Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję. 2060 Referent, 5070 Referent, 5080 ProArt więc optycznie też ładna (IMO). B580 Intelowski wypust a Szafirek chyba najładniejszy z 9070XT dlatego sobie sprawdzę go. Kusi jeszcze 3080/3080Ti Referent (4000 bez sensu mając 5000) ale nie wiem , nie wiem. 

Opublikowano (edytowane)

nitro+ wcale takie drogie nie jest. 3000zł. Czasem taniej

Filmik Blacka z porównaniem ciekawy ale znowu tak duża różnica cenowa w podobnej półce wydajnościowej że nie mamy o czym rozmawiać. Obecnie to bardziej 1500zł a nie 1000zł

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-sapphire-nitro-radeon-rx-9070-oc-16gb

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
Godzinę temu, Dimazz napisał(a):

nitro+ wcale takie drogie nie jest. 3000zł. Czasem taniej

Filmik Blacka z porównaniem ciekawy ale znowu tak duża różnica cenowa w podobnej półce wydajnościowej że nie mamy o czym rozmawiać. Obecnie to bardziej 1500zł a nie 1000zł

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-sapphire-nitro-radeon-rx-9070-oc-16gb

To jest zwykła wersja bez XT

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, MJRegul napisał(a):

Tak. ASUS tak robi na przykład. Czy Szafir też tego to nie wiem. 

image.thumb.png.155deaad69890884bb8d70ffa0fd504b.png

Na żółto zaznaczona ryska na zapięciu GPU jako powód odrzucenia RMA :pozdro:

To chyba żart? Przecież to zwykłe ślady użytkownia a na backplate to już w ogóle można pomyśleć że był wgnieciony przed montażem ponieważ nie widać naruszenia powłoki lakierniczej 

Opublikowano

Nie wiem, nie śledzę dokładnie co i jak, przeglądam czasami zdjęcia z redditów o odrzuceniu RMA głównie przez ASUSa i zdjęcia świstków z powodem (90% to "ryska").
Gość odsyła płytę bo np. nie ma bootowania, czarny ekran, cokolwiek, a dostaje zwrotkę, że na zaślepce portów jest ryska i RMA odrzucone. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

Zeby odrzucic rma odnosnie braku boota bo na backplate jest ryska to trzeba nie ogarniac kuwety.

czy tam jakies ameby pracuja?

a moze to zwykla prowokacja :smiech:

Nie ameby a pierwsze skurw.... które dostają zapewne przykaz od drugich odgórnych skurw... żeby od startu odrzucać gwarkę  można by powiedzieć takie czasy ale nie, czasy są dobre to ludziska to kawał ku....  ,  przykład naoczny miałem może z 3-4 miesiące po premierze lga 1700 , trafił do mnie asus tuf z690 d4  wifi,  płyta  raz lub 2 razy dziennie zamrażała system nawet na pulpicie (sprawdzane na kilku różnych cpu ,grafikach,pamieciach,zasilaczach,dyskach) po odesłaniu na gwarkę płyta oczywiście wróciła z adnotacją że uszkodzenie fizyczne :P noż kur... cyrk jakich mało, na mobasie koło otworu montażowego chłodzenia była ledwo widoczna ryska która defacto nawet myślę nie uszkodziła tego lakieru ani laminatu a co dopiero ścieżki ;)  moim patrzałkom ukazała się naklejka mała okrągła z zieloną strzałką wskazująca te miejsce zarysowania tak asus oznacza sobie miejsca gdzie coś dojrzy :P  i z czasem właśnie na róznych forach widziałem jeszcze takie naklejeczki u ludzi dla których sławetny asus odje.... takie nr. .

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Te pierwsze skur.... jak ich nazwałeś to pewnie są Bogu ducha winni, maja najmniej płacone, a jak chcą mieć robotę to lupa w dłoń i szukaj skazy bo inaczej weźmiemy następnego co stoi już w kolejce :E

Może tak być i zapewne tak jest co nie zmienia że to jedna szajka  i ręka im nie zadrży żeby nakleić tą qrw... strzałkę przy sciemniackiej rysie :P