Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Czyli stawka podatkowa efektywna niższa o 0.5%. Czyli nawet mniej niż mówiłem. Ale tak, teraz to mamy tylko 12%, nie to co kiedyś 18%.  Brnij dalej w to, nawet zabawne

No, ale to nie zmienia, że stawka podatku dochodowego w Polsce wynosi 12%, czego nie wiedziałeś :) 

Ja nie pisałem, że PiS dobrze robił, a jedynie to, że stawka podatku, nawet efektywnego jest u nas znacznie niższa niż była w USA w latach 60. I posualt jej podwyższenia to NIE JEST KOMUNIZM.

Tak, powinny być podwyższone te stawki - szczególnie dla najbogatszych. Bo jak widać z historii - tak się buduje potęgi gospodarcze :) 

Nie wiem

To zdanie jest subsumpcją wszystkich Twoich wypowiedzi :) 

kogo przerosło, bo widzę że przychody z podatków dochodowych w 1960 to 40% wszystkich podatków, a w 2006 45.5%.

No i jakie wniosek z tego wywodzisz? :) 

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No i jakie wniosek z tego wywodzisz? :) 

Że twoja próba porównania tego co było ponad 60 lat temu w USA to dzisiejszych realiów jest odklejona. Stawka podatkowa 80-90% w obecnym zdigitalizowanym systemie finansowym to komunistyczne ciągotki 

• Like 1
Opublikowano

@adashi

Daruj sobie personalne wycieczki. Ja bardzo dużym wysiłkiem nie oceniam ciebie. A wierz mi, że widząc proruskie wysrywy naprawdę nie raz to jest trudne. I jakoś dałem radę.

PS. Guzik mnie obchodzi kto podziela opinię na temat tak oczywistego faktu, serio.  Może być wokół i milion wron, a krakać nie zacznę.

• Confused 1
Opublikowano

Że twoja próba porównania tego co było ponad 60 lat temu w USA to dzisiejszych realiów jest odklejona.

Haha. Odklejony to ty jesteś :) 

W dodatku brakuje Ci wiedzy historycznej o stawkach podatku i tym jaki to ma wpływ na społeczeństwo.

I nawet nie wiedziałeś jakie są stawki podatku w Polsce :E :E :E 

Stawka podatkowa 80-90% w obecnym zdigitalizowanym systemie finansowym to komunistyczne ciągotki 

Nie, bo udowodniłem Ci, że "komunizm" w ZSRR miał stawki kilkunastoprocentowe. Ty nie masz pojęcia co to komunizm :) 

Dla ludzi bardzo dużo zarabiających taka wysoka stawka podatku dochodowego byłaby odpowiednia. W szczególności w biznesie jednoosobowym, który zdecydowanie w większym, stopniu korzysta z usług państwa (np. kredyty eksportowe, wszelkie dotacje, pomoc publiczna etc.) 

No, ale do tego to trzeba mieć nieco wiedzy, a nie tiktoki memcenika ;) 

Opublikowano (edytowane)

Dyskusja na poziomie a potem jesteście zdziwieni że w Polsce jest źle, jak ktoś się z wami nie zgadza to najpierw wyzwiska a potem ignore , później wzajemnie klepiecie się po plecach w kółku wzajemnej adoracji a potem zdziwieni że Trump czy PiS wygrywa wybory , a ruski który jest agresorem na Ukrainie robi takie postępy i wszyscy się go boją ,tak samo zachowuje się część polityków 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
18 godzin temu, voltq napisał(a):

a potem zapoznać się też z innymi źródłami nawet tymi wrogimi rosyjskimi i porównać to wszystko , trochę to czasu zajmie , ja nie jestem taki żeby emocjonalnie podchodzić do tematu jak wy to robicie 

Twoje wrzutki i źródła to w 95% fejki i bzdury z kont konforuskich i kacapskich kont na X.

:rotfl2:

Gdzie źródło?, pytam 5 raz, czy przyznasz się że kolejny raz wrzuciłeś fejka i kacapska narracje?. 

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
15 minut temu, adashi napisał(a):

Ale to ty dzwonisz.

ło ho ho, hahaha, "zaroane" memem, co?

No nie bardzo.

Ja zacząłem z durnymi obraźliwymi postami, których nie prowokowałem?

Ja pisałem jakieś kretynizmy o psychozach?

Ja się przywaliłem do ciebie bez powodu?

A może to jednak ty?

Nie pisałem o tobie ani razu w tym wątku, nie zarzuciłem ci chyba nawet otwarcie proruskości, choć tak uważam od dość dawna, ale są gorsi, więc do ciebie póki co nic nie pisałem. Ani o tobie. 

Ale widać zabolało jak napisałem o proruskich trolach. Ciekawe czemu...

Opublikowano

Zwizualizowaleś mnie szerloku. Na swój rachunek w Rosji, o którym wprost pisałem jeszcze na labie, dostaję wynagrodzenie za szerzenie propagandy na ith forum.

I w rublach, i w dolarach. Nie mogę tego przelać ani do polskiego ani do hiszpańskiego banku. Ale mogę do kolumbijskiego albo do tajwańskiego. Tyle są warte sankcje z rodziny swiftowej, tak nawiasem pisząc.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, voltq napisał(a):

wami nie zgadza to najpierw wyzwiska a potem ignore

Jak na razie to Ty jesteś mistrzem ignorowania sprostowań do Twoich wrzutek.

Jeszcze się dziwisz, że większość nie liczy się z Twoim zdaniem.

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
14 godzin temu, voltq napisał(a):

Napisałem przecież że zapoznam się z tym dokumentem który wrzucił @indexinfio a to zajmie trochę czasu

Przecież sprostowanie twoich bredni dałem 9 dni temu - po polsku: dałeś nawet swoje "confused" - czyli to jest typowa dyskusja z trolem, który nic nie czyta a jedynie rzuca gównem na lewo i  prawo.

No chyba, że po polsku również jest problemem - może na ruski trzeba przełączyć?

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, VRman napisał(a):

To jest coś, nad czym się zastanawiałem jakiś czas temu korzystając w bardzo specyficznym zakresie z chatbotów w celu pomocy przy rozwiązaniu bardzo specjalistycznego zagadnienia. Jedno zadanie się udało, drugie nie, bo zaczął mi ściemniać i wypisywać głupoty. Przy okazji naszła prosta konkluzja odnośnie w ogóle bazy danych takiej AI. Im powstanie więcej fałszywych, odległych choćby od nauki, treści w sieci, tym bardziej przekłamane będą odpowiedzi chatbotów.

Prościej mówiąc, jak mu wmówisz treściami, które zaczną stanowić większość źródeł takiego chatbota, że 2+2=3 a nie 4, to tak zacznie odpowiadać.

Edytowane przez LeBomB
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ale to wiedzą wszyscy. Ja wkleiłem link o tym, że RUSCY aktywnie pracują nad tym, w kontekście ruskiej propagandy, co łączy się z tematem tego wątka.

Tymczasem na wykopie kolejny news związany z Ukrainą i znowu lawina pro-ruskich wypowiedzi. Jest wykop o zblokowaniu ruskiej agentury w postaci kandydata na prezydenta Rumunii, to tak zalane, że komentarza nie proruskiego prawie nie idzie w ogóle znaleźć. 

No ale niektórzy nadal się nie obudzili i nadal nie rozumieją, jak potężną bronią dysponuje ruska propaganda i jak niebezpieczne to jest nawet dla krajów  daleko od Ukrainy. 

Ten link do info o fałszywych stronach z "lepem na AI" też ich pewnie nie obudzi.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

Dyskusje z fanami konfederosji są jak gra w szachy z gołębiami.

Po nasraniu czasami na chwilę odlecą w jakieś czeluści szursko-kacapskiego netu, potem wrócą tu od nowa z tym samym przekazem.

kłótnia z idiotą.jpg

:rotfl:

Wielka szkoda, że ten temat stał się polem do leczenie swoich frustracji i dowartościowywania się oraz ataków personalnych między forumowiczami.

Sprawa jest poważna. Nasz sąsiad walczy z agresorem, który szczerze nas nienawidzi, a niestety też z nami graniczy.

Tu trzeba chłodnej głowy i mądrych decyzji, a nie emocji bo skończymy jak Ukraina. Sytuacja się tak mocno pokomplikowała, że na tej zasadzie można i nazwać ruskim agentem Prezydenta USA, a co za tym idzie całe USA. I takie głosy też tu są wyrażane... Tylko jeśli uznamy to za prawdę to czy macie świadomość, że w tym momencie naszymi wrogami są 2 mocarstwa atomowe? Jak już pisałem, można ubolewać nad tym jak potoczyła się historia, ale trzeba zacząć mocno myśleć o sobie żeby nas ta Ukraina jak ten przysłowiowy tonący co brzytwy się chwyta, żeby i nas za sobą nie pociągnęła. Na pewno nie wolno dopuścić do tego aby USA wycofały się z NATO i wycofały swoje wojska z Polski. Mówienie o Trumpie jako ruskim agencie na pewno w tym nie pomoże.

Jeśli rzeczywiście istnieje jakiś plan połączenia interesów USA i rosji to jesteśmy w bardzo złej sytuacji. Natomiast już teraz widać, że Trump i jego ludzie są niezwykle podatni na emocje. Jeśli jest tam ktoś sprytny kto chce wplątać Polskę i Europę w wojnę z rosją to będzie nas mocno prowokował. Mam w tym momencie na myśli Muska i zadymę z Sikorskim. Każdy wie jak my Polacy jesteśmy przewrażliwienie na punkcie swojego ego więc sprowokować nas jest tak prosto jak 5 letnie dziecko. A czekają nas 4 trudne lata. Osobiście nie wierzę w jakiś tajny pakt pomiędzy Trumpem a putlerem, ale wierzę, że są w otoczeniu Trumpa osoby zdolne tak nas sprowokować, żeby wplątać Polskę w konflikt zbrojny z rosją. Oczywiście w takiej sytuacji Amerykanie nie kiwnęli by palcem. Nasze władze muszą bardzo uważać, ale też ważne abyśmy sami na to uważali.

Edytowane przez hubio
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Ale to wiedzą wszyscy. Ja wkleiłem link o tym, że RUSCY aktywnie pracują nad tym, w kontekście ruskiej propagandy, co łączy się z tematem tego wątka.

Tymczasem na wykopie kolejny news związany z Ukrainą i znowu lawina pro-ruskich wypowiedzi. Jest wykop o zblokowaniu ruskiej agentury w postaci kandydata na prezydenta Rumunii, to tak zalane, że komentarza nie proruskiego prawie nie idzie w ogóle znaleźć. 

No ale niektórzy nadal się nie obudzili i nadal nie rozumieją, jak potężną bronią dysponuje ruska propaganda i jak niebezpieczne to jest nawet dla krajów  daleko od Ukrainy. 

Ten link do info o fałszywych stronach z "lepem na AI" też ich pewnie nie obudzi.

Wykop jest znany calej Polsce. Forum ITHardware nawet nie mozna porownywac. Wiec tam ruscy maja zaangazowane o wieeele wieksze srodki niz tutaj.

Tutaj to wiesz ma wpasc troll raz dziennie i cos tam wpisac. Tak do odchaczenia.

Tam sa dokladne cele, jaki przekaz, ilosc az do skutku. Kilku stalych dobrze zakamuflowanych onuc.

To tak jak na onecie czy wp. Cel jest taki, ze pod kazdym artykulem ma byc minimum polowa postow pro ruskich (strzelam, bo moze i wiecej procentowo). Czasami to sie znajdzie jeden post anty ruski na 20 pro ruskich, a trudno uwierzyc, ze  polacy tak wielbia putina i dopinguja w wojnie w Ukrainie.

Dlatego wszystkim walczacym z przekazem onucowym radze miec za plecami, ze nawet tutaj jest lub sa osobniki ktore z premedytacja wchodza z nami w dyskusje tylko aby ich onucowa teza wybrzmiala. Nie chodzi o przekonanie nas tylko aby pokazywac kontrast, a noz podlapie jakis poczciwy idiota szczegolnie podatni sa milosnicy teori spiskowych.

Edytowane przez Radziuwilk
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...