Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Mike Waltz pełniący funkcję doradca ds. bezpieczeństwa narodowego w administracji Donalda Trumpa powiedział, że gwarancje bezpieczeństwa dla Ukrainy zostaną powierzone Europie."

"USA zamierzają omówić kwestię „zwrotu kosztów”, które zostały przekazane Kijowowi w ramach pomocy, w szczególności w drodze porozumień w sprawie ukraińskich zasobów naturalnych" - Mike Waltz.

Chyba trampka popierdoliło już całkiem!

I teraz jest przynajmniej jasny przekaz dla Polaków jak się kończy współpraca z USA

Trampek zobaczy te złoża jak świnia niebo...

Niech ruszą cła na dobre to się trampkowi odbije juanami :)

Opublikowano

A co loczyliście, że Ukraina odbije terytoria? 🤣

Opublikowano
Godzinę temu, Norrberrto napisał(a):

Trampek zobaczy te złoża jak świnia niebo...

Oczywiście, że je zobaczy. Te które będą na terenie Pozostałości.

Opublikowano
Godzinę temu, Norrberrto napisał(a):

Ale Ty wiesz, że Niemcy czy UK również będą próbować tam maczać palce i "odbudowywać". Tylko my jak zwykle zostaniemy z niczym bo trzeba było od początku stanowczo działać.

Bo chyba mi nie powiesz, że uwierzyłeś w bezinteresowną pomoc? :D

Opublikowano

Z metalami ziem rzadkich może być słabo, bo większość zasobów jest już w posiadaniu Rosji, a nie wiadomo ile zajmą jeszcze. Ale dalej zostaje trochę litu, trochę kobaltu, trochę cyrkonu, prawie cały uran. Jest się czym rozliczać.

Opublikowano
Godzinę temu, Winter napisał(a):

A co loczyliście, że Ukraina odbije terytoria? 🤣

ale wiesz, że lit nie jest tylko na okupowanych terytoriach? tu już nawet nie chodzi o odbijanie ziemi, tylko ruskie gówna muszą najpierw wycofać się z atakowania sąsiadującego kraju.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

ale wiesz, że lit nie jest tylko na okupowanych terytoriach? tu już nawet nie chodzi o odbijanie ziemi, tylko ruskie gówna muszą najpierw wycofać się z atakowania sąsiadującego kraju.

Bardzo watpliwe, ze to zrobia, skoro Putin poslal juz kilkaset tysiecy do piachu. To przeciez ruscy. Beda ciagnac to do konca.

Opublikowano
2 godziny temu, Norrberrto napisał(a):

Przecież o tym że Europa i tym bardziej Polska będzie gwarantem bezpieczeństwa i nasze wojska tam będą "pilnować" terenu to Trump już mówił wiele tygodni temu zanim go wybrali. 

No ale skończy wojnę w 24 godziny. 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Bardzo watpliwe, ze to zrobia, skoro Putin poslal juz kilkaset tysiecy do piachu. To przeciez ruscy. Beda ciagnac to do konca.

Mówi się o kosztach jakie Rosja ponosi. Ale gdzieś przeczytałem, że wojna do tej pory kosztowała ich trylion dolarów, a zagarnęli ziemię z zasobami wartymi 13 czy tam 12 trylionów.

Do tego mają potencjał do zajęcia drugiego z trzech największych spichlerzy świata. Samym żarciem będą pół świata trzymać za mordę jak im się uda.

O tym że po ropę i surowce i tak się ktoś ostatecznie zgłosi (i będzie do UE) nawet można już nie wspominać.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Camis napisał(a):

Przecież o tym że Europa i tym bardziej Polska będzie gwarantem bezpieczeństwa i nasze wojska tam będą "pilnować" terenu to Trump już mówił wiele tygodni temu zanim go wybrali. 

No ale skończy wojnę w 24 godziny. 

A my tu będziemy pisać jakbyśmy mieli jakiś wpływ na to co Amerykanie sobie wybierają. Jeszcze nic nie zostało do końca na nas wskazane i pytanie czy ktoś od nas nalegał by wspierać niepodległą ukrainę wtórując najbardziej zainteresowanym... Jakby nie było trochę już granicy z tym caratem mamy do pilnowania.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
19 godzin temu, adashi napisał(a):

Oczywiście, że je zobaczy. Te które będą na terenie Pozostałości.

Wiele wskazuje na to, że Ukraina zostanie w sposób spektakularny ograna. Rosja co zdobędzie to zdobędzie, a reszta, która ma jakąś wartość pójdzie na zapłatę za pomoc dla USA.

Zostanie kadłubowy kraj nienawidzący wszystkich dookoła. A jeśli się kiedyś z tego wyliże, to dzięki jakiemuś SoftBandera 2.0. 

Ciekawi mnie tylko rola UE w tym wszystkim.

12 godzin temu, MaxaM napisał(a):

W ramach ciekawostki, bukmacherka najlepiej pokazuje co ludzie myślą ;)

Bukmacherka zazwyczaj wie najlepiej. Zresztą tym który zdecyduje kiedy zakończy się wojna jest Putin. Jeśli ktoś myśli inaczej, to się po prostu myli.

• Upvote 1
Opublikowano

Realpolitik na pełnej kurtyzanie. A co tam u mocarstwa humanitarnego w środku Europy? Znowu dało się wykorzystać?

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To nie jest realpolitik, tylko pokazanie że Donald nie zna się na liczbach.

To ten typ źle przetłumaczył. Billion to miliard.

Opublikowano (edytowane)

Mnie też. Mogłaby UE zagrać z USA. Nie podoba się coś z amerykańskim udziałem w gwarancjach bezpieczeństwa to wypad. Skoro i tak USA się powoli dystansuje, to przyspieszmy to. Ale kto w tej UE się na takie coś odważy, Macron? Bo odwet Trumpa byłby pewnie mocny.

Jak bogactwa naturalne Pozostałości pójdą w większości pod kontrolę USA to będzie mocna porażka UE i jej kolejna marginalizacja.

Edytowane przez adashi
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Ja wiem, ale czemu on chce 500 miliardów skoro ich realna pomoc to ok. 100 miliardów? 

To już nie jest realpolitik, a debilizm. 

A po co USA przeprowadziło inwazję na Irak? Z powodu krzewienia demokracji?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Przy tak skromnym budżecie lepiej szukać jakich używek, bo z nówek to ciezko bedzie cos sklepac, szczegolnie teraz gdy ceny RAM-u odleciały w kosmos.
    • Zrobisz UV, będzie ciszej i dalej wydajniej od RTX 5070 Ti. 
    • Naprawdę bawi Cię oranie Twoich poglądów wynikających z samotności i nienawiści do kobiet? A za kim jesteś, mogę wiedzieć? Ukraina może, a może Francja, a może USA demokraci? Jak siebie spozycjonujesz na skali? A może bliżej Ci do islamu bo patriarchat kochasz, a tam gdzie napisałem go nie ma? Bzdurki pleciesz, nie ma takiego powiązania. Jest znacznie szersze, jak choćby patriarchat, surowsze kultury niż nasz zgniły zachód pedalski z wsparciem psychologicznym. Cmok cmok. W rosji go nie, a w islamie też nie. W chinach w sumie też nie, pedały same chcą wsparcia. Spoko, ale nie udowodniłeś tego dążeniem do tego samego co oni. Ty raczej brzydzisz się całym światem, lewactwo na zachodzie złe, dalej też źle. Wszystko złe. Ty dobry. Sobie tak myśl. Powtórzę, w dawnych czasach miałeś dużo mniejszą populację, zerowy rozwój technologii medycyny więc musiałeś się rozwijać np masowym dziecioróbstwem a często podbojem militarnym. Dziś osiągneliśmy szczyt i musimy zaliczyć spadek. to normalne. A kto nie wymiera, podpowiesz? I czy chcesz tam zamieszkać czy kisisz dupę tutaj bo jednak jest lepiej? Rosja i jej demografia, hiv i tak dalej pokazują najbardziej jak oni cieszą się z ich kultury. Przecież powtórzę, 80% facetów jest w związkach. System naprawdę tak Cię karze czy Ty sam siebie swoją niekompetencją? I dzisiaj nie możesz tego, rozumiem. Nieprawda. Patriarchat to ciągłe wojowanie akurat i wmawianie że tylko silni są męscy. Patriarchat przyszedł w międzyczasie łowiecko-zbierackim. Najpierw uprawiało się pole i było spokojnie, a potem przyszły inne problemy i trzeba było kopa w dupę dać tym co niszczą nasze plemię. Rzesza - 10%, rozumiem. Kiedyś na pewno tak nie było. Nie masz na to dowodów. Każdy debil, brzydal i baran był sam i jak klaun w społeczeństwie. Nie rób bredni, nigdy nie było że 100% facetów miała małżeństwa. Nie masz dowodów! A nawet jak było ich więcej to powtórzę, populacja była dużo niższa np 2 miliony vs 40. Ty póki co niczego nie rozumiesz poza swoimi preferencjami i chcesz je przenieść na całość ludzkości. Geopolityki nie znam, czyli co? Rosję jednak trzeba chwalić, a nie jak ja - ganić? A ja chcę by wymarły najbardziej prymitywne plemiona. To nie zachód. Kochasz islam panie hipokryto, to twój patriarchat i twoja wizja. Tylko nie biała, a taka śniada. Nigdy nie podałem coś takiego jak "ja ok, oni źle". Weź to skonkretyzuj i wtedy można się odnieść. Jeszcze raz powiem. Ich łatki są kulą w płot, a moje trafne. Oni są tacy jak mówię i oni to popierają. Patriarchat nie jest na zachodzie. A ja z kolei nie jestem skrajnym lewakiem popierającym drag queen jak chcą sądzić. Proste jak wodorosty.
    • 9800X3D jest u progu "chrupania". Coś dziwnego dzieje się z silnikiem w tej grze bo jak tylko dropnie poniżej 80 to zaczyna się stuttering. Co oznacza że 5700X3D chrupie non stop więc dlatego z niego uciekłem  Jesteśmy o jeden update od śmierci 9800X3D jestem tego pewien     Btw: u mnie jak włączyłem visibility na 3000 czyli na maxa, to co 5 minut crash gry i nawet bluescreen poleciał. Wróciłem do 2000 i jest spokój. 
    • To najlepiej wróć jak będą już te raty 0% dostepne (choć w X-Kom to raczej nie jest częsta promka), bo na dziś nie ma sensu nic proponować skoro kupisz to np. za pół roku dopiero. Teraz są ogromne wahania cen i dostępności podzespołów.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...