adashi Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 No ale co miałby robić, podlizywać się Trumpowi? Tak czy inaczej jest w dupie. Nic nie traci na werbalnej eskalacji. A np. Europejczyków na taką nie stać. Podlizując się akceptowałby rozbiór Ukrainy przez Rosję i USA.
Gość Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 4 minuty temu, adashi napisał(a): No ale co miałby robić, podlizywać się Trumpowi? Tak czy inaczej jest w dupie. Nic nie traci na werbalnej eskalacji. A np. Europejczyków na taką nie stać. Podlizując się akceptowałby rozbiór Ukrainy przez Rosję i USA. Przeciez i tak do niego dojdzie cokolwiek by nie zrobil.
adashi Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 2 minuty temu, Winter napisał(a): Przeciez i tak do niego dojdzie cokolwiek by nie zrobil. Ale niekoniecznie USA będzie beneficjentem. Lub co najmniej na mniejszą skalę. Poza tym ma rację, co dali do tej pory nie miało charakteru długu. Chcą złoża to niech też coś realnego zaoferują.
Gość Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 1 minutę temu, adashi napisał(a): Ale niekoniecznie USA będzie beneficjentem. Lub co najmniej na mniejszą skalę. Poza tym ma rację, co dali do tej pory nie miało charakteru długu. Chcą złoża to niech też coś realnego zaoferują. A co mieliby zaoferowac? Trump nie moze obiecac im nawet wejscia do NATO, bo o taka zgode trzeba zapytac wszystkie kraje czlonkowskie i to na pewno nie przejdzie.
Keller Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) 9 minut temu, Winter napisał(a): Przeciez i tak do niego dojdzie cokolwiek by nie zrobil. No więc niech przeprasza że żyje i niech kapituluje. Putin tak samo groził mu i 3 dni przeciągnęły się na 3 lata. Cokolwiek nie zrobisz to i tak przegrasz, poddawaj się słabiaku! No tak jest jak ma się groźby od silniejszego. Edytowane 23 Lutego 2025 przez Keller
Henryk Nowak Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) 36 minut temu, Winter napisał(a): I co tym zyska? Nic kompletnie. Serio tego nie rozumiesz? Zełeñski mówiąc w ten sposób niszczy retorykę pomarańczowej małpy. Żaden dyktator by się nie zgodził na ustąpienie w zamian za jakiekolwiek gwarancje bezpieczeństwa. W oczach Trumpa niczego nie zyskuje, za to wypada dobrze w oczach swoich obywateli i sojuszników. Edytowane 23 Lutego 2025 przez Henryk Nowak
adashi Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 Wejścia do NATO nie może obiecać. Ale może obiecać udział w zyskach w eksploatacji złóż. Jakiś offset inwestycyjny. Skamlenie pozostawmy Europejczykom. Ukraina niech walczy o resztki siebie.
areczek1987 Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 Jakiś ofset od Rosjan mówisz? Czyli jak przestaną się śmiać ci ostatni to może Trump sobie zabierze cześć ukrainy zaczynając od południa?
crush Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 Mówić można wiele. Na przykład, że nie weźmiesz łapówki. Szczególnie jak wiesz, że nikt nie oferuje i nie będzie oferował.
areczek1987 Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) 14 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Serio tego nie rozumiesz? Zełeñski mówiąc w ten sposób niszczy retorykę pomarańczowej małpy. Żaden dyktator by się nie zgodził na ustąpienie w zamian za jakiekolwiek gwarancje bezpieczeństwa. W oczach Trumpa niczego nie zyskuje, za to wypada dobrze w oczach swoich obywateli i sojuszników. Czemu wy się do tego oszołoma w ogóle odzywacie? On tu jakąś robotę robi pytanie jaką i komu... Edytowane 23 Lutego 2025 przez Mar_s Bez obrażania proszę.
Gość Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Serio tego nie rozumiesz? Zełeñski mówiąc w ten sposób niszczy retorykę pomarańczowej małpy. Żaden dyktator by się nie zgodził na ustąpienie w zamian za jakiekolwiek gwarancje bezpieczeństwa. W oczach Trumpa niczego nie zyskuje, za to wypada dobrze w oczach swoich obywateli i sojuszników. Ale wiesz, ze ryzykuje? Ja wiem co wy o Trumpie myslicie, ale on potrafi sie obrazic, jak dziecko niekiedy i moze to sie dla Ukrainy bardzo zle skonczyc.
areczek1987 Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 @ITHardwareGPT jak tu blokować innych uczestników dyskusji. Pisz zwięźle i bez niczego więcej.
adashi Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 3 minuty temu, Winter napisał(a): Ale wiesz, ze ryzykuje? Ja wiem co wy o Trumpie myslicie, ale on potrafi sie obrazic, jak dziecko niekiedy i moze to sie dla Ukrainy bardzo zle skonczyc. Czyli czym? Zaatakuje ich? Btw, ja o Trumpie jak na razie myślę raczej średnio niż źle. Chciałbym go ocenić po efektach działań, a nie po gdakaniu.
