Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, MJRegul napisał(a):

O to to, zachcianka. Mi lezy zachcianka na biurku teraz, tak patrze na nia i sobie mysle "tu mi lezy tydzien w Grecji, ku*wa" :skrzypce:

To tam kij bo jednorazowy koszt.

Wyobraź sobie ze mógłbyś patrzeć na swój samochód i sobie myśleć „tu mi stoi mój comiesięczny tydzień w Grecji, ku*wa”

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Żegnaj radonie, było milo ale nie spodobales mi sie do konca :D

Ech na łatwiznę poszedłeś. Zamiast poznać smak życia biorąc Ventusa wybrałeś bezpieczną przystań ;) A tak na marginesie gratki. Dobre opinie ma ten model.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
46 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Kto ma kupic to kupi nawet za 5k. :) Jedni kieruja sie oplacalnosci $/FPS, inni wydajnoscia w RT, a jeszcze inni chca miec konkretna funkcje.  

No tak , dla jednych będzie opłacalny zakup dla innych nie , dla mnie 5070Ti sa totalnie nie opłacalne . 

BTW kupiłem dziś rower w cenie RTX5090 , czy to opłacalny zakup ? xD

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.07.2026 o 08:57, Phoenix. napisał(a):

Z vrs 4x 

IMG_2364.jpeg

W samym Metro roznica 19% z ciut mniejszym poborem. A ja pisalem ze czekam na metro wiec unikne zawodu, nie mowiac juz o wlaczaniu PT, ktore bedzie ;) 

IMG_2438.jpeg

1 godzinę temu, Hard Reset napisał(a):

No tak , dla jednych będzie opłacalny zakup dla innych nie , dla mnie 5070Ti sa totalnie nie opłacalne . 

Co z tego ze ten radeon byl oplacalny jak dla nmnie wrzodem na tylku byly te wlasnie smaczki, ktore na radku kuleja. Obraz w Warzone z fsr 4 dramat, gram i przecieram oczy w porownaniu do DLSS. Wydajnosc w ciezszym RT duzo gorsza, PT na radku nie istnieje. Metro brak FSR, zeby odpalic, Wiesiek 3 FSR 2.0 wiec tez lipa i brak FG. Tutaj odpalam te gry, podmieniam jednym klikiem pliki w swapper, wlaczam DLSS/FG i jazda. Oczywiscie radek na swoja cene byl super karta ale kwestia tego na czym komu zalezy, a ja kocham te wlasnie detale, ktore robia roznice miedzy tymi kartami.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 2
Opublikowano

Doplata drugiej takiej kwoty jak doplata z radeona na 5070ti skutecznie mi to wybila z glowy, wydac kase nie jest sztuka i mam do dzis do odebrania 5080 TUF w xkom, a ja dobrze wiem w co gram i ile gram wiec odpuscilem bo po jedno dniowej podjarce zahcwyt by minal a kaske wydamy na inne rzeczy:hihot:

• Like 1
Opublikowano

@Phoenix. Pomyśleć, że kolega @Zachy miał fajnego RTX 5080 od PNY za 4300zł - gdyby nie brak miejsca w budzie to bym pewnie wziął. A ten PNYiaczek to już fajne chłodzenie i dobry model.
Tylko u nas ludzie tak nie bardzo znają markę. Jak sprzedawałem 5070 Ti to jeden gość myślał, że to jakiś chińczyk co 2 lata jest na rynku. Zdziwił się jak go wyprowadziłem z błędu.
Jak w przeszłości miałem często do czynienia z kartami zielonych z serii profesjonalnych (w laboratoriach, do obliczeń itd.) to PNY było najczęstszym AiB na jakiego trafiałem.

A co do MSI ostatnią kartą jaką miałem tej firmy był ten model:
i-msi-radeon-rx-6600-xt-gaming-x-8gb-gdd
No i generalnie wentylatory, kultura, cewki - wszystko prima sort. U Ciebie pewnie jest podobnie.

• Thanks 1
Opublikowano
59 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No i generalnie wentylatory, kultura, cewki - wszystko prima sort. U Ciebie pewnie jest podobnie.

MSI od zawsze dawalo rade w seri gaming trio, pamietam jak zaczynalem od gtx 1060 konczac na 1080ti gaming x trio i to byl absolutny top. Dzis brakuje mi takiej klasy jak Suprim w nizszych szczeblach kart bo to jest po prostu arcydzielo lepsze od od astrala.

• Upvote 2
Opublikowano
19 minut temu, Phoenix. napisał(a):

MSI od zawsze dawalo rade w seri gaming trio, pamietam jak zaczynalem od gtx 1060 konczac na 1080ti gaming x trio i to byl absolutny top. Dzis brakuje mi takiej klasy jak Suprim w nizszych szczeblach kart bo to jest po prostu arcydzielo lepsze od od astrala.

Młody ma RTX2060S Gaming X i to jest bajeczka wykonane chłodzenie. Kupiłbym taką drugą chętnie.

Opublikowano
7 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Albo to? Przecież te Mechy to była zgroza 

mech to jet odpowiednik ventusa, inna bajka niż gamingx, o trio nie wspominajać

miałem 6600xt gamingx petarda, cisza i spokój bez żadnego uv, nie ustępował w tym następcy 6700xt nitro+

mój młodszy ma ponad 2 lata 3060 gaming x, dwuwentylatorowa konstrukcja, cisza i chłod bez kombinowania

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

W samym Metro roznica 19% z ciut mniejszym poborem. A ja pisalem ze czekam na metro wiec unikne zawodu, nie mowiac juz o wlaczaniu PT, ktore bedzie ;) 

IMG_2438.jpeg

Wracając do dziforsa dziś włączyłem DLSS nowy i boom 170fps, ktoś powie na co mi tyle fps w tej grze, a ja lubię po prostu dużo fps bo czuję tą płynność, ktoś powie że można optiscaler na radeonie użyć i owszem ale uzywanie protezy do instalowania w każdej grze i dłubanie to nie dla mnie. Swapperem podmieniłem 1klikiem i gotowe. 

Czekam na 2039 Metro z niecierpliwością :D 

IMG_2491.jpeg

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1