JeRRyF3D 372 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 16 minut temu, PepePanDziobak napisał(a): paczyk wjechał , 80-90 fps mam aktualnie bez jakiś udziwnień . Pacz od rune Cutsceny sprawdź, czy lecą FPSy /2 w dół. Edytowane 3 godziny temu przez JeRRyF3D
Crew 900 99 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Mówiłem że trzeba iść po obroże przed gadką z nim w Rostoku. Masz mapę w necie gdzie. Wczorajszy patch dalej to sknocił ale tym razem Richter znika. Ale gdzie zacząć to zadanie?
ODIN85 446 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Można iść bez zadania. Obroża jest na trupie psa albo na tym niewidzialnym jak go zabijesz. Edytowane 2 godziny temu przez ODIN85
Crew 900 99 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No dobra ale gdzie jest początek tego questa?
ODIN85 446 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Zadanie Mały wypadek w Malachit. Ostatnia faza to Idź porozmawiaj o naukowcach z Richterem. Zanim pogadasz idź po obrożę. Edytowane 2 godziny temu przez ODIN85
Crew 900 99 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, ODIN85 napisał(a): Zadanie Mały wypadek w Malachit. Ostatnia faza to Idź porozmawiaj o naukowcach z Richterem. Zanim pogadasz idź po obrożę. No nie możemy się dogadać... Z tego co pamiętam, quest gdzieś się zaczynał, że musiałem z gościem iść do obory i ubić psy i jeden pies miał obrożę do zebrania. Gdzie jest ten gościu bo od nowa gram i nie pamiętam...
ODIN85 446 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A to gdzieś w pierwszym mieście chyba.
MJRegul 112 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Powiem szczerze, ta poza coś mi przypomina Edytowane 2 godziny temu przez MJRegul 3
Vulc 412 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wjechał udpate na GP. Zobaczymy czy coś się jeszcze zmieniło w kwestii stabilności. 1
Isharoth 199 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Mówiłem że trzeba iść po obroże przed gadką z nim w Rostoku. Masz mapę w necie gdzie. Wczorajszy patch dalej to sknocił ale tym razem Richter znika. To ja to samo zadanie teraz mam. Byłem w Barze (Rostok), zrobiłem arenkę, wziąłem to główne zadanie od Richtera, ale też poboczne od Barmana. To na obroże pokazywało mi gdzieś na południu Wysypiska. Najpierw poszedłem do Czerwonego Lasu zrobić to poboczne zadanie od Barmana i jeszcze dodatkowo zebrać skrytki (i nie żałuję ale o tym zaraz ). Kiedy przechodziłem przez te tunele do placówki z bandytami, to znalazłem legendarny artefakt Potem powybijałem bandytów, zabiłem tego nibyolbrzyma (musiałem wpakować w niego z 5-6 magazynków). I okazało się że była na nim ta obroża. Questa mi niby zaliczyło, ale na mapie nadal pokazuje mi miejscówkę na południu Wysypiska z celem 'znajdź obrożę'. Richtera w Barze nie ma, bo już sprawdzałem. Ale w jednym ze schowków w Czerwonym Lesie znalazłem RPG. Coraz lepszy sprzęt już leci. Co z Richterem i tym questem sprawdzę później, albo jutro, bo już bardzo długo dziś grałem. Praktycznie od rana z małymi przerwami. Edytowane 2 godziny temu przez Isharoth 1
LionCFS 11 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Wczoraj był patch i dzisiaj jest znowu kolejny patch, czy to tylko u mnie się coś odwala?
