caleb59 251 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No i warto było poczekać, aktualizacja większa niż zapowiadano z większą ilością poprawek ale mimo wszystko pamiętajcie, że to dopiero początek zabawy z naprawą tej gry.
Reddzik 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Z FG nadal są anomalie. Dałem pauzę, poszedłem po kawę, a w menu fps spadł do 40fps, i tak sobie stał, nie wzrósł, jakby FG przestało działać. Dopiero zabawa z dlss na słabsze przywróciło fps, to jest cyrk, nie mogę nawet dać pauzy bo zamula. Wydajność jest identyczna lub lekko lepiej bo to miejsce gdzie stałem po wczytaniu miałem większe wahanie fps. Czy chwilowe, zapewne tak. Ogólnie „świnki” sa dużo słabsze, na jednym magazynku idzie zastrzelić 2-3. 1
userKAMIL 173 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Ogólnie „świnki” sa dużo słabsze, na jednym magazynku idzie zastrzelić 2-3. Myślę, że teraz to już nie ma sensu grać zero wyzwania.
Crew 900 99 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Potrzebowałbym pełnej nazwy folderu z grą w common jeżeli gra ze steama.
Stjepan 335 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) U mnie we wiosce jest teraz 60-80fps, a po za 90fps, cienie wyglądają lepiej i mój mod na engine.ini działa, wnętrza oświetlone snopami światła są teraz ok. Spoiler Edytowane 2 godziny temu przez Stjepan 2 2
caleb59 251 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Uwaga na miejsce na dysku. Miałem wolne 153GB kiedy zacząłem pobierać patcha 1.01, który waży 13.7GB na Steamie. W pewnym momencie sprawdzam miejsce na dysku a tam wolnego zostało tylko 30GB! Gra jednak robi kopię samej siebie podczas aktualizacji więc jest przypał jeśli ktoś ma mało miejsca na dysku. @Stjepan zostaw jeden screen a resztę schowaj w spoiler. Edytowane 2 godziny temu przez caleb59
Reddzik 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Bo gra ściąga 13,68gb ale nadpisuje ponad 132gb, stąd tyle zjada miejsca. 1
Vulc 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 45 minut temu, userKAMIL napisał(a): Gdzie dziś są Ci wszyscy co mówili, że trzeba grać tylko jak twórcy to zaplanowali? 😅 Długo jeszcze będziesz robić z siebie ofiarę, kiedy nawet nie potrafiłeś znaleźć cytatów i ich poprawnie zinterpretować? Na Game Passie jeszcze nic nie idzie, pewnie będzie mały poślizg. Ktoś może potwierdzić czy załatali wszystkie znane game breaking bugs dotyczące głównych misji? Nie trzeba robić już żadnej pajacówy z kolejnością rozmowy z NPC? Edytowane 2 godziny temu przez Vulc
Stjepan 335 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Dobrze że mam jeszcze 345GB wolnego na SSD na gry. Chyba w 2025 trzeba będzie pomyśleć nad 2TB SSD.
Tooth 16 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No dobra to sobie teraz rozegram od nowa na hardzie
userKAMIL 173 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Vulc napisał(a): Długo jeszcze będziesz robić z siebie ofiarę Jaką ofiarę? XD Ja w dniu premiery latałem na tych modach co teraz sami twórcy to ''ponaprawiali''
Stjepan 335 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ale naprawili dużo więcej niż było w tym FAQ, to teraz już z górki im pójdzie naprawianie, taką mam nadzieje i za jakiś czas gra będzie jak No Man's Sky i CP 2077. Ale gra żre 32GB RAM, to jednak w wymaganiach nie była mrzonka. Edytowane 2 godziny temu przez Stjepan
Isharoth 192 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Tooth napisał(a): No dobra to sobie teraz rozegram od nowa na hardzie Ja jestem już po IBAOC, ale wiem że na pewno będę chciał co najmniej jeszcze jeden raz przejść od początku. Tylko chyba poczekam z tym kilka miesięcy aż będzie już wszystko połatane.
userKAMIL 173 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ja po 37h jeszcze do tego instytutu nie doszedłem nawet. P.S. Ludzie piszą aby save zgrać z wersji GP w razie gdyby usunęło. Cytat %LOCALAPPDATA%\Packages\GSCGameWorld.S.T.A.L.K.E.R.2HeartofChernobyl_6fr1t1rwfarwt\SystemAppData\xgs\00090000044B432D_0000000000000000000000007782504A\SaveGames Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
Michaelred 163 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, caleb59 napisał(a): Uwaga na miejsce na dysku. Miałem wolne 153GB kiedy zacząłem pobierać patcha 1.01, który waży 13.7GB na Steamie. W pewnym momencie sprawdzam miejsce na dysku a tam wolnego zostało tylko 30GB! Gra jednak robi kopię samej siebie podczas aktualizacji więc jest przypał jeśli ktoś ma mało miejsca na dysku. Klasycznie okaże się jeszcze, że najmniej problemów mają osoby grające na piracie
Joloxx9 314 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 23 minuty temu, Stjepan napisał(a): U mnie we wiosce jest teraz 60-80fps, a po za 90fps, cienie wyglądają lepiej i mój mod na engine.ini działa, wnętrza oświetlone snopami światła są teraz ok. Ukryj zawartość Który to mod? Gejpass oczywiście bez update Edytowane 2 godziny temu przez Joloxx9
Stjepan 335 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Który to mod? To pomieszanie dwóch modów: https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/65 https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/259
Vulc 400 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, userKAMIL napisał(a): Jaką ofiarę? XD Ja w dniu premiery latałem na tych modach co teraz sami twórcy to ''ponaprawiali'' Patch spowodował, że żywność i amunicja nic nie ważą? W jakikolwiek sposób zmniejszył zużycie staminy? Zwiększył wytrzymałość broni? Z tych rzeczy zaadresowano HP mutantów, ceny naprawy broni i jej sprzedaży. Miej trochę przyzwoitości i bądź precyzyjny, bo jedyne co na razie robisz to regularne, dziecinne zaczepki. 12 minut temu, Necronom napisał(a): Patch naprawia respawny z tyłka? Na pewno poprawiono to w niektórych misjach głównych i pobocznych, ale nie ma za bardzo informacji czy ten cały słynny A-life został doprowadzony do porządku. Patrząc na skalę problemów z tym systemem, raczej nie. Za gruba sprawa na pierwszą łatkę. 1
wamak 19 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Vulc napisał(a): Na pewno poprawiono to w niektórych misjach głównych i pobocznych, ale nie ma za bardzo informacji czy ten cały słynny A-life został doprowadzony do porządku. Patrząc na skalę problemów z tym systemem, raczej nie. Za gruba sprawa na pierwszą łatkę. Nie widzę przeszkód, aby mieli to naprawić kiedyś. Wystarczy, że będzie to zrobione, jak w starych Stalkerach. 1
Vulc 400 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jasne, to akurat jest spokojnie do zrobienia w przyszłości. Na razie dobrze, że zaadresowano największe problemy, czyli bugi w głównych misjach.
Reddzik 400 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Stjepan napisał(a): To pomieszanie dwóch modów: https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/65 https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/259 Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Chyba pisałeś, preset średni z FG, ja mam ustawione detale tak jak w filmiku co podrzucałem od kolesia BenchmarKing, coś podobnego do DF i nawet da się grać. Tylko te dodatkowe opcje jakie np Ty podajesz to ładnie dobijają fps i tu widać spadki.
Stjepan 335 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Chyba pisałeś, preset średni z FG, ja mam ustawione detale tak jak w filmiku co podrzucałem od kolesia BenchmarKing, coś podobnego do DF i nawet da się grać. Tylko te dodatkowe opcje jakie np Ty podajesz to ładnie dobijają fps i tu widać spadki. Preset wysoki DLSSQ+FG tak gram. 1
Rekomendowane odpowiedzi