Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Jest dosyć ciekawe, że zarówno na tym forum jak i w całej Europie atakuje się personalnie Trumpa i putina i absolutnie nikt nie chce rozmawiać merytorycznie... :) 

O ile Trump nie wiadomo do końca w co gra i można sobie dyskutować, o tyle Putin napadł suwerenne państwo i to w zasadzie kończy merytoryczną dyskusję na jego temat. Jego miejsce jest w śmietniku z innymi mordercami i zbrodniarzami. Nie ma o czym dyskutować.

• Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Suchy211 napisał(a):

o tyle Putin napadł suwerenne państwo i to w zasadzie kończy merytoryczną dyskusję na jego temat. Jego miejsce jest w śmietniku z innymi mordercami i zbrodniarzami. Nie ma o czym dyskutować.

Niestety ale i ze zbrodniarzami trzeba się czasami dogadywać... Tak było, jest i będzie na przestrzeni dziejów... W Jałcie Churchill i Roosevelt musieli się dogadać z jeszcze większym zbrodniarzem niż putin - stalinem, który wymordował nie tysiące ludzi, a miliony u siebie i w krajach które napadł... Do dzisiaj świat toleruje zbrodniczy, totalitarny system działający w Korei Płn...

Nie jestem rzecznikiem Białego Domu i chciałbym zarabiać na rok choć tyle co Trump zarabia w ciągu 1min. :) Ale myślę, że mówiąc o tym, że Ukraina rozpoczęła wojnę miał na myśli dokładnie to, że Prezydent Załenski DOPUŚCIŁ do jej rozpoczęcia co można rozumieć, że nie był na tyle SKUTECZNY aby metodami dyplomatycznymi i pozakulisowymi oraz prowadzeniem polityki międzynarodowej swojego państwa, nie dopuścić do tego... Trump bardzo ceni wynik i skuteczność i nienawidzi przegranych. 

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Zeleński mógł to zrobić tylko w jeden sposób. Wybierając drogę Białorusi, choć może bez tej dyktatorskiej otoczki.

A Białoruś jest tak suwerenna, że zejdzie z planszy razem z Łukaszenką.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

tolerowanie bandyty

Czyli praktycznie każdego polityka? Czy jednak tutaj zamiast emocji, kierujemy się pragmatyzmem i do złodzieja mamy mniej żalu niż do mordercy?

2 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

Dobrze. Ale zawsze wybierasz partnera który ci da najwięcej korzyści? W biznesie najlepsi partnerzy to ci na których się oczywiście zarabia, ale przede wszystkim przewidywalni i stabilni.

Zobaczymy jak to się rozwinie. Żeby się jeszcze nie okazało, że będzie miał stabilnych i niestabilnych jak przed napaścią Ukrainy na ruskich (to jest żart z Trumpa).

Edytowane przez crush
Opublikowano

@voltq

Nie spamuj mnie emotikonkami. Zamiast tego podyskutuj ze mną. W czym się mylę?

Opublikowano

Już teraz widać jak to się rozwinie.

Pokój będzie. I to nawet z żołnierzami USA jako gwarantem pokoju. Tyle że:
- Rosja zachowa zdobyte terytorium

- Ukraina odda USA połowę złóż metali ziem rzadkich (i to ich będą pilnować amerykanie)

- Zełeński skończy w rosyjskim łagrze 

- Niemcy wrócą do interesów z ruskimi jeszcze przed podpisaniem pokoju 

- Polska nie dość że nie odzyska nawet części kasy wydanej na wsparcie, to nie dostanie nawet pozwolenia na ekshumacje ofiar rzezi wołyńskiej ale za to jeszcze będzie płacić socjal ukraińcom i na odbudowę ich kraju 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

@Winter

Czy Ty rozważysz możliwość, że Trump jest pacynką Fiutina dopiero jak zacznie pisać cyrilicą i postawi pomnij Stalina w Białym Domu?

No bo ja pierdzielę, stary.