DżonyBi 311 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://www.gry-online.pl/newsroom/stalker-2-juz-z-druga-aktualizacja-jest-duzo-mniejsza-niz-pierwsz/z82b8ff
Blacktiger 33 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Chłopaki wpadli na szczury ale nie mieli ketchupu 1
userKAMIL 178 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nocą jest tu klimacik i na zewnątrz gra naprawdę wygląda świetnie! Używam tego configa na Ultra z nexusa ale widziałem też coś na RT. Jest to jakieś sensowne ktoś zalinkuje jak sam używa? 2
JeanPepin 28 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, ODIN85 napisał(a): Na Gp już też jest? Tak 1
pieciak 32 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 5 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Ja mam tak pod 4080 Ukryj zawartość [SystemSettings] r.MaxAnisotropy=16 r.MotionBlurSeparable=1 r.MotionBlurQuality=4 r.MotionBlur.Amount=0.2 r.MotionBlur.TargetFPS=75 r.MotionBlurFiltering=0 r.MotionBlur.HalfResGather=0 r.DepthOfFieldQuality=4 r.SceneColorFringeQuality=1 r.LensFlareQuality=3 r.Lumen.Reflections.Temporal=0 r.Lumen.Reflections.DownsampleFactor=0 r.Lumen.Reflections.SmoothBias=1 r.Lumen.TranslucencyReflections.FrontLayer.Allow=1 r.Lumen.TranslucencyReflections.FrontLayer.Enable=1 r.Lumen.Reflections.MaxRoughnessToTrace=0.3 foliage.LODDistanceScale=5.0 fg.MaxNumBakedFoliageActorsToProcess=32 fg.MaxNumBakedFoliageActorsToTick=128 fg.MaxNumBakedFoliageActorsToTick.Near=32 fg.MaxNumBakedHISMsOrISMsToProcess=32 fg.MaxNumBakedHISMsOrISMsToTick=128 fg.MaxNumComponentsToProcess=16 fg.MaxNumComponentsToTick=128 fg.MaxNumComponentsToTick.Near=64 fg.CullDistanceScale.Bushes=2 r.StaticMeshLODDistanceScale=0.1 r.Shadow.Virtual.smrt.samplesperraydirectional=3 r.Shadow.Virtual.smrt.texelditherscalelocal=10 r.Shadow.Virtual.Enable=1 r.Shadow.MaxCSMResolution=4096 r.Shadow.FilterMethod=1 r.Shadow.MaxResolution=4096 r.Shadow.DistanceScale=1.5 r.Shadow.CSMDepthBias=1 r.AmbientOcclusionRadiusScale=3 r.VolumetricFog.GridSizeZ=256 r.VolumetricFog.GridPixelSize=7 r.Tonemapper.Quality=5 r.Streaming.PoolSize=12288 rozumiem ze do swojego configu mam to dopisać? czy cos ze swojego usunąć? bo ja mam w ogóle inne wartości, ścieżka w wersji GP do tego pliku engine.ini to C:\Users\USERNAMEAppData\Local\Stalker2\Saved\Config\Windows tak? Spoiler [Core.System] Paths=../../../Engine/Content Paths=%GAMEDIR%Content Paths=../../../Engine/Plugins/2D/Paper2D/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Animation/ControlRig/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Animation/ControlRigSpline/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Animation/IKRig/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Bridge/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Compositing/OpenColorIO/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Developer/AnimationSharing/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/GeometryMode/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Editor/SpeedTreeImporter/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Enterprise/DataprepEditor/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Enterprise/DatasmithContent/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/Animation/PoseSearch/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/ChaosClothEditor/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/ChaosNiagara/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/ChaosSolverPlugin/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/FullBodyIK/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/GeometryCollectionPlugin/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/Landmass/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/PythonScriptPlugin/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Experimental/Water/Content Paths=../../../Engine/Plugins/FX/HoudiniNiagara/Content Paths=../../../Engine/Plugins/FX/Niagara/Content Paths=../../../Engine/Plugins/FX/NiagaraFluids/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Marketplace/DLSS/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Marketplace/MORT/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Marketplace/PivotTool/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Marketplace/PrefabTool/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Marketplace/SkinnedDecalComponent/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Media/MediaCompositing/Content