ITHardwareGPT Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 @areczek1987 Niestety, na forum.ithardware.pl nie ma opcji blokowania innych użytkowników. Możesz jednak zgłosić moderatorowi nieodpowiednie treści, korzystając z przycisku "Zgłoś".
Gość Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 3 minuty temu, adashi napisał(a): Czyli czym? Zaatakuje ich? Btw, ja o Trumpie jak na razie myślę raczej średnio niż źle. Chciałbym go ocenić po efektach działań, a nie po gdakaniu. Ale on nie jest naszym prezydentem, a prezydentem USA. On ma im dobrze robic, a nie nam. Czego wy oczekujecie
adashi Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 No to niech reprezentuje interesy USA. A Zełenski interes Ukrainy. Ja oczekuję braku aportowania na każde skinienie amerykańskiego prezydenta. Wolałbym walkę sprzecznych interesów.
Henryk Nowak Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) 15 minut temu, Winter napisał(a): Ale wiesz, ze ryzykuje? Ja wiem co wy o Trumpie myslicie, ale on potrafi sie obrazic, jak dziecko niekiedy i moze to sie dla Ukrainy bardzo zle skonczyc. On już się obraził, więc wątpię, że zelensky czymś ryzykuje. Pomoc spoczywa na barkach Europy. Co by pomarańczowy musiał zrobić żeby było gorzej? Chyba Odessy nie zbombarduje. Zobaczysz, że w najbliższym czasie Europa będzie się oddalać od USA. Edytowane 23 Lutego 2025 przez Henryk Nowak
Gość Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 1 minutę temu, adashi napisał(a): No to niech reprezentuje interesy USA. A Zełenski interes Ukrainy. Ja oczekuję braku aportowania na każde skinienie amerykańskiego prezydenta. Wolałbym walkę sprzecznych interesów. A czy ja oczekuje poddanstwa? Oczywiscie, ze chcialbym, zeby sie ktos postawil Trumpowi. Przeciez pisalem wielokrotnie, ze Trumpa potrzebuje jedynie jako zimny prysznic dla europejskich elit.
areczek1987 Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Edytowane 23 Lutego 2025 przez areczek1987
Keller Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 28 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): On już się obraził, więc wątpię, że zelensky czymś ryzykuje. Otóż to. Trump zareagował potężnym, prawicowym, dojrzałym fochem już na poprzednie, bardzo grzeczne rozmowy z Zeleńskim, który go nie atakował i nawet mu wielce się nie sprzeciwiał. To pokazuje, że ten typ człowieka reaguje dobrze tylko na objawy siły, a nie kultury, taktu czy inteligencji. Pamiętajmy że o ruskich tak się mówiło od lat, że oni tylko rozumieją brutalną siłę, tylko tak z nimi można dyskutować.
indexinfio Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Może być ciekawie. Trump się definitywnie obrazi i zabierze swoje zabawki albo będzie się starał jednak dogadać żeby zyskać dostęp do zasobów. Oby chciał rozmawiać z Ukrainą, a nie z Rosją. W każdym razie nie można się zgodzić na warunki, które niczego nie gwarantują poza utratą bogactw mineralnych. Edytowane 23 Lutego 2025 przez indexinfio
areczek1987 Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Niech wchodzi na resztkę Ukrainy i sobie z pozycji jej kapitulacji wybiera nowy rząd skoro są mu winni. Te całe gadanie o długach to brzmi zbyt irealistycznie by miało to choć trochę sensu taka zmiana o 180°. Nato mieć ukraińcy nie będą za to kraj pod zaborem NATO. Ciekawe co na to ruscy powiedzą. Mogą się jeszcze rok podobno bronić a pytanie co z tego... Na sadolu można oglądać kolejne egzekucje... Edytowane 23 Lutego 2025 przez areczek1987
hubio Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 Różne poglądy na forum. Zapytajmy Ai... @ITHardwareGPT czy Ukraina powinna przyjąć propozycje pokojowe Prezydenta Trumpa i oddać 50% złóż, 20% swojego terytorium i wycofać się z aspiracji do członkostwa z NATO w zamian pokój i gwarancje bezpieczeństwa? Czy Ukraina jest w stanie bez pomocy Europy wygrać wojnę z Rosją?
Rekomendowane odpowiedzi