kroki w tyl i znow widze z korytarza wszystko w pomieszczeniu... Co to ma byc? To nie tylko to jedno pomieszczenie... Jak to naprawic zeby nie robilo sie czarno jak jest dzien, sa okna, jest powsiwata z odleglosci wszystko jest w poireszczeniu a wejde do srodka i czarno... ??????? 

Też tak mam, późne popoludnie stoję przed budynkiem a cienie w budynku są Ciemne jakby środek nocy był

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, lukadd napisał(a):

Ciulowe oświetlenie, nie naprawisz tego. Może kiedyś jak dodadzą RT to poprawi :E Ale przy obecnym stanie gry RT to może za 2 lata+ :E

Black level jest ok bo 0 to 0 tylko jak ja mogę mieć 0 nitów w środku dnia to nie wiem. 

Od początku mówiłem, że oświetlenie w tej grze jest skopane. Statyczne i zbyt Ciemne 

Edytowane przez Joloxx9
Opublikowano

Ja to nie wiem w czym macie problem ?? Gra działa tak ?? U mnie działa, a że coś tam brakuje to mi w niczym nie przeszkadza. Jeszcze nie widziałem gry jakiejkolwiek, która na start działa idealnie. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Uzywam HDR. Stoje w korytarzu i widze pomieszczenie, sciany, podloge, jest dzien sa w nim okna. Robie 2 kroki do pomieszczenia a tu robi sie czarno jak w D... 2 kroki w tyl i znow widze z korytarza wszystko w pomieszczeniu... Co to ma byc? To nie tylko to jedno pomieszczenie... Jak to naprawic zeby nie robilo sie czarno jak jest dzien, sa okna, jest powsiwata z odleglosci wszystko jest w poireszczeniu a wejde do srodka i czarno... ??????? 

Tutaj HDR nic nie da bo oświetlenie w grze jest skopane. Dla porównania jak to wygląda w Metro Exodus Enhanced Edition 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, sniper76 napisał(a):

Ja to nie wiem w czym macie problem ?? Gra działa tak ?? U mnie działa, a że coś tam brakuje to mi w niczym nie przeszkadza. Jeszcze nie widziałem gry jakiejkolwiek, która na start działa idealnie. 

Ale zepsutych warzyw to w Biedronce do koszyka nie wrzucasz co?

Każdy kto kupił ma prawo narzekać.

Czy działa tak jak to deklarował producent? NIE.

Gra to produkt jak każdy inny.

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 4
Opublikowano
22 minuty temu, lukadd napisał(a):

Ciulowe oświetlenie, nie naprawisz tego. Może kiedyś jak dodadzą RT to poprawi :E Ale przy obecnym stanie gry RT to może za 2 lata+ :E

Przydałoby się RT, bo odbicia wyglądają tak.

2a.jpg

1a.jpg

:E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Black level jest ok bo 0 to 0 tylko jak ja mogę mieć 0 nitów w środku dnia to nie wiem. 

Od początku mówiłem, że oświetlenie w tej grze jest skopane. Statyczne i zbyt Ciemne 

Oświetlenie jest tak zrobione. Tu oświetlenie nie jest ani wypalone ani nie działa na podstawie źródeł światła. Więc w pomieszczeniach będzie bazować na twojej aktualnej pozycji. Będziesz ją zmieniał i oświetlenie będzie się zmieniać. 

Tandeta I amatorszczyzna, oświetlenie zrobione po najmniejszej linii oporu jak większość tej gry zresztą :E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Szambo napisał(a):

Każdy kto kupił ma prawo narzekać.

Ja napiszę, że nawet ten kto nie kupił ma prawo narzekać. 

Gra jest w moim kręgu zainteresowania, jednak do czasu jak nie naprawią to nawet w GP nie zagram.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Doamdor napisał(a):

Przydałoby się RT, bo odbicia wyglądają tak.

:E

Dobrze widzę to nie jest nawet screen space reflections tylko niskiej jakości cube mapping 🤭

Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Ja uzywam DLAA ale bez DLSS tylko samo FG (Z dlss mydło jest a implementacja FG w tej grze jest bardzo dobra, wole fake klatki natywne niz upscalowane mydło).

Myślałem, że tej opcji nie ma, a tu trzeba było wybrać DLLS, a potem DLAA. 8:E

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Dobrze, że kilka razy przekładali premierę, widać też wyraźny downgrade graficzny. Co by to było gdyby jednak wydali to wcześniej :E 

Zobaczcie sobie na to i jak wygląda 15 letni zmodowany S.T.A.L.K.E.R a teraz porównajcie to sobie z tym co ma 2 w tytule 🤭

X-Ray Engine vs Unreal Engine 5 :lol2:

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Czemu ja ciągle myślałem, że to ma wyglądać tak jak na pierwszych pokazach i grafika ma być nieziemska.

A z nieziemskich to zostały tylko wymagania.

Edytowane przez Szambo
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

me too, to jest najlepszy wybor majac 4090

Me three :faja: Gra jest świetna, ma niesamowity klimat. Trochę irytują te bliskie spawny, ale dzięki nim jestem obładowany amunicją. Jak poprawią A-Life 2.0, to przepadnę na długie godziny. Grafika jest co prawda przeciętna, ale dla mnie wystarczająca, z HDRem wygląda całkiem przyzwoicie. Nie mam żadnych problemów z grą, dropów czy crashy, jedynie drobne błędy, typowe dla gier z otwartym światem.

• Like 1
  • Upvote 1