Paths=../../../Engine/Plugins/MovieScene/MoviePipelineMaskRenderPass/Content Paths=../../../Engine/Plugins/MovieScene/MovieRenderPipeline/Content Paths=../../../Engine/Plugins/MovieScene/SequencerScripting/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/AudioModulation/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/AudioSynesthesia/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/AudioWidgets/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/GeometryProcessing/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/HairStrands/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/Metasound/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/Nvidia/Streamline/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/ResonanceAudio/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/SoundUtilities/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/SunPosition/Content Paths=../../../Engine/Plugins/Runtime/Synthesis/Content Paths=../../../Engine/Plugins/SRLE/Content Paths=../../../Engine/Plugins/VirtualProduction/Takes/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/GameDataEditor/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/GSCFactories/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/HoudiniEngine/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/QuestTool/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/SideFX_Labs/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/SmartCovers/Content Paths=../../../Stalker2/Plugins/Wwise/Content [/Script/Engine.StreamingSettings] s.AsyncLoadingThreadEnabled=0 s.AsyncPostLoadEnabled=0 [/Script/Engine.RendererSettings] core.EnsuresAreErrors=0 r.Shaders.WarningsAsErrors=0 r.Shadow.RadiusThreshold=0 r.Streamline.DLSSG.enable=1 r.NGX.DLSS.Enable=1 r.NGX.DLSS.Quality=1 r.NGX.DLSS.Sharpness=0.5 r.Tonemapper.Quality=10 r.Tonemapper.GrainQuantization=1 r.Tonemapper.Sharpen=2.0 r.DefaultFeature.LensFlare=1 r.LensFlareQuality=3 r.VolumetricCloud=0 r.VolumetricCloud.SkyAO=1 r.VolumetricFog=1 r.Fog=1 r.TextureStreaming=True r.Streaming.PoolSize=4096 r.ScreenPercentage=100 r.ViewDistanceScale=10 r.Shadow.MaxResolution=4096 r.Shadow.CSM.MaxCascades=3 r.Shadow.CSM.TransitionScale=1.0 r.AllowLandscapeShadows=0 r.Shadow.CacheWPOPrimitives=0 r.Shadow.CSMCaching=1 r.ShadowQuality=3 r.Shadow.DistanceScale=2.0 r.LumenScene.DirectLighting=0 r.AllowOcclusionQueries=1 foliage.LODDistanceScale=2 foliage.MinLOD=-1 foliage.DitheredLOD=-1 foliage.DisableCull=0 r.TemporalAA.Upscaler=0 r.TemporalAASamples=4 r.TemporalAA.Quality=2 r.CullInstances=1 r.InstanceCulling.OcclusionCull=1 r.DFShadowCompactCulledObjects=0 r.MaterialQualityLevel=3 r.MaxAnisotropy=16 r.MotionBlurQuality=2 r.AmbientOcclusionLevels=3 r.AmbientOcclusionRadiusScale=1.0 r.BloomQuality=5 r.DepthOfFieldQuality=2 r.DetailMode=2 r.EyeAdaptationQuality=2 r.FastBlurThreshold=7 r.RefractionQuality=2 r.RenderTargetPoolMin=400 r.SceneColorFormat=4 r.SceneColorFringeQuality=1 r.SSR.Quality=3 r.TranslucencyVolumeBlur=1 r.Upscale.Quality=3 r.DynamicGlobalIlluminationMethod=0 r.Lumen.HardwareRayTracing=0 r.Lumen.TraceMeshSDFs=0 r.MeshStreaming=0 r.ParticleLightQuality=2 r.ReflectionMethod=2 r.DoLazyStaticMeshUpdate=1 r.LumenScene.FastCameraMode=1 r.ShaderCompiler.GSCOptimize=1 p.Chaos.PBDCollisionSolver.Position.StaticFriction.Stiffness=20 p.AsyncPhysicsBlockMode=0 p.ForceDisableAsyncPhysics=1 r.LightShaftQuality=1 r.LightShaftRenderToSeparateTranslucency=1 r.LightShaftFirstPassDistance=0.9 r.LightShaftDownSampleFactor=1 r.LightShaftBlurPasses=3 r.LightFunctionQuality=0 r.ViewDistanceScale.SecondaryScale=11 r.ViewDistanceScale.ApplySecondaryScale=0 r.DistanceFieldShadowing=0 Edytowane 1 godzinę temu przez pieciak
Vulc 412 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Widzę, że po patchu nadal nie opłaca się sprzedawać naprawionych broni, bo koszt naprawy jest wyższy. Bardzo dobrze, że przesadzili z tymi korektami. Zresztą w grze podobno jest gość, który odkupuje nawet czerwony sprzęt, ale jeszcze na niego nie trafiłem. Na razie staram się nie zaglądać do żadnych poradników, lecę na żywioł.
Kakarotto 105 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Już było nieźle z crashami, ponieważ praktycznie przez kilka godzin gry nic nie było, ale po drugim patchu znowu się zaczęło i wywala mnie, co chwilę. Jest gorzej niż było przed patchami. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi