Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Wieczorem porównam, to jest od razu po wczytaniu kanałów tak bez chodzenia ? No ale już widać jak radeon ssie pale 🤣

Piekny pokaz tego jak mocno AMD odstaje przy ciezkim RT. Niestety, karty czerwonych to padaka w takich scenariuszach %-) 

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ziomek kupił ode mnie kompa dla dzieciaka z nowiutkim moim TUFem 9070XT tak więc moja przygoda z AMD dobiega końca (znowu) po ~tygodniu %-) Zostawiłem sobie 5070, 5080 i B580 %-)

31 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

450w na 5080? :o Co to za bios?

Frostbite to woda, ma 400W TDP przy 100% PL i pewnie slider na 10 czy 12% w Afterburnerze :) 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

RDNA 4 tez zdrozeje, juz drozeje. Jesli ktos jeszcze sie zastanawia, to ja bym nie czekal. Przy obecnych cenach pamieci i trendzie wzrostu cen, nastepna generacja to najprawdopodobniej poczatek 2028. Superki tez moga zostac anulowane i nie bedzie to dla mnie szokiem. Jest zle, a bedzie jeszcze gorzej. :pscola:

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano
3 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Już i tak AMD nieźle nadgoniło.

Oni swego czasu pod tę grę solidnie stery zoptymalizowali, były spore poprawki wydajnościowe.

metro.png.9e3bea5e73c520db8c6d8d1414573299.png

Tak Metro przyspieszyło na początku 2024, w moim miejscu znaczny wzrost minimalnego FPS w tych momentach, gdzie kluczowa jest wydajność RT na karcie. Potem już nie sprawdzałem, ale pewnie jeszcze dłubali dalej.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Witaj przygodo! Znowu! Tym razem Nitro+ :skacze: PoYebało mnie po całości ale kto mi zabroni? 

EDIT: kurna spojrzałem na stan konta, chyba czas przystopować :skrzypce:

image.png.6cfd1b3e8d4990eb7027afe6f31549df.png

Edytowane przez MJRegul
  • Haha 6