Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Preload jest tylko na XSX/XSS.

Ja już mogę pobrać w gej passie na PC, 132GB do pobrania.

4 godziny temu, lukadd napisał(a):

Jakiś clickbajt :E Na największej ruskiej platformie z kluczykami i giftami czyli Plati Stalker 2 wszędzie dostępny :E

@userKAMIL Weź zobaczy czy na ruskim steam dalej można oficjalnie kupić grę?

Chodziło raczej tylko o dubbing i że gra nie dostanie rosyjskiego dubbingu. Ruski to jeden z najpopularniejszych języków na świecie, nawet wielu Ukraińców się nim na co dzień posługuję. Więc żaden wydawca nie zrezygnuję od tak z tego języka w napisach.

Wielu? Praktycznie większość bo rosyjski jest prostszy od ukraińskiego. I wielu mieszkańców Ukrainy na codzień bardziej gawarisz pa ruski niż ukraiński mimo że jest to ich język urzędowy. A sam język rosyjski jest 6 najpopularniejszym na świecie.

Edytowane przez Godlike
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 475
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zależy od regionu, ale to nie zmienia faktu że cały wchód jak i środek mówi głównie po rosyjsku lub po mieszanemu(surżyk) i im bliżej Nas to jest to ukraiński, patrząc na mapę to może to będzie z 1/6 części kraju. 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

-Niektórzy lingwiści, kierując się wspomnianymi danymi, podają w wątpliwość słuszność zaliczania języka rosyjskiego i ukraińskiego do jednej grupy językowej. Jak potwierdzają statystyki, liczba wspólnych słów dla obu tych języków to tylko 62%

Ukraiński i polski są blisko spokrewnionymi językami słowiańskimi, co oznacza, że mają dużo podobieństw. Językoznawcy podsumowują podobieństwo tych języków w następujący sposób: Słownictwo języka polskiego i ukraińskiego jest podobne w 70%

-Zachodnia i środkowo-zachodnia część Ukrainy mówi po ukraińsku. Natomiast na wschodzie i południu kraju dominuje język rosyjski. Dzieje się tak głównie dlatego, że tereny te zamieszkuje najwięcej etnicznych Rosjan, których przodkowie zostali tam przesiedleni jeszcze za czasów stalinowskich.

-Choć może się wydawać, że rosyjski i ukraiński są bardzo podobne, tak naprawdę ukraińskiemu bliżej do innych języków słowiańskich niż do rosyjskiego. Wiedzieliście, że z językiem białoruskim łączy go aż 29 cech wspólnych? Z czeskim i słowackim 23, a z polskim 22? W przypadku rosyjskiego to tylko 11 wspólnych cech. Niektórzy badacze twierdzą nawet, że z uwagi na różnice między tymi językami nie powinno się ich zaliczać do tej samej grupy językowej

-aż 70% słownictwa polskiego i ukraińskiego się pokrywa; rosyjski z ukraińskim z kolei ma raptem 38% wspólnego słownictwa. Język ukraiński posiada 11 takich samych cech specyficznych w fonetyce i gramatyce, co język rosyjski, ale z językiem polskim ma 22 cechy wspólne, z białoruskim 29, a z chorwackim 21.
Dlatego Ukrainiec będzie mieć problem by się dogadać z Rosjaninem, prędzej dogada się z Polakiem.

To tyle co do języka ukraińskiego i rosyjskiego. Na pewno dla klimatu odpalę ukraiński dubbing, mam nadzieję, że dam radę zrozumieć, nie uczyłem się rosyjskiego, ani nie miałem styczności z cyrylicą.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

To tyle co do języka ukraińskiego i rosyjskiego. Na pewno dla klimatu odpalę ukraiński dubbing, mam nadzieję, że dam radę zrozumieć, nie uczyłem się rosyjskiego, ani nie miałem styczności z cyrylicą.

Ni wuja, СУКА БЛЯТЬ. Dość dużo przebywam z ukrami i jak jest zaraz z zagranicy to jeszcze idzie się dogadać, jak z czechami, ale im dalej w las tym gorzej. Jak nie mówią łamaną polszczyzną to jak się nie miało styczność z tym językiem to pies pogrzebany :)  Ten kto pisał ten artykuł, to chyba najdalej do lwowa dojechał ... To jak Ja bym mógł powiedzieć że znam czeski... Do okolic ostrawy śmiało się dogadasz, dalej nie ma bata. 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
8 godzin temu, Godlike napisał(a):

Ja już mogę pobrać w gej passie na PC, 132GB do pobrania.

Jak klikniesz "pobierz", na dysku wyląduje tylko folder z grą o wielkości kilku mb, nic więcej.

Opublikowano

A waszym zdaniem będzie możliwość grania na 1 zapisie gry w ramach 1 konta na xboxie i pc? Bo gamepass mam tu i tu , a ciekawe czy mógłbym w zależności od chęci i miejsca grania sobie przeskakiwać z konsoli ja pc i na odwrót. :E

Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

A gdzieś się tak dało? U Ubie to wiem że jest taka możliwość albo w Diablo 4.

Mi się wydaje, że będzie to możliwe, jak ktoś będzie grał na tym samym koncie z Xboxa na PC, ale twórcy nie potwierdzili tego.

Cała optymalizacja, owszem pogra się na 4060 w 1080p na medium, ale jak się włączy DLSS. :E

• Thanks 1
Opublikowano

Tak sobie zacząłem się interesować wszystkim na temat S2 bo hype wyebał juz skalę :) Natrafiłem na filmiki rosjanina co pokazuje wyciek buildu jednego z pierwszych grywalnych (na yt nie znajdziecie). I powiem Wam ze ta gra mało się zmieniła po względem designu jako-takiej "grafiki" więc albo w pewnym momencie nastąpił downgrade albo szlifowali tylko AI wrogów i silnik fizyczny. Dla zainteresowanych w otchłaniach neta można pobrać grywalną wersję i samemu sprawdzić/ porównać (jako ciekawostka) jak już pełniak wyjdzie :D