Pentium D 2 045 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Kiedy do kupienia te procki bo przez przypadek zapomniałem o nich i wydałem kasę na wiatrówkę?
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca @Pentium D w czwartek najbliższy. 26marca. 1
janek25 404 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 2 minuty temu, Pentium D napisał(a): Kiedy do kupienia te procki bo przez przypadek zapomniałem o nich i wydałem kasę na wiatrówkę? znając ciebie chińska za 99zl ktora zaraz se rozleci
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca @Zachy Brakuje tylko najważniejszego elementu mojej układanki na początku miał być Apex ale mocno mi w oko wpadła ta MSI i lepiej mi się wkomponuje w build. Śliczna jest na żywo 1
Zachy 882 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca @Fenrir_14 Tez spoko plyta Ciekawe jak sie spisuje na OCN czesc ludzi tskie w promkach US tez kupowalo
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca @Zachy w kwestii popularności nie ma podejścia do Asus'a więc wątek nie jest przesadnie obszerny na OCN ale obczaję sobie w końcu MSI bo ciągle tylko Asus. Sciągam nowy biosik pod Plus'y i zaraz leci update 1
areczek1987 1 149 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Ciekawy moment Więc nikt się nie nacieszy swoimi tanio kupionymi ddr5 bo coś "lepszego" może wyjść?
SebastianFM 539 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 3 godziny temu, wallec napisał(a): Płasko to jest w testach na pure, Seba strolowal całą branżę Czemu kłamiesz?
wallec 1 904 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) więcej mi się nie chce wklejać --- kasuje obrazek bo nie wiem czy można wklejać Edytowane 23 Marca przez wallec 1
maxmaster027 1 344 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 11 minut temu, SebastianFM napisał(a): Czemu kłamiesz? Bo mu do narracji pasuje. Ogólem fajne procki. Dobra cena. Wygląda wszystko nieźle. Jednak cen ramu podnosi cene całego zestawu. Widaomo, że jak ktos chce kupic intela to te nowe procki najlepsze jezeli chodzi o wybor 3
SebastianFM 539 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca @wallec, myślę, że twoja ranga wystarczy za komentarz do tego co wkleiłeś.
wallec 1 904 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) Co mi do narracji pasuje? Przecież to są idealne testy pod moje posty, że w 4k to lepiej zainwestować w dobry upscaller i frame generation niż cpu. Idealny gpu bootleneck, jeszcze dla pewności dowalny maksymalnymi raytracingami i detalami żeby tylko w niektórych grach rtx 5090 nie limitowała Edytowane 23 Marca przez wallec
areczek1987 1 149 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 1 godzinę temu, areczek1987 napisał(a): Ciekawy moment Więc nikt się nie nacieszy swoimi tanio kupionymi ddr5 bo coś "lepszego" może wyjść? Tutaj dalsza część po tym materiale podlinkowana o tym binary optim tool...
wallec 1 904 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) 6 minut temu, janek25 napisał(a): Walcowni wyskoczył error ,za dużo cyfr 🤣 Pierdziele, nie robię upgrade'u bo w sumie 245k jest na równi z całą konkurencją w większości gier a niektórych to gniecie 14600k i 9800x3d https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-7-270k-plus-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena?page=0,57 kasuje obrazek bo nie wiem czy można tu wklejać Edytowane 23 Marca przez wallec 3
areczek1987 1 149 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 7 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Bo mu do narracji pasuje. Ogólem fajne procki. Dobra cena. Wygląda wszystko nieźle. Jednak cen ramu podnosi cene całego zestawu. Widaomo, że jak ktos chce kupic intela to te nowe procki najlepsze jezeli chodzi o wybor Nic tylko czekać na obniżki 14k choćby do tego co było. Pytanie czy się człowiek doczeka.
janek25 404 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 6 minut temu, wallec napisał(a): Pierdziele, nie robię upgrade'u bo w sumie 245k jest na równi z całą konkurencją w większości gier a niektórych to gniecie 14600k i 9800x3d https://www.purepc.pl/intel-core-ultra-7-270k-plus-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena?page=0,57 kasuje obrazek bo nie wiem czy można tu wklejać No jasne że obecne procesory zapewniają wysokie FPS i różnice procentowe nawet jak są zauważalne to często bezwartościowe ,szczególnie teraz z FG
wallec 1 904 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca @tomcug sprawdzałeś czy OC 270k plus daje tyle co 250k plus? Pytam bo nie wiem czy wskakiwać na zetke czy b jest spoko wyborem?
tomcug 4 145 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Nie i sprawdzał nie będę, z powodu braku czasu. 1
maxmaster027 1 344 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Czyli 14900k i 13900k to nadal procesory z topowej polki. Tutaj OC wiele nie zmieni 5-10% przetasowania nie zrobi, w sumie to kazdy procek mozna tak podkrecic. Chyba, że no to byłyby jakies mocno krecące sie chipy. No ale jak pokazuje historia krecenie tych procow u AMD i Intela podnosi power consumption niesamowicie w góre i jest srednio oplacalne. Juz lepszy bylby undervolting
wallec 1 904 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Trzeba też uważnie oglądać bo np tutaj niby tylko 2,62% daje użycie ibot na 250k a jakby to nanieść na wykres w testach to znacząca zmiana
HappyLittleGamer 260 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Ynel widzę nadal w gamingu goni 5800X3D i dogonić nie może. I również dosłownie za każdym razem jak otwieram recenzję nowego procesora Yntela to słyszę, że to już dla tej podstawki end-of-the-line. Niezły obciach. W cyrku już się po tym śmiać nie chce 1
tomcug 4 145 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Tak znacząca, że by nawet pozycji proca nie zmieniła. Bądźmy poważni, to jest nic 2%. Teraz, HappyLittleGamer napisał(a): Ynel widzę nadal w gamingu goni 5800X3D i dogonić nie może. 5800X3D to już w momencie swojego debiutu był w porywach na poziomie 12900K, średnio poniżej, to z czym do ludzi. 1
HappyLittleGamer 260 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) No nie wiem, nie wiem... 14900k może był lepszy ale kto poważny na sezon letni by to kupił Yntel zarżnął kurę znoszącą złote jaja czyli Broadwella i za to im się należy karny nie powiem co. Aż wyjmą ręce z nie powiem czego. Edytowane 23 Marca przez HappyLittleGamer
Rekomendowane odpowiedzi