Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Były. Monopole robią te przekręty od lat. U mnie wystawili po przejściu ustawy przez Sejm. Wcześniej też tak korzystali z możliwości zawyżenia cen. Tu nie da się ustalić ile zostało zużyte do 31.12 więc walną prognozę zużycia (ostatnio ostro zaniżoną) więc wyjdzie, że w paź, list, grudniu poszło 60%, a w styczniu, lut, mar po 140%.
Nie wiem co on ma, tak go broniąc, ale przypomnę Tuska: "teraz benzyna może być po 7 zł" (to było po fazie zaniżania cen na 4,99 na wybory, PIS to ostro pobił). A skoro wyborów nie będzie to teraz prąd może być po 0,71-0,73 (a nie 0,5). Nie wiem czy nie więcej, bo pompowana cena na TGE na to nie wskazuje i przy normalnie gigantycznej marży powinno być 80 gr, ale skoro ja mam 0,71x a Duniek 0,73x to wygląda że tyle będzie zatwierdzone, ale wtedy prąd był tańszy więc jednak może 80 gr.
URE zatwierdza to w grudniu np. 17.12.2024 i 15.12.2023 więc za ponad 2 tygodnie będzie jasne 72 czy 80 gr (podwyżka z 50 gr).
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź