Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedyna pożyteczna rzecz z tego całego zamieszania jest taka, że my Europejczycy może bardziej się zjednoczymy i zaczniemy liczyć na siebie i dbać głównie o własne interesy bo jak widać może zostać wybrany w USA Prezydent, który w ciągu miesiąca wycofa się z NATO i ONZ i zostawi Europę samą...

Opublikowano

Nawet jeśli jutro wszyscy sie dogadaja i na ukrainie wojna zostanie zatrzymana ameryka i trump już straciła w oczach świata jako stabilny i zaufany partner. Nie odwrócą tego "strzelając palcami".

Nie dopóki trump trzyma kierownik.

Teraz, hubio napisał(a):

Jedyna pożyteczna rzecz z tego całego zamieszania jest taka, że my Europejczycy może bardziej się zjednoczymy i zaczniemy liczyć na siebie i dbać głównie o własne interesy bo jak widać może zostać wybrany w USA Prezydent, który w ciągu miesiąca wycofa się z NATO i ONZ i zostawi Europę samą...

Tak, jak Europa się teraz nie ogarnie to nastepnym razem sie bedzie ogarniała jak już ktos zostanie zaatakowany i bardzo prawdopodobne że będzie to Polska.

• Upvote 1
Opublikowano

Trump mówi że Europa powinna być gwarantem dla Urainy i jej wojska a nie ma nas nawet przy rozmowach pokojowych. :smiech:

To jest szansa Europy aby pokazac ze cos jeszcze znaczymy.

PRzestać włazić w dupę trumpowi i zacząć powaznie myslec o sobie.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Tak, jak Europa się teraz nie ogarnie to nastepnym razem sie bedzie ogarniała jak już ktos zostanie zaatakowany i bardzo prawdopodobne że będzie to Polska.

Albo kraje bałtyckie (Litwa, Łotwa, Estonia i Finlandia).

1 minutę temu, Norrberrto napisał(a):

no chyba, że go ktoś odstrzeli...

Pomyśleć, że w lipcu zeszłego roku było blisko do odstrzelenia Trumpa, lecz celownik chybił xD.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Norrberrto napisał(a):

no chyba, że go ktoś odstrzeli... tylko, że teraz może to nie być pozorowany atak dla słupków poparcia tylko ktoś zrobi to zawodowo.

Już bez jaj z pozorowaniem. Putinowska propaganda to zło, ale lewacka też często sra bzdurami. To, że mu strzelili w ucho dla teatru to jedna z nich.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

https://tvn24.pl/swiat/ukraina-wzrost-poparcia-dla-wolodymyra-zelenskiego-po-spotkaniu-z-donaldem-trumpem-w-bialym-domu-st8331958

No szok i niedowierzanie, ktos naprawde myslal ze ukraincy oleja swojego prezdyenta który od 3 lat broni swojego kraju.

Blef trumpa i jego decyzje coraz gorzej i gorzej rysuja ameryke w oczach calego swiata.

Koleś rozwalił 30 lat budowania zaufania i sojuszy jednym ruchem ręki.

Normalnie mam dejavu sprzed 3 lat jak putin wyrzucił 30 lat budowania powiązań gospodarczych z reszta swiata.

Powiem wam ze nawet mam ubaw jak trump pomaga Izraelowi.

Jak myślicie kogo na celownik wezmą ci którzy będą chcieli się zemścić za to co robi izrael.

USA bardzo szybko staje się samotna wysepka której duzo osob bedzie chcialo dowalić.

To co się dzieje znowu ich kieruje na nowy 11 września.

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano
20 minut temu, Spl97 napisał(a):

Zmieniła zdanie czy to tylko chwilowy przebłysk? Pierwszy raz, kiedy Le Pen nie użyła jakiegokolwiek zdania zgodnego ze swoim prorosyjskim stanowiskiem.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zaskakujace-slowa-marine-le-pen-skrytykowala-donalda-trumpa,nId,7924220

ooo.. a to ciekawe. Ciekawe czy to nie jest obliczone na uciszenie krytyki za bycie prorosyjską. Wątpię, żeby po wygraniu wyborów i tworzeniu rządu faktycznie waliła w Trumpa i Fiutina. Pewnie tylko takie PRowe zagrywki, ale lepsze to niż niż gadanie jak Orban. :)

24 minuty temu, areczek1987 napisał(a):

Co do radia Wnet, to tam jak ostatnio zaglądałem, to 3/4 filmików było z pisiorami jako ekspertami, także nie wiem co to za gościu, ale dopóki mi nie powiecie, że nie jest debilem albo zatwardziałym zwolennikiem pisu, to nie oglądam :D Serio nie wiem co to za człowiek. Może jakiś mądry i niezależny. Jak wiecie to dajcie znać. 

Opublikowano
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

:smiech:

Jeśli tak to na miejscu Tajwanu i TSMC w trybie natychmiastowym wstrzymałbym produkcję i dostawy procesorów do USA. Łącznie z inwestycjami.

Hmmm chyba z jakimiś cygankami się kumplujesz i dostajesz darmowe ekhem cynki... Ta sytuacja z RTX 5xxx to może być ostrzeżenie? Greedvidia i srintel... a zaczęło się od ekspresowej operacji trzydniowej. Trzeba jakiegoś znawcę teorii spiskowych zaczepić, niech to jakoś poukłada... :stukniety::rotfl2: Ten od narastających czy tam porośniętych drabin eskalacyjnych i geokloaki, czy podobnych rzeczy by się nadał.

///

To do tego wojskowo przydzielonego -Sam rurki lubię, na damskim zgrabnym tyłeczku, jaki i gdzie mam przydział, nie powinno nikogo obchodzić. Nigdzie nie zamierzam wyjeżdżać, a jeżeli się coś zacznie to będę robił to co będę musiał bez zbędnego paplania. Tym niech się zajmują ci, co za to biorą pieniądze. Saperem jestem od tej mundurowej strony i parę ogórków moździerzowych i innych takich widziałem, jak z lufy smoła kapie też widziałem, w bechatce zdarzyło mi się na śniegu pospać, więc jak zaczniesz opisywać wrażenia z obozu harcerskiego musisz trochę dramatyzmu dodać panie podoficyjerze.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nie dość że pokazuje słabość ameryki to jeszcze 3 lata walk wrzuca do kosza i zostawia ukraine dla putina. Tworząc zagrożenie dla całej europy którego próbowano przez trzy lata uniknąć.

No skonczony debil :smiech:

Sparafrazuję Tuska. Pięćset milionów Europejczyków trzęsie dupami przed 140 milionami Rosjan osłabionych trzyletnim mieleniem orkuff. Dodatkowo niektórzy z nich uważają, że to wina Ameryki! Która to Ameryka okazała jaka jest słaba, ale przecież może te dupy uratować. Paradne. Dostrzegasz tę paradność czy nie?

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, Kadajo napisał(a):

https://tvn24.pl/swiat/ukraina-wzrost-poparcia-dla-wolodymyra-zelenskiego-po-spotkaniu-z-donaldem-trumpem-w-bialym-domu-st8331958

No szok i niedowierzanie, ktos naprawde myslal ze ukraincy oleja swojego prezdyenta który od 3 lat broni swojego kraju.

Dla mnie akurat nie bo Ukraińcy mają część cech wspólnych z nami... Jak u nas zaatakuje się z zewnątrz jakiegoś Polaka, jakąś cechę narodową czy nawet przedstawi nas w złym, ale prawdziwym świetle w filmie to wszyscy są przeciwni. Dlatego np. Agnieszka Holland nie ma łatwego życia. A Ukraińcy są jeszcze bardziej zawzięci... Bijoooo naszego... Nieważne czy słusznie czy nie, ale będziemy stać do końca...

Gwarantuję Ci jednak @Kadajo jedno - że jak pył teraz opadnie, pokoju nie będzie, a za kilka miesięcy rosja przypuści taki szturm jakiego jeszcze świat nie widział to ci sami co teraz popierają odwrócą się całkowicie... To też taka nasza cecha wspólna... Zapał bo bijoooo naszego i bronimy na oślep, a potem jak emocje opadną i mocno oberwiemy to się odwracamy.

Opublikowano (edytowane)

A co do Trumpa to na naszych oczach podpala świat... Tak się kończy wybieranie populistów... Wojna celna z sąsiadami: Meksykiem i Kanadą, wojna celna z Chinami, wojna celna z Europą i generalnie mocne krytykowanie Europy. Głosowanie w ONZ razem z rosją, Koreą Płn i Białorusią. To wszystko wróci rykoszetem w samych Amerykanów ale jego elektorat - głównie słabo wykształceni pracownicy fizyczni mogą nawet nie połączyć kropek.... Nie robi tego w jakiś odstępach czasu. Wszystko naraz, wszystko od razu... Słusznie @Kadajo pisałeś i z tym się zgadzam, że w tym momencie USA straciło swoją wiarygodność jako sojusznik. Tak PiS święcie wierzył w USA i olewał Europę to teraz widzą co się dzieje. Amerykanie są po 2 stronie globu i tak naprawdę nawet na logikę to powinniśmy zakładać, że może tak się zadziać. Nie założyliśmy bo przez 80 lat każdy Prezydent amerykański podtrzymywał rolę "globalnego strażnika". Było to tak długo, że każdy z nas - Europejczyków zapomniał tą oczywistą prawdę. Pokolenie weteranów pamiętające IIWŚ umiera. Nie ma kto przypomnieć Trumpowi, że przedwojenna podobna polityka USA doprowadziła do Pearl Harbor i USA zostały zaatakowane.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano

Dlatego staram się pisać że to trump, nie cala ameryka.

Ja Zalenskiego rozumiem, co mi po dealu na 4 lata jak potem putin znowu wjedzie na pełnej kurwie, jak to robil wczesniej. Odbudowany i bardziej pewny siebie niż kiedykolwiek.

I zapewne na ukraijnie sie juz wtedy nie zatrzyma.

• Upvote 2
Opublikowano

Ale przez te 4 lata również Ukraina miałaby czas na potężne wzmocnienie się, przegrupowanie + za 4 lata mogą zwyciężyć demokraci w USA. No i nie ma pewności, że putin nie poszedłby na Azję.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ostatecznie pokazuje jakim sojusznikiem jest USA.

USA Trumpa ...  ale jego działania przekreślają wszystko to co  robili jego poprzednicy  .

Jednak czego  można było się spodziewać  od gościa  który   osobiście nawoływał  swój  elektorat po przegranej  w wyborach to ataku  na kapitol i jego podpalenie .Gość który miesiącami przetrzymywał w prywatnym domu   dokumenty  o najwyższym stopniu tajności ...

Trump to czubek ,furiat  ,psychopata ,on lada dzien stanie na równi z putinem  to ten sam  sposób władzy   sprawowanej .

Dzisiaj czytałem z trump  zaproponował ruskim role mediatora  w  rozmowach z iranem ......  :E na tematy atomowe 

1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Ukraina sama z siebie nie ma hajsów. Jest w zasadzie marionetką w rękach innych bogatych krajów, zachodu, EU, USA etc.

Owszem zgoda ,ale to co dostała UA  w kasie i sprzęcie robiło z niej najnowocześniejszą armie świata  .Probelm w tym ze tam korupcja  zrobiła swoje .

Na PClabie  wrzucałem materiały o  niezgadzających się stanach amunicji i sprzetu przekazanego UA , sprzętu który nawet na front nie trafił a wjechał tylko do UA  i się rozpłyną .

