Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 2.10.2026 o 21:10, Zas napisał(a):

Czy ja wiem? Czasem łatwiej i szybciej oblecieć pewnie 200 (500-1000) m2 nie obijając się o graty niż odkurzyć kurnik 40 m2, gdzie wszystkiego jest tak nasrane, że 3x dłużej odsuwasz sprzęty i przestawiasz odkurzacz, niż faktycznie odkurzasz. :P 

Ogólnie to może i tak, z resztą dużo płaskich powierzchni to roboty odkurzające czy froterujące same ogarną. Ale nie zazdroszczę myć tych okien na drugim poziomie. Kumpel ma jedno takie. On akurat kupił dom z drugiej ręki bo była okazja. Sam by tak nie zrobił i ogólnie wiedział w co się ładuje. Ale i tak przeklina. Dla mnie to raczej pokazówka, że cię stać, bo kupa kubatury z której nie skorzystasz, sprzątać ciężko a ogrzać trzeba. Ale kim jestem by mówić innym jak mają własny dom urządzać.

Opublikowano
W dniu 2.10.2026 o 08:17, oldfashioned napisał(a):

Nic tylko pogratulowac. Zacnie to wyglada. Mam nadzieje, ze juz sobie narobiles dzieciakow i wnukow, bo taka chata az prosi o old schoolowe amerykanskie swieta ;)

Szkoda mi tylko tego personelu ktory to bedzie musial sprzatac %-)

Zastanawiałem się czy to dom czy ambasada. 

W dniu 4.10.2026 o 01:32, Doamdor napisał(a):

Takie domy na ogół dzieli się z obcymi ludźmi, bo samemu nie da się ich ogarnąć. :E

Albo mieć dużo przyjaciół z Afryki :) 

W dniu 2.10.2026 o 21:10, Zas napisał(a):

Czy ja wiem? Czasem łatwiej i szybciej oblecieć pewnie 200 (500-1000) m2 nie obijając się o graty niż odkurzyć kurnik 40 m2, gdzie wszystkiego jest tak nasrane, że 3x dłużej odsuwasz sprzęty i przestawiasz odkurzacz, niż faktycznie odkurzasz. :P 

Zdecydowanie not my style, ale nie powiem, na bogato. Strach pomyśleć, jaki trzeba mieć majątek, by coś takiego wystawić.
Ale układ okien na frontowej elewacji fajny. :) 

Zależy od układu mieszkania i projektu, czy ma być funkcjonalny czy ma wyglądać.