Poczekam aż podpisane zostaną konkretne umowy. Na razie to wszystko zasłona dymna pod negocjacje.

Opublikowano
31 minut temu, crush napisał(a):

Czyli praktycznie każdego polityka? Czy jednak tutaj zamiast emocji, kierujemy się pragmatyzmem i do złodzieja mamy mniej żalu niż do mordercy?

Zobaczymy jak to się rozwinie. Żeby się jeszcze nie okazało, że będzie miał stabilnych i niestabilnych jak przed napaścią Ukrainy na ruskich (to jest żart z Trumpa).

Ale nie sprowadzaj wszystkiego do wspólnego mianownika. Nie każdy polityk to bandyta. Bo gdyby to była prawda sam jesteś bandytą, bo nikt nie jest nieskazitelny. A co do putina, tu nie ma takich dylematów, bo to i złodziej i morderca.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Ale nie sprowadzaj wszystkiego do wspólnego mianownika. Nie każdy polityk to bandyta. Bo gdyby to była prawda sam jesteś bandytą, bo nikt nie jest nieskazitelny. A co do putina, tu nie ma takich dylematów, bo to i złodziej i morderca.

Czyli kompas moralny jednak jest elastyczny?

Opublikowano

@Winter

Też uważam, że trzeba poczekać. Na razie źle to wygląda, ale jednak trzeba wziąć pod uwagę że tramp to nie gorszy komik nisz Zełeński, a ma przecież swoją administrację, która też działa i nie na wszystko tak łatwo się zgodzi. Nie sądzę, aby Ameryka tak szybko się zmieniła z szeryfa w zbira, inaczej ci co wierzą w "Miss Liberty" zorganizują tam wojnę domową.

Czekamy, a płakać, albo się cieszyć będziemy później.

1 minutę temu, crush napisał(a):

Czyli kompas moralny jednak jest elastyczny?

W jakim sensie, że jest jakaś gradacja winy? No to tak, jak najbardziej.

Opublikowano
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

W jakim sensie, że jest jakaś gradacja winy? No to tak, jak najbardziej.

No i teraz pytanie jak w tej gradacji umieścić swój własny interes.

3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Nie sądzę, aby Ameryka tak szybko się zmieniła z szeryfa w zbira, inaczej ci co wierzą w "Miss Liberty"

A kto wierzy w Miss Liberty? I na lewicy i na prawicy jest silny głos, że trzeba przestać wojować na świecie.

Bardziej obstawiam interwencje ze strony firm które lubią zarabiać na szerzeniu demokracji z prędkością 4000 pocisków na minutę.

Opublikowano
14 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Trump dba o interes USA a jedynym interesem USA w tej wojnie są ukraińskie złoża. 

I pewnie wsparcie Rosji w walce z Chinami. Trump nie chce dopuścić do tego aby Chiny za bardzo zbliżyły się do Rosji.

Opublikowano (edytowane)

@Winter

Aha. A Musk sobie dzwoni do Fiutina i wyłącza Ukrainie Starlinki przypadkiem. Tak jak przypadkiem ma wśród swoich bliskich znajomych ruskich agentów służb.

Na wiece AfD jeździ przypadkiem. 

Trum właśnie zaczął powtarzać ruskie bzdury o tym, że Zelenski nie ma żadnego poparcia, że jest dyktatorem, którego nikt nie wybrał i że to jego wina, że jest wojna.

Kolesie w administracji Trumpa mają długą historię dziwnych kontaktów z Kremlowskimi służbami.

Trump był powodem przetrzymania wysłania pomocy, co mocno pomogło Rosji na froncie. Republikańscy politycy już rozumieli, że Trumpowi rośnie poparcie i nie ośmieliliby się gremialnie mu postawić. Zresztą niejeden z nich sam osobiście przytula rubelki. 

Pod pozorem walki z woke'owcami, właśnie wesoło wtyka żelazny pręt w działanie agencji zajmujących się bezpieczeństwem USA. 

Ale Tobie potrzeba poczekać na wyniki negocjacji? 

Tych negocjacji, co to je Trump rozwala robiąc ustępstwa zanim jeszcze usiadł do stołu? Ten wielki weteran biznesu i znawca technik negocjacyjnych, który o negocjacjach napisał książkę?

Taki sprytny plan na pogłaskanie ego Fiutina wygłasza człowiek, który nie potrafi odpowiadać na pytania, tylko jak zdarta płyta zawsze schodzi na proste zdania, w których powtarza co chwilę kilka wyrazów? Tym wielkim strategiem ma być gość, który był tak inteligentny, że w wywiadzie sam przyznał, że "drain the swamp" to był tylko frazes, który zresztą na początku mu się nie podobał, ale ostatecznie z niego korzystał, bo trzeba mówić ludziom co chcą usłyszeć?

Widziałeś wywiad u Joe Rogana? Jak Rogana lubię i nawet szanuję, tak tego się nie dało oglądać a wywiad był bardzo bliski tej farsie jaką CNNy i im podobne odstawiały pytając Joe Bidena tak strasznymi pytaniami jak "jaki typ lodów ostatnio pan poprosił?"

Joe jeszcze kilka lat wcześniej mówił, że nie chce robić pogadanki z Trumpem. Ruski propagandysta Tim Pool jeszcze rok wcześniej mówił, że chciałby zobaczyć wywiad Rogana z Trumpem, bo Rogan by nie pozwalał wymigiwać się od odpowiedzi i nie miałby problemu z zadawaniem trudnych pytań. 

Trump jest pacynką tak samo jak wcześniej Biden. Tylko pacynką innych ludzi. Niestety wszystko się już bardzo wyraźnie ułożyło w odpowiedź na pytanie "co to za ludzie?"

Nie widzę szans, żeby rozmowy pokojowe skończyły się czymkolwiek niż kompletną katastrofą. Zamrożą konflikt, dadzą ruskim odbudować wojsko i po kilku latach będzie kolejny odcinek serialu "wprowadzamy ruski mir w Ukrainie" albo uda im się propagandą i terrorem wcisnąć tam swoich ludzi i zwasalizować jak Białoruś. 

Edytowane przez VRman
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że białorusionom ktoś jasno da do zrozumienia jakiego prezydenta powinni sobie wybrać po kajtnięciu baćki jak nie chcą zniknąć z mapy. Żeby żadnemu pacanowi nie przyszło do głowy spróbować przeciągać ich na stronę zachodu.

A tu odnosnie 4% zeleńskiego.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-mowi-o-4-proc-poparcia-Zelenskiego-Sondaze-daja-mu-znacznie-wiecej-8894856.html

coś czuję, że będziemy świadkami pierwszego w historii zmanipulowania wyników wyborów wspólnie przez rosję i USA.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A ja mam takie pytanie: czy na Ukrainie nie ma już nikogo innego oprócz Załenskiego, kto mógłby przystąpić do takich negocjacji? Bo widać, że USA po prostu nie chcą aby on dalej reprezentował Ukrainę. Być może jest za dużo emocji. Pamiętajmy też, że Załenski to nie jest zawodowy polityk, to taki nasz Hołownia. Ma zerowe doświadczanie polityczne, nie skończył odpowiednich studiów itp itp. putin i Trump doświadczeniem i byciem w polityce zjadają go na śniadanie. Czy w Ukrainie nie ma kogoś kto mógłby delikatnie odsunąć Załenskiego? Podobno doszło w parlamencie to bardzo ostrego starcia z Poroszenką, który nigdy nie dopuścił do wojny na Ukrainie i stosował wyważoną politykę zarówno do Zachodu jak i rosji... Poroszenko jest zawodnikiem wagi ciężkiej i ja bym go widział na tych negocjacjach. Pamiętajmy też, że Ukraińcy mają wciąż ogromne problemy wewnętrzne z korupcją i sami się mocno kłócą między sobą.