BYło głośno o starlinkach  w pierwszych tygodniach od przekazania ich  przez USA  jakimś dziwnym trafem kilka zestawów znalazło się w ruskich  rekach .

Podobnie pomoc humanitarna która miała trafiać na front  trafiała do sklepów i sklepików w całej UA  daleko od frontu ...

Edytowane przez raiders
  • Sad 2
Opublikowano
12 minut temu, raiders napisał(a):

USA Trumpa ...  ale jego działania przekreślają wszystko to co  robili jego poprzednicy  .

Jednak czego  można było się spodziewać  od gościa  który   osobiście nawoływał  swój  elektorat po przegranej  w wyborach to ataku  na kapitol i jego podpalenie .Gość który miesiącami przetrzymywał w prywatnym domu   dokumenty  o najwyższym stopniu tajności ...

Trump to czubek ,furiat  ,psychopata ,on lada dzien stanie na równi z putinem  to ten sam  sposób władzy   sprawowanej .

Dzisiaj czytałem z trump  zaproponował ruskim role mediatora  w  rozmowach z iranem ......  :E na tematy atomowe 

Owszem zgoda ,ale to co dostała UA  w kasie i sprzęcie robiło z niej najnowocześniejszą armie świata  .Probelm w tym ze tam korupcja  zrobiła swoje .

Na PClabie  wrzucałem materiały o  niezgadzających się stanach amunicji i sprzetu przekazanego UA , sprzętu który nawet na front nie trafił a wjechał tylko do UA  i się rozpłyną .

BYło głośno o starlinkach  w pierwszych tygodniach od przekazania ich  przez USA  jakimś dziwnym trafem kilka zestawów znalazło się w ruskich  rekach .

Podobnie pomoc humanitarna która miała trafiać na front  trafiała do sklepów i sklepików w całej UA  daleko od frontu ...

To samo robił PiS przez 8 lat tylko u nas ludzie sie troche ogarneli i nawrocki moze nie wejsc nawet do drugiej tury , widocznie w usa jest gorzej

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Zgadzam sie z tym ze Trump w normalnych czasach nigdy nie powinien byc prezydentem USA.

Niestety lewica tak mocno pchnela wachadlo w lewa strone ze teraz z chukiem opadnie na prawo.

Spodziewam sie wojen i moze nawet WW3. No i oczywiscie czeka nas wojna kulturowa. Pewnie pojawi sie nowy malarz-akwarelista

Dzietnosci spada ku uciesze lewakow a luke zastepuje inna kultura.

Mieszkam w UK i mam tutaj doskonaly przyklad:

express.co.uk/news/uk/839509/Britain-towns-cities-asian-grooming-gangs-Newcastle-Rochdale-Rotherham

Pozdrawiam lewakow. Chcieliscie to macie....

Polski tylko szkoda bo pewnie wpadnie pod kola jak to zwykle wpada slabszy...

• Upvote 3
Opublikowano
14 minut temu, voltq napisał(a):

To samo robił PiS przez 8 lat tylko u nas ludzie sie troche ogarneli i nawrocki moze nie wejsc nawet do drugiej tury

No nie bądź śmieszny z tym zdaniem, że ludzie się ogarnęli. Nic się ludzie nie ogarnięli, Nawrocki czy Mentzen jako wchodzący do II Tury, to jeden pies.

• Confused 1
Opublikowano
25 minut temu, raiders napisał(a):

Owszem zgoda ,ale to co dostała UA  w kasie i sprzęcie robiło z niej najnowocześniejszą armie świata  .Probelm w tym ze tam korupcja  zrobiła swoje.

Raczej najbardziej nierówną armię świata. Dostali kupę naprawdę nowoczesnych zabawek, ale obok tego walczą też używając zimnowojennego oręża i to tego mniej udanego. Niemniej jakby to wszystko przeliczyć na dolary, to jest to niesamowita kasa i wsparcie. Nie przypominam sobie kto ostatnio, zaatakowany czy nie, dostał tyle od kogokolwiek.

O przekrętach z pomocą wojskową to przyznam, że nie słyszałem, wydaje się to trudne do przeprowadzenia. Za to z humanitarną jak najbardziej. Ponoć większość tych zbiórek z 22' kończyła się tym, że gdy tylko dostawczak przekroczył granicę, podjeżdżał na najbliższy bazar i sprzedawał wprost z samochodu. Nawet nie chciało im się jeździć dalej.   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak, teraz widzę. Myślałem że to ta sprawa o której suchy pisał. Wybacz  
    • Dokładnie, ale to dalej bardzo dobre karciochy, więc można sobie na nich jeszcze siedzieć. Ja myślałem o 5070TiS, ale chyba można zapomnieć. Teraz mi chodzi po głowie, czy może nie kupić jakiejś 5070Ti/5080 na wszelki wypadek, bardziej bym się skłaniał ku 5070Ti. Niby jeszcze mi 12GB pamięci nie brakło, ale jak ma coś pójść nie tak i ceny pójść znacząco w górę Szkoda mi tylko wymieniać kartę dla samej pamięci i tylko 25% wydajniejszą, bo fanu z tego nie będzie  Troche tak, zwłaszcza jak Ty siedzisz dość długo na jednej karcie. Ale to jest patologia w wykonaniu nvidii co oni wyprawiają z tą pamięcią. 5060Ti, która jest w rasterze 25% wydajniejsza od 5 letniej 3060Ti ma tyle samo pamięci co 5080, gdzie 5080 z miejsca powinna mieć 24GB. Już nie mówiąc o 4060Ti 16GB i 4070Ti 12GB.
    • Wkleiłem @DaveCam Nawet cytowany @Jardier zachował się prawie tak samo niekonkretnie. Mam ci wyszukać wszystkich żeby zaspokoić twoje ego ? Chyba obaj nie wypełzliśmy spod jutubowego kamienia.   Wkleiłem linki twórców, którzy uważam że coś wnoszą, testują głębiej James Baldwin, @GamersMuscle     Zaraz zaraz, ja narzekam ? Narzekają wszyscy których nadzieje nie zostały spełnione. A potwierdzeniem tego punktu widzenia mają być jutubowe opinie. No to punktuję co to za osobistości będące autorytetami.   Jak jeżdżą w kółko w ukochany iRacing ... dobrze. Jak przejechali się w PMR i zjechali go od góry do dołu ... też dobrze. Jak zwracam uwagę, że to nie ma żadnego znaczenia ... już nie dobrze.
    • Możesz pokazać kto tak robi ze mówi: mi też się nie podoba i że jest to bełkot? Bo tylko widzę narzekanie że ten i tamten narzeka i bełkocze ale bez jakiś konkretów, że narracja jest taka i wszystkich jakby się zmówili co mają mówić. Trochę to wygląda jak? Bełkot
    • Przeciez roznica miedzy 9700x a 9800xd to 75-100mhz   W grach roznica jest zadna miedzy odkreconym cpu, a limitem ppt 88W  To co najwyzej w cine bedziesz mial wiecej ptk i to tyle   Jakie napieice i vid podczs testu raportuje ?  Nie wiem jak bardzo by musiala byc spartolona gra zebys mial drop z 250 na 120 fps tak wiec wymyslac torche abstrakcyjne scenariusze  I to by byla tylko i wylacznie wina gry a nie slabego cpu. Jak widac na ciebie placebo dobrze dziala ale to najwazniejsze ze dziala   W codzie na skreconym ppt i prilu bez kaganca nie ma zadnej roznicy w testach  Wiem bo testowalem   Jak jakis wbity limit nie dziala tzn ze jest problem z plyta/bios. Ja nie mam problemu z limitami, co  wklepie tak jest wiec moze sprawdz inny bios lub czy faktycznie zapisujesz ustawienia. Pusc cb23 i pokaz ile wypluje ptk przy takim poborze, jestem ciekaw.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...