Skocz do zawartości

Intel Arrow Lake / Lunar Lake / Panther Lake - 15 generacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, leven napisał(a):

Jasne, miszczunio Grolszek napisał, że 14600k sypią się, jak piasek na pustyni :E ale nie napisał, co się dzieje z kanapkami 7800X3D/9800X3D - palą się, jak słoma pociągając za sobą mobo: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=palace+sie+procesory+amd

Spojrzałeś na datę kiedy to niby tak się paliły te 7800x3d, że napisałeś w czasie teraźniejszym? :hihot:

Do tego z tego co pamiętam dosłownie garstka CPU wtedy poszła z dymem i szybko to naprawili ;) 

No i żaden, podkreślam żaden z "czerwonej armii" nie twierdzi, że 9800x3d się nie palą...to "niebieska armia" chce nam wmówić, że tak robimy żeby pasowało pod jej narrację :E 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Grolshek napisał(a):

Dołączyłeś do zacnego grona ignorowanych dekli. Gratuluję. 

On to już trolluje zanim pentiak zaczął :hihot:

Swoją drogą poziom odklejenia ich guru już przebił poziom rtx4090 vel 3kropek, który walczył w imię intela na labie :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co nie zmienia faktu, że za późno o jakieś 3 lata no i niczego to na rynku nie zmieni ;) 

Sam w 2023 pisałem na labie, że intelowi brakuje koksa do gier z wysoko taktowanymi P z HT bez E i wtedy to byłby fajny proc ;) 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Jeśli nawet wyjdzie dla domowych użytkowników, to nic nie zmieni na rynku...za późno na niego ;) 

Nie wyjdzie przecież to już pewne, ale dziadzia będzie pitolił tyle czasu póki nie zmieni podstawki :hihot:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nawet ta cena, 15min od mojego miejsca zamieszkania nie była w stanie mnie przekonać ;)

IMG_6410.thumb.png.ddff44f73d4ee4fcfd507fdbe8d736a7.png

Arrow kupiłem za 750 + 647 a sprzedałem za 1380 więc koszt zabawy to 17zl.

teraz mobo 2dimm pod lga 1700 za 330zl, do tego jakiś 14600k za 500 i zostanie 600 *550 na upgrade gpu ;)

fun z OC RAM na 8000+ i większa wydajność gpu-> entuzjasta pc

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Żaden tego kapcia nie kupił...na szczęście czytają testy :hihot:

Nie muszę tłumaczyć, że popełnili błąd kupując to do gier :E 

Dobra, żartowałem...kupiłbym żeby sprzedać dalej z zyskiem  :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, wallec napisał(a):

To nie ten sam koleś co kiedyś superselekta 14900K lub KS sprzedawał w chorej kasie?:hmm: Aby takie wyniki uzyskać trzeba na golasa wodę posadzić. Trochę drogo też. Za rok to już będzie się po 70k robiło na 24 core AMD albo i u intela. Prędzej na AMD bo płytę mam :P