https://czaswschodni.pl/art/wiadomosci/zelenski-naklada-sankcje-na-swojego-poprzednika_16143730-e6dc-4a91-957b-8252cd2036da

W tych całych zachwytach nad Załenskim i krytyką Trumpa należy moim zdaniem zachować zdrowy rozsądek.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak, teraz widzę. Myślałem że to ta sprawa o której suchy pisał. Wybacz  
    • Dokładnie, ale to dalej bardzo dobre karciochy, więc można sobie na nich jeszcze siedzieć. Ja myślałem o 5070TiS, ale chyba można zapomnieć. Teraz mi chodzi po głowie, czy może nie kupić jakiejś 5070Ti/5080 na wszelki wypadek, bardziej bym się skłaniał ku 5070Ti. Niby jeszcze mi 12GB pamięci nie brakło, ale jak ma coś pójść nie tak i ceny pójść znacząco w górę Szkoda mi tylko wymieniać kartę dla samej pamięci i tylko 25% wydajniejszą, bo fanu z tego nie będzie  Troche tak, zwłaszcza jak Ty siedzisz dość długo na jednej karcie. Ale to jest patologia w wykonaniu nvidii co oni wyprawiają z tą pamięcią. 5060Ti, która jest w rasterze 25% wydajniejsza od 5 letniej 3060Ti ma tyle samo pamięci co 5080, gdzie 5080 z miejsca powinna mieć 24GB. Już nie mówiąc o 4060Ti 16GB i 4070Ti 12GB.
    • Wkleiłem @DaveCam Nawet cytowany @Jardier zachował się prawie tak samo niekonkretnie. Mam ci wyszukać wszystkich żeby zaspokoić twoje ego ? Chyba obaj nie wypełzliśmy spod jutubowego kamienia.   Wkleiłem linki twórców, którzy uważam że coś wnoszą, testują głębiej James Baldwin, @GamersMuscle     Zaraz zaraz, ja narzekam ? Narzekają wszyscy których nadzieje nie zostały spełnione. A potwierdzeniem tego punktu widzenia mają być jutubowe opinie. No to punktuję co to za osobistości będące autorytetami.   Jak jeżdżą w kółko w ukochany iRacing ... dobrze. Jak przejechali się w PMR i zjechali go od góry do dołu ... też dobrze. Jak zwracam uwagę, że to nie ma żadnego znaczenia ... już nie dobrze.
    • Możesz pokazać kto tak robi ze mówi: mi też się nie podoba i że jest to bełkot? Bo tylko widzę narzekanie że ten i tamten narzeka i bełkocze ale bez jakiś konkretów, że narracja jest taka i wszystkich jakby się zmówili co mają mówić. Trochę to wygląda jak? Bełkot
    • Przeciez roznica miedzy 9700x a 9800xd to 75-100mhz   W grach roznica jest zadna miedzy odkreconym cpu, a limitem ppt 88W  To co najwyzej w cine bedziesz mial wiecej ptk i to tyle   Jakie napieice i vid podczs testu raportuje ?  Nie wiem jak bardzo by musiala byc spartolona gra zebys mial drop z 250 na 120 fps tak wiec wymyslac torche abstrakcyjne scenariusze  I to by byla tylko i wylacznie wina gry a nie slabego cpu. Jak widac na ciebie placebo dobrze dziala ale to najwazniejsze ze dziala   W codzie na skreconym ppt i prilu bez kaganca nie ma zadnej roznicy w testach  Wiem bo testowalem   Jak jakis wbity limit nie dziala tzn ze jest problem z plyta/bios. Ja nie mam problemu z limitami, co  wklepie tak jest wiec moze sprawdz inny bios lub czy faktycznie zapisujesz ustawienia. Pusc cb23 i pokaz ile wypluje ptk przy takim poborze, jestem ciekaw.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...